Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Gastronomie

Ghidul meniurilor. Germania
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica”, initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci cand calatoresti in tarile respective, sa te poti orienta prin multitudinea de produse si preparate existente pe pietele locale. Volumul de fata vrea sa-ti arate o alta fata a Germaniei decat cea prezentata, de obicei, in ghidurile turistice...
Ghidul meniurilor. Spania
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica”, initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci cand calatoresti in tarile respective, sa te poti orienta prin multitudinea de produse si preparate existente pe pietele locale. Volumul de fata vrea sa-ti arate o alta fata a Spaniei decat cea prezentata, de obicei, in ghidurile turistice, ...
Ghidul meniurilor. Grecia
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica”, initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci cand calatoresti in tarile respective, sa te poti orienta prin multitudinea de produse si preparate existente pe pietele locale. Volumul de fata vrea sa-ti arate o alta fata a Greciei decat cea prezentata, de obicei, in ghidurile turistice, ...
Invata arta degustarii in 10 lectii- Cum poti deveni somelier?
Somelierul este considerat, în zilele noastra, un personaj emblematic în lumea enologica, caruia îi este încredintata sarcina, nu tocmai simpla, de a recomanda asocierea celui mai potrivit vin pentru diferite mâncaruri. Degustarea vinului nu este doar o arta, ci si o adevarata stiinta. Tocmai de aceea, Giuseppe Sicheri, maestru degustator si apreciat somelier, îi calauzeste pe iubitorii vinului cu ajutorul acestui curs teoretic si practic, concentrat î...
GATESTE CU VIN. Ghid gastronomic
Dupa o descriere sumara a principalelor tipuri de vinuri si a regiunilor viticole din Franta, Italia, precum si a unora din alte parti ale lumii, cititorul afla despre diversele caracteristici ale acestei bauturi (culoare, buchet, continut de zahar, concentratie alcoolica), considerente luate in calcul la alegerea tipului de vin, pentru o asortare perfecta cu meniul servit. Retetele prezentate, in care vinul este folosit pentru îmbogatirea gustului si aromei preparatului rezultat, sunt ...
In apararea mancarii. Manifestul unui gurmand
În apararea mâncarii este o pledoarie pentru hrana, pe care un profesor de jurnalism a scris-o în calitate de consumator. Michael Pollan îsi propune sa identifice problemele alimentatiei moderne, întorcându-se în timp si surprinzând momentele cheie în evolutia stiintei nutritiei. Principalul vinovat de degringolada nutritionala din zilele noastre este considerat a fi nutritionismul, doctrina care a înlocuit alimentele cu nutrimentele. O...
Ghidul gastronomic al Romaniei 2009
Hrana înseamna ceva mai mult decât satisfacerea unor nevoi fiziologice. Ce si cum gatim are legatura, în egala masura, atât cu traditiile culturale regionale, cât si cu tendinta modernista spre eclectism ce se manifesta la nivel general, inclusiv în gastronomie. Ghidul gastronomic al României prezinta bucataria autohtona care, ca pastratoare a traditiei culinare, se dovedeste a fi un vector cultural ce strabate vremurile. În încercarea sa de ...
Ghidul dulciurilor de casa. Editia a V-a, completata si revizuita
Deseori intuim ca intre ce mancam si starea noastra de mai mult sau mai putin bine exista o stransa relatie cauza-efect, valabila in ambele sensuri. Faptul ca ne place o anumita mancare, intr-un anumit moment reprezinta, intr-o foarte mare masura, expresia unei perceptii mai mult psihologice decat strict gustative. Daca mancarea ne da o satietate placuta, desertul – in speta dulciurile – sunt chiar placerea in sine. Iar daca acestea din urma sunt pregatite acasa, pentru familie s...
Dilema omnivorului. O istorie naturala despre patru moduri de alimentatie
“Ce sa mancam la cina?” nu este o intrebare asa simpla cum ar putea parea; o data cu evolutia societatii, actul hranirii a dobandit valente psihologice, sociale si politice. Cu un stil antrenant si solid argumentat, raspunsul pe care il ofera autorul in "Dilema omnivorului" va schimba modul in care percepem obiceiurile alimentare, placerile si primejdiile pe care le ofera mancarea. Jurnalist premiat si autorul mai multor best-seller-uri pe tema alimentatiei, Michael Poll...
Marea carticica de bucate. Peste 600 de retete din lumea-ntreaga
Colectie de 600 retete extraordinare, insotite de ilustratii, care incanta simturile inca dinainte de a prepara savuroasele mancaruri. Traditiile culinare ale intregii lumi de abia asteapta sa fie descoperite atat de bucatari profesionisti, cat si de amatori. Formatul: 120x165 mm Numar pagini: 976
Tarte, quiches, pizza: 60 de retete simple si gustoase
Ilustrata cu imagini apetisante, cartea iti prezinta 60 de retete delicioase pe baza carora poti prepara usor si rapid tarte, placinte, turte, quiches, pizza si pissaladiere. De la cele mai simple, pana la cele mai sofisticate, succesul este garantat de fiecare data. Amintim doar cateva retete: „tarta cu somon si dovlecei”, „tarta cu sardine si vinete”, „placinta de rata cu fructe”, „placinta cu pui si tarhon”, „turta cu legume si miel”...
