Carti in categoria Agricultura
Tip afisare:
Asteptarile de la agricultura, dupa anul 1989, au fost multiple. De la o agricultura centralizata care era orientata catre export pentru a achita sumele necesare investitiilor din economia nationala, populatia astepta dezvoltarea unei agriculturi care sa poata sa raspunda cerintelor interne ale populatiei de produse agro alimentare. Schimbarile structurale ce au avut loc, in special prin restituirea suprafetelor agricole, celor carora le-au apartinut inainte de colectivizare (Legea 18/1991), dar...
Editura
UNIVERSITARA
Facand din cercetarea etnologica un violon d Ingres al carierei sale stiintifice, Iulian Chivu depaseste amatorismul, se dovedeste la curent cu directiile innoitoare din folcloristica romaneasca si euro-atlantica. Trateaza subiecte clasice, batatorite, are un glas propriu, limpede si sonor in polifonia, adesea zgomotoasa, a cercetarii etnologice romanesti. - Nicolae Constantinescu
Editura
SITECH (PROMO)
Vei gasi in acest adevarat manual al viticultorului sfaturi practice pentru obtinerea unor vinuri de calitate. Sunt tratate problemele ce tin de infiintarea plantatiei de vita de vie, protectia in fata bolilor si a daunatorilor, precum si modalitatile optime de obtinere si pastrare a vinului. Structura clara si modul simplificat de prezentare a informatiilor fac din acest ghid o lucrare ce iti va fi utila si te va ajuta sa gestionezi mult mai bine intreaga activitate de cultivare a viei si produ...
Editura
M.A.S.T.
Lucrare cuprinde: Legea apiculturii nr. 89 din 28 aprilie 1998, actualizata 2012; Regulamentul privind organizarea stuparitului in Romania; Programul National Apicol 2011-2013; Programul de ameliorare a albinelor din Romania; Normele privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile si compozitia mierii si multe alte acte normative utile apicultorilor; Criteriile de autorizare a stupinei de multiplicare (aprobate prin Ordinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 413 din 2...
Editura
GRAMEN
Ghid de producere a miceliului in sistem intensiv si clasic.Lucrarea cuprinde 7 capitole, ultimul fiind dedicat descrierii si prezentarii principalelor tulpini si hibrizi de ciuperci cultivate ca specii comestibile si/sau medicinale. S-au prezentat hibrizi din 5 specii de Agaricus, din 10 specii de Pleurotus, alaturi de Lentinus edodes sau shiitake si din alte aproape 20 de specii de ciuperci, cu provenienta din diferite tari europene, asiatice sau americane.
Editura
GRAMEN
Lucrarea este o invitatie la o cescuta de cafea si la cateva pagini de lectura care prefigureaya o calatorie pe drumul cafelei, drum care strabate meridianele si paralelele Pamantului dar si meridianele si parelelele timpului.Arborele de cafea este particica a naturii ca si fiecare om, pasare, fluture, musca, piatra etc. si ne-a fost daruit de Dumnezeu spre folosire. Noua ne revine doar menirea ca, prin puterea judecatii, sa stabilim ce, cat, unde si cum ne este de ajutor. Semintele fructelor sa...
Editura
GRAMEN
Cartea trateaza toate subiectele cu privire la aportul de apa in cultura horticola: *consumul de apa si nevoia de irigare a plantelor *particularitati despre plante fructifere,legume,plantele ornamentale si pepiniere *tehnici de irigare,folosirea senzorilor de umiditate a solului,controlarea si si reglarea irigatiei Aceasta carte se adreseaza horticultorilor,agricultorilor si consultantilor-celor care isi iriga suprafetele de cultivare sau le vor iriga in viitor,dar si studentilorIrigatii in cul...
Editura
M.A.S.T.
Aceste plante legumicole sunt monocotiledonate din familia Liliaceae, genul Allium. Genul Allium are peste 400 de specii, dar din punct de vedere economic intereseaza doar cateva.Legumele bulboase sunt foarte rezistente la frig si, din cauza acestei insusiri, unele sunt tratate in culturi ca plante perene.Usturoiul comun este planta anuala, ceapa si prazul sunt plante bienale, ceapa de arpagic se comporta ca planta trienala, iar ceapa esalota, ceapa de Egipt, ceapa de tuns si ceapa de iarna sunt...
Editura
M.A.S.T.
In carte este prezentat intregul complex de patogeni care ataca o cultura si multitudinea de specii de daunatori, hiperparaziti si pradatori ce se regasesc in diverse ipostaze, fie de antagonism, fie de comensalism si impreuna sau separat contribuie la realizarea pierderilor sau pagubelor semnificative referitoare la obtinerea unor recolte eficiente economic, dar si raspunzand nivelului de calitate dorit.In lucrarea de fata s-a insistat asupra multiplelor tipuri de simptome pe care le realizeaza...
Editura
SITECH
Vinul nu este un produs indispensabil in alimentatie dar este un produs care infrumuseteaza viata omului, prezent la toate bucuriile si necazurile omului, la toate evenimentele cu semnificatie religioasa din viata omului, din prima pana in ultima clipa. In istoria multor popoare si religii, vinul are o semnificatie deosebita, ca element de cult. Toti crestinii cunosc faptul ca prima minune savarsita de Mantuitor s-a produs la o nunta in Cana Galilei, cand a prefacut apa in vin. La slujba cununie...
