Carti in categoria Gastronomie
Tip afisare:
De sute de ani, coacerea painii face parte din viata noastra de zi cu zi, iar in ultima vreme coacerea pizzei a devenit o activitatea din ce in ce mai raspandita.Cartea prezinta etapele construirii diferitelor modele de cuptoare pentru paine si pizza, precum si tehnicile de coacere corespunzatoare.Pe langa cuptoarele de paine pentru familie sunt incluse prezentari de cuptoare cu capacitate de patru pizza si unele cuptoare mai mari, pentru restaurante.Insa un cuptor nu inseamna nimic fara retetel...
Editura
CASA
Whisky in productie casnicaIn prima parte a cartii autorul, un specialist recunoscut, descrie sortimentele de whisky existente si vorbeste despre originea si deosebirea lor, dar si despre metodele diferite de preparare. A doua parte ofera un ghid exact, care poate fi folosit de orice producator domestic de rachiu, pentru prepararea de whisky.CuprinsIntroducereIstoria whisky-uluiTipuri de whisky si originea lorProducerea de Malt Whisky, Grain Whisky, dar si Bourbon si Rye WhiskyPrepararea whisky-...
Editura
M.A.S.T.
A scrie o carte despre bucataria araba nu este poate nici o provocare si nici un act de curaj. "Retetele lumii arabe", inevitabil cu un anume specific, sunt, totusi, dintre cele mai frecvent intalnite in bucataria europeana, blagoslovita cu aceleasi ingrediente si mirodenii.Autorul spera ca toate popoarele Lumii Arabe vor reusi sa gaseasca drumul spre inima dumneavoastra, chiar si pe aceasta cale, cea culinara.Excelentele relatii diplomatice ale Romaniei cu lumea araba au permis autorului aceste...
Editura
ANDREAS
Prezenta culegere de retete se adreseaza in primul rand celor care sunt surprinsi, total nepregatiti, de musafiri nepoftiti sau doar celor aflati in criza de timp, pentru a lua o masa usoara, fara a fi neaparat saracacioasa, cu o simpla felie de pâine unsa cu marmelada ori o felie de sunca (slanina) introdusa în chifla.Format: 13x20 cmNr. pagini: 160Legatoria: brosata
Editura
ANDREAS
Toate informatiile privind condimentele, saramura potrivita precum si tehnicile adiacente - afumarea, maturarea - necesare fabricarii produselor din carne nu sunt informatii pecare le detine toata lumea, Aceasta carte vi le dezvaluie pe toate, pas cu pas!Din cuprins:Calitatea produsului brutTehnologia afumarii:- diferite metode de afumare;- construirea unei afumatori;- greseli legate de metodele de afumare si urmarirea acestora.Nu toata sunca este la felTehnologia asezarii in saramuraTehnologia ...
Editura
M.A.S.T.
Cuprins: Capitolul I: Aperitive - SalateCapitolul II: Borsuri - Ciorbe - SupeCapitolul III: Preparate din legume - SosuriCapitolul IV: Fructe - DulciuriCapitolul V: BauturiAnul aparitiei: 2008Nr.pagini: 151
Editura
STEFAN
Ca sa te destinzi la o cina intre prieteni, nu ai neaparata nevoie de filozofie, dar - vom vedea de ce - ea este mereu prezenta. Ramane doar sa o adaptam cat mai bine la situatia respectiva. Tot asa, e greu sa plasam stiinta intre para si branza.Decat sa incarce atmosfera cu Aristotel, cu Schopenhauer si cu teorema lui Gödel, autorii acestui indispensabil manual prefera sa introduca metafizica in aperitiv, sa elogieze porno-etica in timpul fripturii si sa refuze desertul sub pretextul ca es...
Editura
ART GRUP EDITORIAL (PROMO)
2.576 de retete culinareMarea carte de bucate pentru oameni frumosi si sanatosi respecta principul gastronomic roman: „De la oua pana la mere“, aceasta insemnand, desigur ca nu exista aproape nici o leguma, vreun fruct ori specialitate de carne care sa nu se regaseasca in prezenta culegere, nici bautorii de ceai sau complicate cocktailuri nefiind uitati, cum nici cei pasionati de dulciuri ori inghetate nu sunt.Marea carte de bucate pentru oameni frumosi si sanatosi nu este o carte de...
Editura
ANTET (PROMO)
ContinutAperitive, sosuri si salateBorsuri, ciorbe si supePreparate din carne de pasare, vita, porc si berbecPreparate din legume si legume cu carnePreparate din oua si paste fainoasePreparate din peste si crustaceeDulciuriBauturiContine index tematic si pe tariNr.pag:240
Editura
STEFAN
Daca esti un mic producator de branzeturi, sau doar un pasionat de aceste produse, atunci cartea de fata va fi o mina de aur. Contine 120 de retete diverse pentru prelucrarea laptelui de vaca, oaie sau de capra. Este bogata in sfaturi practice care pleaca de la depozitarea corecta a laptelui si merg pana la transformarea lui in produse deosebit de gustoase, in branzeturi de toate felurile.Desigur, nu trebuie sa aveti ambitii de mare producator de branza pentru a pune in practica si a incerca ret...
