Carti in categoria Gastronomie
Tip afisare:
Puternic inradacinat in sufletele romanilor, Crestinismul constituie o parte esentiala din cultura acestora, dezvoltand forme extrem de interesante de sincretism. Spre deosebire de Crestinismul occidental, care s-a opus cu fermitate impotriva traditiilor precrestine, „pagane”, Biserica Ortodoxa a fost mai degraba ingaduitoare cu acestea si – la randul ei – cultura traditionala, folclorica si rurala s-a folosit de sfinti chiar si in cea mai „pagana” forma, drep...
Editura
PAIDEIA
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o ta...
Editura
PAIDEIA
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o ta...
Editura
PAIDEIA
Retetele inedite ale bucatariei medievale pot constitui pretexte pentru adevarate incursiuni in timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi placerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor si licorilor de pe vremuri.
„Carte intru care sa scriu mancarurile de vitel, ramator, oao, legumi, erburi si alte mancari de sec si de dulce si invataturi de a face vinuri.” Manuscris brancovenesc de la sfarsitul veacului al XVII-lea
Anul aparitiei: 2014Numar pagini: 178Forma...
Editura
PAIDEIA
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o ta...
Editura
PAIDEIA
In paginile aceastei carti veti regasi, pe langa citate despre mancaruri si obiceiuri romanesti ale unor cunoscuti antropologi ,sociologi romani, mancaruri alese cu grija si cu exces spre bizarerii de catre Radu Anton Roman.Am ales mancaruri pe care le gasim in intreaga Peninsula balcanica, bineintelescu accentele lor romanesti.Frontiera intre bucatele popoarelor invecinate si cele romanestieste de multe ori greu de deslusit pentru ca, asa cum este firesc, ele s-au atras,s-au influentat, s-a tra...
Editura
PAIDEIA
Toata bogatia efervescenta a primaverii si a verii o gasiti in bucatele cu sarg alese de Radu Anton Roman
Mancaruri alese, descrise cu rafinament, care ne fac postul mai usor, o cultura a verdeturilor din toate colturile Romaniei, de la casele mai sarace, la stanile Marginimii Sibiului, la casele invelite cu stuf din Delta. Toata bogatia efervescenta a primaverii si a verii o gasiti in bucatele cu sarg alese de Radu Anton Roman. Nu ai auzit de „papusi de dragavei”, de „topasa&...
Editura
PAIDEIA
Pe data de 24 februarie, in aceeasi zi in care crestinii ortodocsi sarbatoresc Aflarea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, se sarbatoreste si Dragobetele , simbolul iubirii, dar si al tineretii si revigorarii naturii. In satele din Romania, de Dragobete se obisnuia ca fetele si baietii sa se imbrace in haine de sarbatoare si sa porneasca in grupuri catre lunci si paduri, in cautarea primelor flori de primavara. In aceasta zi, fetele culeg ghiocei , viorele si tamaioase pe care le pun apoi la ico...
Editura
PAIDEIA
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate.
Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii.
De fapt, intreaga Romanie e i...
Editura
PAIDEIA
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o ta...
Editura
PAIDEIA
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o ta...
Editura
PAIDEIA
Retetele inedite ale bucatariei medievale pot constitui pretexte pentru adevarate incursiuni in timp, oferindu-ne posibilitatea de a descoperi placerile meselor de demult, de a ne bucura de aromele bucatelor si licorilor de pe vremuri.
Nenumarate carti de bucate au aparut in Europa occidentala in perioada secolelor XIII-XVI. Dincolo de diferente „nationale” si regionale, aceste texte (manuscrise, incunabule, tiparituri) apartin fondului comun al bucatariei medievale europene, parte ...
Editura
PAIDEIA
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o ta...
Editura
PAIDEIA
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o ...
Editura
PAIDEIA
Toate bunatatile strabunicii zac in caiete prafuite de retete, abandonate. Ca sa nu mai spun, cu jale mare, ca marea bucatarie taraneasca din Romania e inca nedescoperita! In aproape doua sute de ani de existenta moderna, s-au reusit (cu eforturi si sacrificii incredibil de inutile uneori) toate importurile culinare posibile, dar nimeni n-a incercat sa afle ce era mai la indemana: cat de bine, de spectaculos si de divers mancam noi, romanii, de doua milenii. De fapt, intreaga Romanie e inca o ta...
Editura
PAIDEIA
Cartea pe care v-o prezentam reprezinta o selectie din bogata colectie a lui Radu Anton Roman a celor mai cunoscute bucate romanesti preparate cu predilectie din carne.
Despre bogatia bucatariei romanesti s-a scris si se va scrie incontinuu.
Cartea pe care v-o prezentam reprezinta o selectie din bogata colectie Sa nu va inchipuiti ca este o simpla carte de bucate, cum gresit pot intelege unii,ea este o carte care va va vraji prin povestire, stil, haz de care autorul face exces. Chiar daca le-a...
Editura
PAIDEIA
Puternic inradacinat in sufletele romanilor, Crestinismul constituie o parte esentiala din cultura acestora, dezvoltand forme extrem de interesante de sincretism. Spre deosebire de Crestinismul occidental, care s-a opus cu fermitate impotriva traditiilor precrestine, „pagane”, Biserica Ortodoxa a fost mai degraba ingaduitoare cu acestea si – la randul ei – cultura traditionala, folclorica si rurala s-a folosit de sfinti chiar si in cea mai „pagana” forma, drep...
Editura
PAIDEIA
Despre bogatia bucatariei romanesti s-a scris si se va scrie incontinuu.Cartea pe care v-o prezentam reprezinta o selectie din bogata colectiea lui Radu Anton Roman a celor mai cunoscute bucate romanestipreparate cu predilectie din carne.Sa nu va inchipuiti ca este o simpla carte de bucate, cum gresit pot intelege unii,ea este o carte care va va vraji prin povestire, stil, haz de care autorul face exces.Chiar daca le-ai preparat esti tentat sa le mai faci asa cum te indeamna RaduAnton Roman, iar...
Editura
PAIDEIA
Marile sarbatori de peste an, Craciunul si Pastele, precum si cele personale din viata fiecaruia - nunta, botezul - reprezinta momentul crucial din timpul anului calendaristic, moment de luminare si impacare sufleteasca,dar si de reunire in jurul bogatelor mese traditionale.In efervescenta sa creatoare lirico-sentimentala, Radu Anton Roman nu a omis nimic din specificitatea acestor momente. De la obiceiuri, magia prepararii si savurarii preparatelor facute cu sarg, daruire si multa truda, totul ...
Editura
PAIDEIA
Puternic inradacinat in sufletele romanilor, Crestinismul constituie o parte esentiala din cultura acestora, dezvoltand forme extrem de interesante de sincretism. Spre deosebire de Crestinismul occidental, care s-a opus cu fermitate impotriva traditiilor precrestine, „pagane”, Biserica Ortodoxa a fost mai degraba ingaduitoare cu acestea si – la randul ei – cultura traditionala, folclorica si rurala s-a folosit de sfinti chiar si in cea mai „pagana” forma, drep...
Editura