Editura
SITECH
Prezenta lucrare este o sinteza a cercetarilor teoretice si experimentale referitoare la caracteristicile macinisurilor si fractiilor sortate in compartimentele de cernere, dar si la utilajele de sortare prin cernere din unitatile de morarit si sistemele de actionare a acestora.
Obiectivul principal a constat in studiul procesului de sortare prin cernere a macinisurilor in unitatile de morarit si stabilirea corelatiilor principale intre parametrii de proces ai sitelor plane si parametrii constr...
Editura
MATRIX ROM BUCURESTI
Marea si frumoasa podgorie a Dragasanilor, "acest templu maret si unic al Tarii", asa cum l-a numit ilustrul specialist si carturar Profesorul universitar I.C. Teodorescu - ctitorul viticulturii moderne romanesti, are, cu certitudine, o istorie milenara.In lucrarea de fata, se gasesc si numeroase date privind: structurile constituentilor polifenolici, fondul aromatic terpenic, microflora vinicola spontana, modul cum evolueaza vinurile rosii de calitate superioara pe parcursul fazelor de maturare...
Editura
SITECH
Porumbul, specie vegetala deosebit de generoasa prin potentialul de productie, prin diversitatea larga de utilizare ca sursa de hrana pentru om si animale si materie prima pentru procesare industriala, cultivata pe suprafete intinse in intreaga lume, precum si in Romania, se plaseaza pe un loc prioritar in cooperarea si dezvoltarea unei agriculturi moderne si performante. Aparitia unei lucrari monografice privind aceasta cultura reprezinta un raspuns meritoriu la necesitatea stringenta de a sint...
Editura
EDITURA ACADEMIEI ROMANE
Editie pentru incepatori si avansati din seria: Ferma.Incepem cu un indemn: Mancati ceapa, praz si usturoi!Aceste legume: ceapa, prazul si usturoiul fac un trio imbatabil, cu imense beneficii pentru sanatatea dumneavoastra. Ceapa, usturoiul si, mai nou, prazul sunt dintr cele mai apreciate si mai folosite legume in orice bucatarie. In plus, daca oamenii ar cunoaste nu doar gustul lor delicios in mancaruri, ci si efectele lor benefice pentru organism, atunci ar fi mai sanatosi, spun specialistii....
Editura
ANDREAS
Acest ghid normativ are scopul de a inlesni accesul crescatorilor de porci la legislatia romaneasca in domeniu si chiar la normele cerute de Uniunea Europeana in prezent. Totodata, lucrarea de fata prezinta numeroase informatii practice legate de constructia adaposturilor. In partea finala sunt preyentate si cateva rase de porci: Rasa Marele Alb, Rasa Landrace, Rasa Mangalita, Rasa locala Bazna, Rasa Duroc, Rasa Marele Negru.- CUPRINS -PARTEA I. LEGISLATIA ROMANIEI PRIVIND PROTECTIA SI BUNASTARE...
Editura
GRAMEN
Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana a adus noi cerinte producatorilor si procesatorilor de lapte. Accesul la informatie si folosirea noilor tehnologii moderne vor aduce un plus afacerii. Vaca este doica omenirii pentru ca produce unul dintre cele mai complicate si valoroase alimente – laptele si produsele lactate. Astfel, laptele de vaca asigura peste 90% din productia de lapte mondiala si 88% din cea nationala. Laptele de vaca este un aliment complet, intrucat contine peste 100 subst...
Editura
CERES
Tematica si continutul lucrarii ofera specialistilor in domeniu, studentilor si doctoranzilor care studiaza economia agroalimentara si stiintele agricole, precum si fermierilor participanti la programele comunitare si beneficiari ai finantarii publice posibilitatea sa se informeze cu privire la structurile din care agricultura Romaniei face parte, avantajele si constrangerile politicii agricole si de dezvoltare rurala care se aplica in intreaga Comunitate.Autori: Zahiu Letitia; Dachin Anca; Mano...
Editura
CERES
Prezenta lucrare aduce date tehnice noi
privind cultura ciupercilor Pleurotus spp., în sistem convenţional,
clasic şi intensiv, valorificarea şi protecţia muncii şi punctează şi alte
specii din acest gen ce s-ar putea
cultiva, precum Pleurotus eryngii sau
regina acestui gen de ciuperci.
Anul publicarii: 2007
Pagini: 272
Format: 13 x 20...
Editura
LUCMAN
De ce o lucrare dedicata lupinului si adresata unui public larg de specialisti si agricultori practicanti?Motivarile sunt in totalitate legate de caracteristicile agronomice ale acestei specii si de introducerea sa recenta in agricultura, alaturi de elemente pe care le vom dezvolta in aceasta lucrare. Lupinurile, deoarece exista o multime de specii de lupin cultivata in lume, sunt leguminoase. Aceasta le confera doua caracteristici majore: pe de o parte capacitatea de a fixa azotul atmosferic si...
Editura