Editura
M.A.S.T.
Plecand de la ideea ca o alimentatie corespunzatoare poate preveni si ameliora orice boala, colectivul redactional al lucrarii Alimentatia bolnavilor de cancer, format din medici si gastronomi, intentioneaza sa vina in sprijinul persoanelor afectate de cancer. Lucrarea de fata are la baza atat o serie de selectii ale specialistilor si cercetatorilor cu privire la boala canceroasa, cat si numeroase studii nutritioniste, prin care au fost stabilite alimentele recomandate in lupta cu aceasta. Fara ...
Editura
NATIONAL
O idee extrem de ingenioasa. Intr-o cutie de aluminiu, usoara si lesne de minuit, se gasesc, ca niste carti de joc, 50 de cartoane continind fiecare cite o reteta. Pe fata cartonului, imaginea color a preparatului finit si lista ingredientelor necesare, iar pe verso, modul de preparare, prezentat simplu si pe etape.Retetele sunt ingenioase si usor de preparat, chiar daca este vorba de feluri exotice.Traducere din germana de Anca VasasAnul aparitiei: 2007Nr pagini: 50Format: Ilustrat...
Editura
RAO
Acesta este un mod de a concepe alimentatia care il face pe cititor responsabil de propriile acte, dar, in acelasi timp, extrem de liber in a actiona conform propriilor necesitati. Informatiile sunt ample si clare, in parte teoretice si in parte practice, necesare pentru a putea modifica imediat, daca este nevoie, modul de a manca, mereu in spiritul celui mai profund respect al corpului uman, hranindu-ne mai bine, inteligent si, in sfarsit, cu maiestrie.
Editura
ANTET (PROMO)
Daca va plac pastele fainoase, dar v-ati plictisit de mereu aceleasi sosuri, lucrarea de fata va va arata noi si interesante moduri de a prepara acest aliment italian, care se preteaza unor retete extrem de variate. Toate retetele se inscriu in linia generala propusa de colectia Repede si simplu, deci fie ca alegeti un fel traditional, de exemplu, lasagne, ori ingenioasa combinatie de macaroane cu pui, gorgonzola si ciuperci, veti observa ca retetele sunt explicate foarte clar si, in plus, veti ...
Editura
RAO
Valoarea alimentare a capsulelor de bame este data de continutul echilibrat in constituenti biochimici:apa - 89%substante organice (proteine, grasimi, glucide) - 10,3 g/100 g s.p.substante minerale (calciu, fier, fosfor, sodiu si potasiu) - 395,6 mg/100 g s.p.vitamine (A, B1, B2, C, PP si acid nicotinic) - 188,38 mg/100 g s.p.
Editura
LUCMAN
Prezentare: O viata in slujba gastronomieiAutorul acestei carti, Nicolae Olexiuc, pe care multi il cunosc sub numele de Colea, este un bucatar renumit, cu experienta indelungata in gastronomie. Si-a desfasurat activitatea in restaurante faimoase din Bucuresti: Capsa, Ath?n?e Palace si Gambrinus. La cei 87 de ani poate fi considerat decanul de varsta al bucatarilor din Romania. La aceasta varsta continua sa lucreze si sa scrie. Pentru meritele sale a fost distins cu numeroase premii, diplome si m...
Editura
TEORA
Ginul este, probabil, una dintre cele mai tari bauturi spirtoase ale momentului. Impreuna cu bitterul si vermutul, a reusit in ultimii ani sa isi recapete locul binemeritat in barurile lumii. Aceasta carte propune explorarea originilor ginului.
Editura
M.A.S.T.
Aventura Jamila Cuisine continua cu volumul III, o noua colectie de retete delicioase si variate care acopera o gama larga de preparate, de la aperitive si supe pana la feluri principale si deserturi. Fie ca esti in cautarea unui desert racoritor pentru zilele caniculare de vara sau a unei retete imbietoare pentru o cina speciala, in paginile acestei carti iti vei gasi cu siguranta inspiratia.
Jamila este cunoscuta pentru retetele ei usor de urmat, iar cartea sa de bucate nu face exceptie d...
Editura
CURTEA VECHE
CarteaPreparate din legumecontine 111 de preparate din legume constand in gustari, salate, ciorbe si supe, mancaruri de baza, mancaruri la cuptor si bauturi. Are un format foarte atragator, este in stilul calendarelor cu suport, la fiecare reteta avem aranjamentul in farfurie, ingredientele pe gramaj, care se gasesc cu usurinta in toate pietele si hypermarketurile.
Preparatele din bucataria moderna nu cunosc limitele. Secolul XXI a adus cu el o serie ingrediente variate precum si combinatii ini...
Editura