Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Gastronomie

Pastele la romani. Povestea cosului sfintit de Paste - Noi retete pentru Postul Mare
-25%
Invierea Domnului este pentru crestinii ortodocsi cea mai importanta sarbatoare, de reintalnire cu traditiile, prilej de bucurie, de reunire cu familia si cu toti cei dragi. Si, romani fiind, este si un motiv de rasfat gastronomic. Iata de ce volumul Pastele la Romani aduna laolalta atat povestea sfintei sarbatori, cu simbolurile ei si indemnul la purificare sufleteasca si trupesca, cat si peste 150 de retete culinare, dedicate atat meselor din zilele de Paste, cat si lungii perioade de post car...
PRP: 29,50 Lei  22,13 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Cocteiluri celebre si povestile lor
-25%
Cine a inventat Bloody Mary? In faimoasele „sticle cu vierme“ chiar este tequila? Ce inseamna, de fapt, bere pilsner? De unde provine aroma de fum a whiskey-ului? In Mesopotamia se bea bere? Cand au aparut cocteilurile si care sunt cele mai vechi retete? Exista doar vin de Porto rosu? Ce este Sherry? Ce bautura fina, celebra, a fost inventata special pentru Legiunea Franceza, caci altfel soldatii nu-si luau doza zilnica de chinina? Cum se prepara Sangria si este sau nu o idee buna sa...
PRP: 41,50 Lei  31,13 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Bucatariile comunitatilor etnice
-25%
„Ghidul Gastronomic al Romaniei” aduce in fata cititorului (dupa stiinta noastra, pentru prima data in acest tip de abordare), pe langa retetele specifice ale unor etnii ce traiesc impreuna cu romanii, si informatii privind datele demografice, istoria si traditiile care le caracterizeaza. Deloc intamplator, Romania este locul in care paradisul este imaginat si trait ca o feerie culinara. În camarile sale stau alaturi, fara prejudecati, telemeaua romanilor, carnatii svabesti,...
PRP: 36,12 Lei  27,09 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Coctailuri celebre si povestile lor. Peste 200 de retete
-25%
Cine a inventat Bloody Mary? In faimoasele „sticle cu vierme“ chiar este tequila? Ce inseamna, de fapt, bere pilsner? De unde provine aroma de fum a whiskey-ului? In Mesopotamia se bea bere? Cand au aparut cocteilurile si care sunt cele mai vechi retete? Exista doar vin de Porto rosu? Ce este Sherry? Ce bautura fina, celebra, a fost inventata special pentru Legiunea Franceza, caci altfel soldatii nu-si luau doza zilnica de chinina? Cum se prepara Sangria si este sau nu o idee buna ...
PRP: 41,50 Lei  31,13 Lei Afla cand va reveni in stoc
in curs de reaprovizionare
Povestioare si retete culinare
Retetele care insotesc povestioarele sunt o mostenire de la bunicute, strabunicute si matusi. Toate sunt gata sa fie puse la incercare si, in vreme ce asteptam sa se rumeneasca puiul cu ananas sau prajiturica "Amor", ne putem omori timpul citind istorisirile unui arici tras pe sfoara de un tipar, sau ale unui melc pus pe reflectii existentiale, ale unei batrane profesoare care ia masa pe indelete, savurand totul la timpul aorist grecesc... Povestioarele si retetele culinare, inainte sa fie reuni...
Ierburi si frunze in peste 100 de retete - Colectia Gastronomica
Cand vorbim despre „ierburi“ sau legumele cu frunze, ne gandim imediat la diverse soiuri de laptuca, spanac sau stevie. Dar aici se incadreaza o mare varietate de plante comestibile, atat cultivate, cat si salbatice, pe care ar fi bine sa le cunoastem si sa le folosim mai des in bucatarie. Pe unele dintre ele o sa le descoperi pentru prima data, in timp ce altele fac parte de mult timp din arsenalul tau gastronomic. Toate au insa un numitor comun, si anume faptul ca sunt foarte bogat...
