Carti in categoria Arta
Tip afisare:
Arhitectul profesor Petre Antonescu (29 iunie 1873, Ramnicu Sarat -22 aprilie 1965, Bucuresti) este una dintre cele mai influente figuri ale arhitecturii romanesti din secolul XX, autor al unor cladiri publice emblematice si al unor locuinte individuale de amploare, considerate astazi bijuterii ale arhitecturii rezidentiale de acum un veac, promotor al stilului national, pe care l-a folosit pentru prima oara la scara monumentala si pe care l-a inovat continuu.
Primul album al operei arhitectulu...
Editura
VREMEA
Am inceput in anul 2012 sa scriu despre profesorul arhitect Gheorghe Simotta. De ce tocmai el? Pentru ca m-a impresionat viata lui. Suferintele sale mi-au atins o coarda sensibila, iar drama arhitectului poate fi drama oricarui alt refugiat. Cunoscandu-l mai bine, m-a vrajit cu nobletea si respectul lui fata de oameni, plus o sumedenie de alte calitati precum modestia, curajul, cavalerismul, camaraderia si loialitatea sa.
AUTORUL...
Editura
VREMEA
Camilian Demetrescu (18 noiembrie 1924, Busteni – 6 mai 2012, Gallese, Italia), artist plastic de origine romana, una dintre cele mai proeminente personalitati ale exilului romanesc. Refugiat in Italia in 1969, participa cu operele sale de arta abstracta la expozitii din Venetia, Roma, Parma, Viterbo, Brescia, Bergamo, Paris. Criticii de arta il elogiaza situandu-l intre primii cinci creatori de arta abstracta din Peninsula.
Restaurarea in 1977 a unei biserici romanice din anul 1000 si ...
Editura
VREMEA
A doua editie a unui album foto de exceptie, semnat de Ernest Bernea. Tema albumului este lumea satului romanesc, din perspectiva portului popular, dar nu numai, punand in lumina armonia dintre bogatia detaliului fotografic si simplitatea unui stil de viata aproape disparut. Va invitam intr-o calatorie in timp si in inima poporului roman, cu o prefata de Silvia Colfescu, in care va veti intalni si cu omul Ernest Bernea. Noua editie contine si doua fotografii de familie, fotografii in premiera cu...
Editura
VREMEA
Scrisa de arhitect Madalin Ghigeanu, lucrarea de fata incearca sa prezinte cele mai importante edificii in stil Mediteraneean din arhitectura romaneasca a anilor 1930-1940, cautand in primul rand palatele regale, vilele regale sau princiare, casele unor demnitari, ministri, scriitori, locuintele private ale arhitectilor care au activat in acea perioada, cat si lucrari de exceptie.
„In acest volum, prin analiza activitatii profesionale a 43 de arhitecti romani si 4 americani, cat si a pest...
Editura
VREMEA
Palatul Kretzulescu de langa Cismigiu a trecut prin multiple transformari, etape, functiuni. Cei care l-au locuit, l-au construit, au lucrat in spatiile lui sunt legati de istoria orasului Bucuresti. Reconstituirea genealogiei Kretzulestilor, cu multiple increngaturi, este palpitanta si lamuritoare pentru mentalitati si conceptii dintr-un veac sau altul.
Cezara Mucenic
„In luna iulie a anului 1902, doamna Hélène Kretzulescu cerea aprobarea pentru - si transforma radical loc...
Editura