Carti in categoria Gastronomie
Tip afisare:
Prin traditia formata din vremuri indepartate, mancarurile din carne sunt practic nelipsite in lista bucatelor pe care le consumam la mesele de zi cu zi sau de sarbatoare. Ele au un rol esential in alimentatia noastra. Carnea este unul dinte cele mai importante produse alimentare, in primul rand datorita proteinelor pe care le contine si care sunt asimilate de organismul uman.Acest retetar contine 120 de retete din carne, de la aperitive, salate, supe si ciorbe, la mancaruri la cuptor. Are un fo...
Editura
GLOBAL BOOKS
CarteaSalate de sarbatoarecontine 120 de salate. Aici aveti si reprezentarea grafica - aranjamentul pe farfurie, care evoca o atmosfera festiva pentru o sarbatoare de familie, banchet, aniversare. De asemenea o sa gasiti reteta in sine, ingrediente pe gramaj si modul de preparare. Toate retetele sunt usor de preparat, contin numai ingrediente naturale usor de procurat din piata sau magazine. Retetele din aceasta carte au fost preparate, verificate si testate intr-un restaurant din Moscova, numar...
Editura
GLOBAL BOOKS
Cartea face parte din Campania SALVEAZA O CARTE, nu o judeca dupa coperta! Carti iubitoare cauta casuta primitoare si vin cu 50% reducere! Se afla in stare buna, cu doar cateva defecte pe coperta, pe care le poti vedea in galeria de poze a fiecarui produs din campanie!
Aceasta apartine edituriiCASA.
Cea mai premiata carte despre vinuri - un ghid esential pentru toti iubitorii vinului!
Extinsa, complexa, actualizata, cartea tine cont de cele mai noi tendinte in vinificatie, precum si de noile ...
Editura
SALVEAZA O CARTE
Echilibrul – concept-cheie in aceasta carte –, care, departe de a insemna compromis, reprezinta o atitudine proactiva, capabila sa ne faca sa traim inteligent, adaugand in vietile noastre o portie din tot ce este bun, fara excese sau abuzuri. Echilibrul vine dintr-o imbinare a calitatii, a varietatii si a moderaitei, care indeamna la o experienta in care sanatatea si placerea nu se exclud, ci se sustin si se potenteaza. Este vorba de un echilibru dinamic si adaptiv, un principiu care...
Editura
VIATA SI SANATATE
Descriere - Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun
Cum sa devii un bucatar mai bun
Nici nu va pot spune cat de mult am visat sa scriu aceasta carte. Este cea mai grozava carte pe care am realizat-o vreodata si m-am straduit sa iasa o lucrare clasica si moderna in acelasi timp, valabila azi si pentru totdeauna. Indiferent daca sunteti student, un cuplu de tineri, un bucatar cu experienta sau un incepator in domeniu, va stau la dispozitie o sumedenie de retete simple si accesibile, c...
Editura
CURTEA VECHE
“Retete culinare inedite” nu este doar o carte de bucatarie. Dincolo de scopul practic, reflectat in primul rand intr-o bogatie de retete, aceasta cucereste mai ales prin stilul sprintar- marca actritei Cristina Stamate – prin umorul care condimenteaza fiecare rand si prin talentul de a scoate un profit literar dintr-o …carte de bucate.
Anul aparitiei: 2007
Nr. pagini: 218
...
Editura
NATIONAL
Exista o zicala: cei care mananca impreuna… raman impreuna. Din vremuri stravechi, la aceeasi masa s-au asezat prietenii, vecinii, aliatii. Gastronomia este, asadar, un mijloc de impacare si o sursa de conexiuni interculturale. In cartea de fata, veti gasi atat retete cu specific national (romanesc sau strain), cat si retete care au facut istorie, intrand in bucataria internationala.
Zambeste-i in fiecare zi vietii prin tot ceea ce faci, iar viata iti va zambi la randul ei! Ca sa poti ...
Editura
PARALELA 45
Sarbatoarea Pastelui este cea mai important sarbatoare crestina a anului, pentru prima datà find sarbatorit in jurul anului 1400 inainte de Hristos.
Sarbatoarea Pastelui poate fi asociata cu primavara.
Retrezirea naturii la viatà simbolizeaza noua viata pe care crestinii au castigat-o prin crucificarea si invierea lui lisus.
Pastele crestin este similar cu doua traditii antice: una evreiasca si alta pagana.
Ambele traditii sarbatoresc invierea, trezirea la viata.
Credinciosii ...
Editura
ANTET
Mai simple sau mai elaborate, asezate pe platouri si prezentate cu drag, prajiturile de casa sunt mandria oricarei gospodine. De aceea, am adunat in aceasta carte cele mai indragite retete de prajituri din Romania.
Sa va fie de folos, sa gatiti cu mare drag aceste prajituri, asa cum vi le ofer si eu. Nu uitati ingredientele secrete: presarati dragoste din belsug si adaugati 2-3 zambete. - Gina Bradea
Bunatati pe toate gusturile!
Descopera retete pentru checuri cu cacao si cu fructe, p...
Editura
BOOKZONE
Desi poate parea usor sa faci clatite, aceasta carte de retete ilustrate pas cu pas te poate ajuta sa iti diversifici gusturile si experienta.
Editura
KREATIV
Toate mincarurile din acest album au fost gatite si fotografiate de mine, raspunzind dorintei prietenilor de a alcatui o carte cu bucatele pe care le-au mincat din miinile mele de-a lungul anilor. In acest sens, este o lucrare mai rar intilnita.