Bucataria Romaneasca de la 1841 pana astazi. 400 de retete cercate si gustate (Editia a II-a)
Cartea de fata isi doreste a fi o calatorie prin toate zonele Romaniei, pentru a scoate la lumina gastronomia neaosa romaneasca, cu retete stravechi, desprinse din caietele prafuite ale bunicilor, pentru ca in final sa incheie aceasta incursiune cu delicioase retete ale bucatariei moderne, in care regasim influentele internationale. Pelerinajul culinar prin cele 8 zone ale tarii (Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia si Oltenia) dezvaluie arta gatitului simplu, traditio...
Ghidul gastronomic al Romaniei
Ghidul gastronomic al Romaniei incearca sa contureze personalitatea puternica a bucatariei romanesti ca bucatarie nationala, intr-un spatiu de interferenta a influentelor occidentale si orientale, dar si ca sinteza a caracteristicilor culinare ale fostelor provincii istorice. 2000 de retete reunite sub acelasi acoperis ofera in acest ghid un spectacol fascinant de arta culinara. Format: 165 x 235 mm Anul publicarii: 2008 Pagini: 336...
Placerea de a trai si de a gati. 33 de retete incercate pentru prieteni
Un ziarist care a circulat prin tara si prin lume si a descoperit multe din mincarurile celebre ale planetei ajunge sa le gateasca pentru prieteni. Acesta este doar pretextul care a dus la aparitia acestei carti cu 33 de retete care se pot prepara cam in 15 minute. „Placerea de a gati“ este doar o componenta de socializare. Partea mai interesanta a acestei lecturi instructive vine din experienta personala a autorului si mai ales din efortul de documentare. Fiecare reteta a...
Ghidul meniurilor. Bulgaria
Ghidul meniurilor este o noua serie a colectiei „Gastronomica”, initiata de Editura House of Guides. Aceasta cuprinde un numar de volume care prezinta elementele specifice diferitelor bucatarii nationale din Europa, si nu numai, asa incat atunci cand calatoresti in tarile respective, sa te poti orienta prin multitudinea de produse si preparate existente pe pietele locale. Ideea acestei serii a pornit tocmai de la nevoia de a sti ce mananci atunci cand esti intr-o tara straina. V...
Bucataria Italiana. Cartea de bucate a copiilor. Pas cu pas 15 retete delicioase pentru micii bucatari
Descopera secretele bucatariei italiene! De la simple retete de paste cu sos de rosii, la risotto, chiftelute si delicioase deserturi, precum Tiramisu si inghetata cu sos de ciocolata. Cartea prezinta 15 retete care fac sa iti lase gura apa, desi sunt usor de preparat. Fiecare reteta este clar explicata, ilustrata pas cu pas, ingredientele si ustensilele fiind si ele indicate in casete speciale. Anul aparitiei: 2008 Tip coperta: Cartonata Format: 240x305 Numar pagini: 38...
Totul despre dieta mediteraneana. Pierde in greutate si ramai sanatos
Stiati ca legumele bogate vitamine si nutrimente, uleiurile de masline sanatoase si exercitiul fizic te pot ajuta sa scazi in greutate si sa precii tot soiul de boli ? Este adevarat ! In sfarsit, iata o carte care ofera o privire de ansamblu asupra acestui tip de alimentatie care asigura o sanatate de invidiat si, implicit, o viata mai lunga. Nu vei invata doar cum sa adopti obiceiuri alimentare sanatoase pentru inima, ci vei gasi in carte 100 de retete delicioase. Autori: Connie Di...
Bucataria Romaneasca de la 1841 pana astazi - 400 de retete cercate si gustate (Editie de chiosc)
Cartea de fata isi doreste a fi o calatorie prin toate zonele Romaniei, pentru a scoate la lumina gastronomia neaosa romaneasca, cu retete stravechi, desprinse din caietele prafuite ale bunicilor, pentru ca in final sa incheie aceasta incursiune cu delicioase retete ale bucatariei moderne, in care regasim influentele internationale. Pelerinajul culinar prin cele 8 zone ale tarii (Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia si Oltenia) dezvaluie arta gatitului simplu, traditio...
