Carti in categoria Gastronomie
Tip afisare:
Aparuta in 1930, ca un pariu al autoarei, care era pasionata de gatit si de placerea de fi o gazda perfecta, aceasta carte de bucate, prefatata de scriitorul Pastorel Teodoreanu, a cunoscut de atunci nenumarate editii. Saisprezece numai din 1930 pana in 1948, cand regimul comunist s-a amestecat si in blidele romanilor. Retetele au fost „epurate“, gainile grase au fost inlocuite cu jumatati de pui, ingredientele din vremurile bune au fost inlaturate sau inlocuite cu surogate. Au aparu...
Editura
ROLCRIS
Cartea de bucate a Sandei Marin a devenit un etalon in domeniul gastronomic, chiar si la zeci de ani de la prima sa publicare. Ca rezultat al unei indelungate experiente in arta culinara, autoarea a adunat un mare numar de retete de preparate, de la supe, ciorbe si mancaruri, cu sau fara carne, pana la nenumarate si apetisante dulciuri. Retetele sunt de mare folos atat gospodinelor experimentate, atunci cand sunt in lipsa de inspiratie pentru alegerea unui meniu, cat si celor care doresc sa depr...
Editura
LIDER
In cei aproape 70 de ani de cand domneste, nedetronata de nimeni, in bucatariile noastre, Sanda Marin a ajuns sa insemne pentru romani gustul mancarii de acasa. Acesta e ingredientul secret din cele peste 1500 de retete adunate in prezenta editie integrala. Peste 1500 de retete: mai multe decat in oricare dintre editiile publicate din anii 1930 pana astazi, intr-un volum "restaurat", astfel ca pretiosul, vechiul continut sa capete o forma editoriala moderna.Cea mai cunoscuta, cea mai longeviva, ...
Editura