Carti in categoria Gastronomie
Tip afisare:
Ce stiti despre lamaie in afara faptului ca este folosita mai ales in bucatarie, ca ingredient, si pentru sanatate, drept un veritabil rezervor natural de vitamina C? Mai e ceva de stiut? Daca da, ce si in ce scop? Ce este si de unde provine lamaia? Stiti cum s-o alegeti si s-o pastrati? Prezentandu-va, pentru inceput, un scurt istoric al acestui fruct recunoscut de toti, cartea va raspunde, pe rand, la toate aceste intrebari, dezvaluindu-i marile secrete. Veti afla care sunt virtutile pe care a...
Editura
PONTE
V-ati gandit vreodata ca, desi contine doar zahar, apa si substante vegetale, mierea nu poate fi produsa decat de albine? Iar omul nu poate decat s-o consume? Stiati ca si cel mai simplu sortiment de miere este in totalitate natural si nu contine nici coloranti, nici conservanti, nici alti aditivi? Mierea poate inlocui cu succes zaharul rafinat, are savoare si e mult mai usor digerabila. Ati banuit vreodata ca mierea poate fi folosita nu doar in casa, ci si in gradina? Sau ca din miere si iaurt ...
Editura
PONTE
Pentru majoritatea oamenilor, Franta este capitala mondiala a vinurilor. Cati stiu insa ca Orleans, un oras francez, detine si titlul de capitala mondiala a otetului? Sau ca aceasta licoare, cunoscuta inca de la mesopotamieni, era folosita in Evul Mediu pentru combaterea ciumei? Incetul cu incetul se face otetul, spune un proverb universal. Dar otetul nu este folosit numai la salate! Otetul curata argintul, dizolva calcarul, ajuta la sanatate, atenueaza ridurile, improspateaza atmosfera din frig...
Editura