100 de retete de sarbatori (Colectia Gastronomica)
Caltabosi bucovineni, Muschi cu sos de smantana, Curcan la cuptor, Rata cu masline, Cocteil de creveti, Melomacarona, Plumcake, Cozonac, Stiuca umpluta, Tarte cu ciuperci, Eggnog... 100 de retete, mai vechi si mai noi, care speram sa fie de folos in a va alcatui un meniu pentru o masa de sarbatoare. Retetele sunt structurate in 7 capitole, de la aperitive pana la duciuri, ba chiar si cateva bauturi potrivite de sarbatori sau la ocazii speciale. Printre ele veti gasi si unele preparate trad...
Ghidul gastronomic al Romaniei. Dulciuri de casa (Editie de chiosc)
Exista putini oameni care sa nu fi avut pofta - macar o data - de ceva dulce. Si ce poate satisface mai bine aceasta dorinta decat o prajitura preparata in casa? Cand mama ori bunica nu sunt prin preajma, nu avem incotro si trebuie sa ne apucam singure de treaba. In acest moment, o carte cu retete iti este cel mai bun prieten. Vei face o optiune excelenta daca vei alege titlul Dulciurile de casa din seria Ghidul Gastronomic al Romaniei, pentru ca aici vei gasi retete din aproape toate categoriil...
Ghidul Gastronomic al Romaniei. Bucataria Traditionala (Editie de chiosc)
Bucataria, ca fapt de cultura, presupune dezvoltarea istorica atat ca si continut, cat si ca dinamica. Pe parcursul evolutiei sale, bucataria romaneasca urmeaza etapele dezvoltarii comunitatii umane autohtone, ea fiind influentata de factori economici, sociali, de clima, relief, de contactul cu alte etnii si culturi, de gradul de civilizatie, dar si de gusturile si preferintele romanilor. Cu toate acestea, ea reuseste sa-si pastreze traditia, gustul mancarurilor transmitandu-se din generatie in ...
Istoria e servita (Vicii si virtuti la masa personalitatilor din istorie)
Nu istoria mancarurilor, ci istoria in mancare. Stand, imaginar, la masa celor care au facut istoria, privind curiosi in farfuriile lor, descoperim ce gust si ce savoare dezvaluie caracterul, temperamentul, umorul, dar si momentele istorice, politice, schimbarile radicale ale obiceiurilor si tendintelor in alimentatie. Evolutia umanitatii, de la biblicul blid de linte la fast-food-ul de astazi, continua, implacabil, si cu toate implicatiile, sa se reflecte in ceea ce punem in varful furculite...
Retete de casa - cele mai bune muraturi, gemuri si conserve
E cat se poate de evident ca, din cele mai vechi timpuri, conservarea hranei a fost o necesitate. In antichitate se foloseau metode de intarziere a degradarii alimentelor – adaugarea unor rasini si sigilarea vaselor de depozitare (amfore) cu ceara sau bitum. Interesant este ca anticii deja descoperisera ca nu doar sarea si otetul blocheaza dezvoltarea bacteriilor, ci ca si zaharul are acelasi efect, adaugat in cantitate mare. In Evul Mediu, gasim pentru prima data folosita pe scara larga...
Bucataria Romaneasca de la 1841 pana astazi. 400 de retete cercate si gustate - editie epuizata
Cartea de fata isi doreste a fi o calatorie prin toate zonele Romaniei, pentru a scoate la lumina gastronomia neaosa romaneasca, cu retete stravechi, desprinse din caietele prafuite ale bunicilor, pentru ca in final sa incheie aceasta incursiune cu delicioase retete ale bucatariei moderne, in care regasim influentele internationale. Pelerinajul culinar prin cele 8 zone ale tarii (Ardeal, Banat, Bucovina, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia si Oltenia) dezvaluie arta gatitului simplu, traditio...
Supe si ciorbe. 77 de retete mai vechi si mai noi
Cum remarca si celebrul Jaques-Yves Cousteau, avem o bucatarie absolut savuroasa, dar putin cunoscuta, in care supele si ciorbele se remarca in mod special. Sau, altfel spus, suntem niste „ciobari” de exceptie. Iata de ce o carte de retete dedicata „felurilor lichide” este mai mult decat bine venita in peisajul nostru editorial. Dar nu orice retete – ci unele care pastreze contactul cu gusturile si cu ingredientele folosite la noi. Supa-crema de rosii cu vin, supa...