Carti in categoria Gastronomie
Tip afisare:
O carte album de lux ce cuprinde zece povesti uitate si reinviate de Teodor Hossu-Longin prin calatoriile sale din deltele Romaniei, imbibate de traditii si obiceiuri locale, istorie, gastronomie si personaje memorabile, insotite de 100 de fotografii uimitoare ale fotografului Valeriu Leonov.
Editura
HYPERLITERATURA
Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul. „A gati e a scrie. Nmici o senzatie nu e deplina, daca nu devine cuvant. Voluptatea de a povesti o mancare si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice justifica si amplifica placerile casei. Neobisnuita este investitia de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R. pen...
Editura
PAIDEIA (FD)
Radu Anton Roman a fost inzestrat cu toate darurile creatorului baroc si ale consumatorului expert, el face parte din categoria acelora pentru care partea cea mai importanta a unei bucurii este comentariul. „A gati e a scrie. Nmici o senzatie nu e deplina, daca nu devine cuvant. Voluptatea de a povesti o mancare si de a construi, in jurul paharului, zglobii piruete lirice justifica si amplifica placerile casei. Neobisnuita este investitia de efort, de salahorie, la care consimte R.A.R. pen...
Editura
PAIDEIA (FD)
Preparati produsele de panificatie ca maestrul Ofner
Christian Ofner isi doreste ca oamenii sa ,,savureze” in adevaratul sens al cuvantului mestesugul coacerii painii.Acesta tine cursuri de preparare a produselor de panificatie,organizeaza petreceri si emisiuni live cu aceasta tematica, ofera servicii de catering cu produse de panificatie si a preparat deja paine impreuna cu renumitul bucatar Johann Lafer.
In plus,este expert brutar la emisiunea culinara,,Frisch gekocht"(Proaspat scos di...
Editura
M.A.S.T.
Curatorul de zacusca si alte povestiri culinare romanesti este prima carte de autor a jurnalistului culinar Cosmin Dragomir, cel care, in ultimii ani s-a specializat in cercetarea istoriei gastronomice romanesti.
Curatorul de zacusca si alte povestiri culinare romanesti este o culegerede articole, studii, editoriale si interviuri publicate in diferite medii, dar si inedite (scrise special pentru acest volum). Volumul abordeaza diferite teme de istorie si antropologie culinara romaneasca si bene...
Editura
GASTROART
Cautati inspiratie? Jamie va ofera solutia! Celebrand cele mai iubite 18 ingrediente, in peste 120 de retete captivante, cartea cuprinde feluri savuroase si minunate. Aroma maxima, efort minim! Cartea pe care o tineti in maini a fost creata ca sa va ofere idei noi pentru niste ingrediente pe care le stiti deja si le apreciati. Haideti sa recunoastem, avem vieti foarte incarcate, iar in ultima vreme parca se asteapta din ce in ce mai mult de la noi si de la timpul nostru. Aceasta carte va ofera s...
Editura
CURTEA VECHE
Asa cum este evidentiat in continutul cartii, alimentatia constituie mai ales o provocare, pentru ca de ea depinde sanatatea oamenilor. Insa multitudinea produselor alimentare existente pe piata, pentru care nu mai depunem nici un minim de efort, ne tenteaza, uneori ne domina vietile, din ce in ce mai ocupate, iar abordarea unei alimentatii sanatoase, de a adauga in ea si bucuria de a o prepara, se pierde treptat.
Este important, totusi sa ne educam din punct de vedere alimentar, sa cunoastem...
Editura
EVANGHELISMOS
Volumul de fata va prezinta simplu si eficient cateva retete de post care au cateva avanteje: extrem de simplu de realizat, costuri mici, gust excelent, sanatate(sufleteasca si trupeasca) asigurata! Asadar, nu trebuie sa fii concurent la emisiunile de gatit si nici nu trebuie sa ai abilitatile Master Chef pentru a face rapid, de placere chiar, aceste mancaruri delicioase, pentru tine si cei apropiati tie.
Carticica este simplu de urmat in sfaturile ei; trebuie doar o minima bunavointa si aten...
Editura
LUMEA CREDINTEI
Va invitam intr-o calatorie speciala in jurul lumii!
Vom face cunostinta si vom degusta preparate de panificatie din mai mult de 30 de tari. Am organizat calatoria, iar ghidul nostru va fi brutaria Limara, prin urmare nu veti avea altceva de facut, decat sa va alaturati noua si ei. Vom gusta empanada pe strazile din Buenos Aires, ne vom afunda in valtoarea unui bazar indian cu aroma de condimente si naan si vom manca semla servita cu lapte cald si zahar intr-o casa de vacanta pe malul unui lac ...
Editura
CASA
Am pornit la drum cum numai eu stiu sa fac – MY WAY.M-a obosit perioada de diversificare a Sofisticatei, refuzurile ei, frustrarile mele, gatitul zilnic, dar cel mai mult discutiile interminabile cu celelalte mamici prin parc.Ajunsesem sa cred ca este o reala problema la mine, cu mine. Nu gaseam solutia,nu vedeam luminita de la capatul tunelului.Am mizat pe faptul ca eu sunt adultul si fara a o forta am creat din ora mesei-ora bucuriei. Ora suspansului si al culorilor. Prin multa rabdare, ...