Cartea de bucate a copiilor. Bucataria franceza
Descopera secretele bucatariei franceze! Gasesti retete rapide si usor de preparat, din care vei afla cum sa faci omlete si clatite frantuzesti, dar si delicioase deserturi, precum spuma de ciocolata si tarta cu cirese. Cartea prezinta pentru micii bucatari 15 retete care fac sa iti lase gura apa, desi sunt usor de preparat. Fiecare reteta este clar explicata, ilustrata pas cu pas, ingredientele si ustensilele fiind si ele indicate in casete speciale. Formatul: 240x305 mm Numar pag...
60 de retete simple si gustoase . Tarte, quiches, pizza
Ilustrata cu imagini apetisante, cartea iti prezinta 60 de retete delicioase pe baza carora poti prepara usor si rapid tarte, placinte, turte, quiches, pizza si pissaladiere. De la cele mai simple, pana la cele mai sofisticate, succesul este garantat de fiecare data. Amintim doar cateva retete: „tarta cu somon si dovlecei”, „tarta cu sardine si vinete”, „placinta de rata cu fructe”, „placinta cu pui si tarhon”, „turta cu legume si miel”...
Bucatariile lumii  60 de feluri principale
Aceasta carte iti propune o adevarata calatorie, plina de gust si de culoare, prin bucatariile a 24 de tari. Astfel, vei descoperi 60 de retete de feluri principale, frumos ilustrate, care te vor seduce si te vor ademeni in aventura unui adevarat voiaj.Italia, cu cele mai numeroase retete, este reprezentata de nelipsitele spaghete si ravioli. Tot in stil italian vei putea savura %uFFFDrosii umplute cu macaroane%uFFFD si %uFFFDorez cu scoici si parmezan%uFFFD. Spania te indeamna sa gusti din %uFF...
Salate  60 de retete simple, pentru toate anotimpurile
Cartea prezinta 60 de retete delicioase, din bucataria internationala, cu ingrediente potrivite pentru fiecare anotimp. Savuroase si originale, salatele prezentate pot fi servite atat la mese obisnuite, cat si la cele festive. Primavara te ademeneste cu %uFFFDsalata italiana de calcan%uFFFD, %uFFFDsalata meridionala de cruditati%uFFFD sau %uFFFDsalata Cezar%uFFFD. Vara te poti alinta cu o %uFFFDsalata de pepene galben cu creveti%uFFFD sau cu un %uFFFDcocteil marin in cuiburi de vinete%uFFFD. Toa...
Ghidul gastronomic al Romaniei 2006
Ghidul gastronomic al Romaniei 2006 constituie un instrument de orientare excelent atat in bucataria traditionala romaneasca, cat si in secretele retetelor moderne. Cuprinde peste 1500 de retete, inclusiv un capitol de gastronomie internationala cu 200 de retete atent selectionate. Ghidul debuteaza cu o istorie a gastronomiei autohtone, condimentata cu nenumarate retete specifice fiecarei zone. Bucataria traditionala este structurata pe opt regiuni distincte din punct de vedere gastronomic (...
Retete pentru sarbatori si mese festive
Retete pentru sarbatori si mese festive Daca vreti sa va impresionati oaspetii, inspirati-va pentru pregatirea mesei din minighidul "Retete pentru sarbatori si mese festive". In paginile lui veti gasi 160 de retete speciale pentru ocazii deosebite, recomandate de bucatari vestiti. Cu doar 7,00 RON, puteti sa va uimiti si musafirii si familia. Caracteristici tehnice: 96 pag., DCL 250g/mp, 102x142mm, coperta flexibila
Retete delicioase din carne de pasare (minighid)
Minighidul Retete delicioase din carne de pasare va ofera numeroase retete si va ajuta sa eliminati monotonia culinara din viata de zi cu zi. De ce va recomandam retete din carne de pasare? Pentru ca este gustoasa, are un continut scazut de colesterol si calorii, este usor digerabila, si, nu in ultimul rand, este cea mai ieftina carne de pe piata. Acesta este al 6-lea minighid din colectia House of Guides, care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unei gospodine. Caracteristici tehnice:...
Minighidul dulciurilor pe baza de fructe
Minighidul dulciurilor pe baza de fructe este un instrument util care nu trebuie sa lipseasca din bucataria gospodinei moderne. Va invitam sa va delectati si sa experimentati minunatele sufleuri si budinci, prajiturile cu aluat fraged, checuri si tarte. Colectia de minighiduri este un prieten nepretuit. Caracteristici tehnice: 102x142 mm, coperta flexibila, 80 pagini
Minighidul sosuri si salate
Minighidul sosuri si salate este un minighid In care sunt prezentate informatii interesante cu privire la evolutia de-a lungul timpului a specialitatilor de sosuri si salate. De asemenea, este pusa la dispozitie o suita de retete renumite, concepute de bucatarii celebre. Caracteristici tehnice: 102x142 mm, coperta flexibila, 80 pag.