Oricine va rasfoi aceasta carte va capata, mai intii de toate, curajul sa gateasca, dar va afla si secrete stravechi de pastrare a carnii si pestelui fara frigider. Apoi, veti invata sa alegeti corect alimentele la piata, sa folositi produse pe care m...
Editura
CATHISMA
Descopera secretul carnaciorilor condimentati, al kaizerului fraged, al micilor suculenti si al piftiilor bine inchegate.
Pregateste alaturi de Gina si Doru Bradea mancaruri traditionale care aduna la masa intreaga familie. Nu ai nevoie de experienta in bucatarie, doar de ingrediente naturale asezonate cu cele mai aromate condimente si, bineinteles, de multa dragoste pentru tot ce este bun.
„Intr-o epoca in care lumea pare ca se indeparteaza de traditii, de tot ceea ce am mostenit bu...
Editura
BOOKZONE
Mancarea gustoasa, servita frumos, este un minunat prilej de reunire a intregii familii. „Dreasa” cu rugaciunea si cu cuvantul de folos, trapeza materiala se preschimba cu usurinta intr‑un ospat al duhului, care hraneste si intareste intreaga fiinta a omului.
Bucataria ortodoxa pentru posturile de peste an si pentru sarbatori va ofera o varietate de bucate gustoase, grupate pe categorii, respectand perioadele anului bisericesc si specificul fiecarui anotimp in parte. Veti gasi ret...
Editura
SOPHIA
O carte cu peste 300 de retete transmise din mama in fiica
Cartea de bucate a Elenei Nane cuprinde peste 300 de retete transmise din mama in fiica, care te vor invata, pas cu pas, cum sa prepari mancarurile savuroase, prin intermediul carora te vei intoarce putin in timp, in cea mai frumoasa perioada a vietii tale – copilaria.
Cum sa ramai, adult fiind, indiferent in fata unei felii pufoase de cozonac, pe care o furai de pe masa cu atata nazdravanie cand erai mic? Sau cum sa nu-ti am...
Editura
BOOKZONE
Cine spunea ca gastronomia n-ar fi cel mai potrivit instrument de seductie?!? Din distributia amintirilor culinar-senzuale:
Nicoleta Luciu, Gina Pistol, Andreea Marin, Bianca Dragusanu, Daniela Crudu, Mihaela Radulescu, Andreea Mantea, Elena Udrea…
Dar si interludii nu neaparat comestibile – dar savuroase– cu Hugh Hefner, Ion Iliescu, Florin Calinescu, Radu Anton Roman, Jeremy Irons, Michael Madsen sau Robbie Williams.
O viata intr-o farfurie, cu sau fara Photosho...
Editura
INTEGRAL
Una dintre cele doua mari Sarbatori Crestine praznuite de romani ne aduce dintotdeauna pe mese o abundenta de specialitati. Totusi, acelasi drob, acelasi cozonac, aceeasi pasca, acelasi stufat de miel, aceleasi costite la cuptor sau pe gratar, aceleasi oua rosii?!? Am gasit solutiile pentru a aduce ceva nou fara a pierde nimic din semnificatiile spirituale ale acestor retete de suflet.
Bucatarescu va recomanda, pe langa reperele binecunoscute, obligatorii pentru traditia culinara romaneasca, ...
Editura
INTEGRAL
Gustul unic de acasa este un ghid complet pentru gospodine si bucatari care include peste 100 de retete pentru ciorbe, antreuri, mancaruri, sosuri, dulceturi si alte delicateturi, toate explicate cu drag si foarte multe amanunte utile. In aceasta carte, pofticiosii vor gasi toate retetele esentiale de care au nevoie pentru a trai o viata cu gust.
Hai sa gatim impreuna mancaruri simple, gustoase si sanatoase, fara exces de grasimi si prajeli, dar respectand totusi mostenirea mamelor si bunic...
Editura
BOOKZONE
Educatia este cel mai bun dar pe care il poti oferi copiilor. Pentru a reusi in viata, pentru a fi un bun cetatean, pentru a fi respectat de ceilalti trebuie sa inveti. A fi bun este sinonim cu a te descoperi pe tine invatand de la cei mai buni.
Pentru a avea un randament in invatare, pentru a putea sa indrepti sau sa optimizezi anumite aspecte ale invatarii trebuie sa dai teste. Fiecare test presupune un pas important in cunoastere. Fiecare testare presupune munca zecilor de profesori care ...
Editura
NOMINA
Sanda Marin (numele adevarat fiind Cecilia Maria Zapan, nascuta Simionescu, decembrie 1900, Iasi - 1961, Bucuresti) este autoarea celei mai celebre carti de bucate romanesti. Ea a venit pe lume intr-o familie din elita intelectualitatii Iasului. Tatal ei, carturarul Ion Simionescu, a fost un reputat om de stiinta, naturalist, paleontolog si geograf, devenit profesor universitar de foarte tanar, la nici 30 de ani. Micuta Cecilia s-a bucurat de cea mai aleasa educatie. Stapanea la perfectiune germ...
Editura
NEVERLAND
Vrabioara la cuptor & budinci Yorkshire? Sigur, dar sa guste si Luke Skywalker – adica Mark Hamill. Pui la cuptor din Grenada? Poftiti la masa, dar impartiti cu Craig David! Kibbeh libanez? Cum sa nu, dar prima muscatura este a Salmei Hayek!
Conceptul noii carti a lui Jamie Oliver este construit in jurul fantasticelor intalniri cu celebritati de pe pitorescul ponton Southend-on-Sea, cel mai lung din lume, in cadrul emisiunii TV de succes Jamie & Jimmys Friday Night Feast: bucu...
Editura