Editura
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Ideea imbinarii a doua domenii – cel al vinurilor si cel al cocktailurilor – in scopul crearii unor amestecuri noi si deosebite a fost provocarea initiala si fara precedent a acestei carti, scrisa pentru cei doritori sa invete fiecare nuanta a lumii bauturilor combinate.Multumita creativitatii si indelungatei experimentari in domeniu ale lui Gianfranco Di Niso, alaturi de barmani profesionisti si gratie fotografiilor minunat realizate de maestrul in fotografie Fabio Petroni, aceasta ...
Editura
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Atunci cand avem in inima noastra ganduri frumoase, mancarea, dincolo de mestesugul gatitului, are ceva inexplicabil: are harul lui Dumnezeu, devenind intr‑adevar „hrana ingerilor”, iar nu a oamenilor.
De ce are nevoie o mancare? Intai de toate, de ingrediente bune, de calitate, deoarece asa arati ca‑ti iubesti fratele si ii oferi ce este mai bun, dupa porunca Domnului: „Iubeste‑l pe aproapele tau ca pe tine insuti!” In felul acesta, te respecti si pe tine.
Apoi, ...
Editura
SOPHIA
Limbajul gastronomic romanesc, studiat aici prin texte aparute pe parcursul a trei secole, este un subcod al limbii literare. Daca majoritatea sensurilor cuvintelor sunt identice cu cele din limbajul obisnuit, exista totusi o serie de sensuri speciale, tipice limbajului gastronomic, chiar dacaunele dintre ele se pot regasi si in alte stiluri functionale. Exista, de asemenea, mai ales in ultimile decenii, o multime de termeni gastronomici specializati. Cercetarea noastra a luat in considerare at...
Editura
EDITURA ACADEMIEI ROMANE
Ciupercile nu sunt pentru om nici dusmani neiertatori, dar nici mana cereasca. Ele sunt un dar al naturii la care nu e bine sa ne lacomim. Cartea cuprinde detalii numai despre cele mai reprezentative ciuperci comestibile (88 la numar), cu numele stiintific si denumirea populara, aspecte generale, corpul fructifer, carnea, locul unde cresc, cu ce alte ciuperci se pot confunda, trei semne distinctive, cum se pot prepara. Pentru retete s-au studiat carti de bucate romanesti, frantuzesti si italiene...
Editura
EMIA
Gospodinele se pregatesc cu minutiozitate, pentru a avea parte de bucate alese la masa festiva. Toate acestea sunt pregatite cu mult drag pentru zilele de sarbatori, ce se vor petrece in primul rand alaturi de familie si abia apoi alaturi de prieteni.In cuprinsul acestei carti, prezentam retete traditionale nelipsite de pe masa Sarbatorilor de iarna: preparate din carne de porc dar si retete cu preparate din carne de pasare, peste, vita, legume, paste si retete de dulciuri dintre cele mai alese....
Editura
ORIZONTURI
Jamie Oliver iti propune o carte fara bariere – doar cu retete foarte gustoase, usoare, ieftine si la indemana, cu legumele in rolul principal. Jamie Oliver, unul dintre cei mai iubiti si cititi bucatari din lume, se intoarce cu idei pentru cele mai savuroase preparate vegetale. Cu totii incercam sa includem cat mai multe legume in alimentatie, fie pentru a ne imbunatati sanatatea, fie pentru a reduce costul hranei sau a proteja planeta. Inspirat de diversitatea si ingeniozitatea bucatarii...
Editura
CURTEA VECHE
In calitate de afanator care rafineaza branzeturi atat pentru oamenii ,,obisnuiti'', cat si pentru bucatarii de top si somelierii din intraga lume, de cand m-am specializat, in anii 80, primesc zilnic numeroase intrebari referitoare la pasiunea mea inmiresmata. Am ajuns la momentul in care sa transform in realitate impreuna cu Christine Schneider un vis pe care il aveam demult. In aceasta carte ofer 1001 raspunsuri pe tema branzeturilor si va explic pasiunea mea pentru branzeturi perfect rafinat...
Editura
M.A.S.T.
Oferindu-ne mai mult de 100 de retete pentru feluri pline de arome si de substante nutritive, Annabel Karmel reuseste sa faca din hranirea bebelusilor si a copiilor de varsta mica o sarcina usoara. Aceste mancaruri rapide si distractive ii vor incuraja si pe cei mai mofturosi din familie sa astepte cu nerabdare urmatoarea masa. Retete sanatoase pentru micii gurmanzi ne ajuta sa pregatim cina in doar 15 minute in timpul saptamanii, sa gatim mancaruri fara carne, alternative sanatoase la mancarea ...
Editura
LITERA
As vrea sa las mostenire copiilor mei si cititorilor gustul autentic al Maramuresului, asa cum il cunosc de la mama si de la sora mea, gustul mancarurilor simple de la tara, cu ingrediente culese din gradina, gustul care pentru romani va insemna mereu acasa. M-am nascut in Rozavlea, o comuna de pe Valea Izei. Am crescut cu traditiile si obiceiurile Maramuresului istoric si le-am luat mai apoi cu mine peste tot prin lume. Sunt mandru de ele si imi doresc sa le arat tuturor. Eu port Maramuresul in...
Editura
CURTEA VECHE
Un ghid vizual atractiv si practic: fiecare reteta este insotita de fotografii pe pasi, care va garanteaza reusita in bucatarie, chiar daca sunteti doar incepatori. Prima carte de retete ilustrate pas cu pas din Romania.Un ghid vizual atractiv si practic: fiecare reteta este insotita de fotografii pe pasi, care va garanteaza reusita in bucatarie, chiar daca sunteti doar incepatori.Instructiuni clare si usor de urmat.Colectia include retete clasice romanesti, precum si altele, simple si cu ingred...
Editura