Carti in categoria Gastronomie
Tip afisare:
A scrie o carte despre bucataria araba nu este poate nici o provocare si nici un act de curaj. "Retetele lumii arabe", inevitabil cu un anume specific, sunt, totusi, dintre cele mai frecvent intalnite in bucataria europeana, blagoslovita cu aceleasi ingrediente si mirodenii.Autorul spera ca toate popoarele Lumii Arabe vor reusi sa gaseasca drumul spre inima dumneavoastra, chiar si pe aceasta cale, cea culinara.Excelentele relatii diplomatice ale Romaniei cu lumea araba au permis autorului aceste...
Editura
ANDREAS
Prezenta culegere de retete se adreseaza in primul rand celor care sunt surprinsi, total nepregatiti, de musafiri nepoftiti sau doar celor aflati in criza de timp, pentru a lua o masa usoara, fara a fi neaparat saracacioasa, cu o simpla felie de pâine unsa cu marmelada ori o felie de sunca (slanina) introdusa în chifla.Format: 13x20 cmNr. pagini: 160Legatoria: brosata
Editura
ANDREAS
Din cuprins: Traditii si obiceiuri de Sarbatori; Taierea porcului; Meniuri pentru masa de Revelion; Preparate din carne de porc; Meniuri din carne de pasare; Salate si sosuri; Retete cu peste; Preparate din vanat; Dulciuri si bauturi Printre retetele incluse veti regasi si: caltabosi, lebar, carnati, sarmale in foi de vita sau in foi de varza, ciorba de potroace, curcan cu portocale, cozonac, fazan cu mujdei, gasca salbatica la tava, icre, icre negre, icre de Manciuria, iepure cu masline, kaizer...
Editura
ANDREAS
Legumele solano-fructuoase (rosiile, ardeii si vinetele) se cultiva pentru fructele lor, care sunt consumate la diferite faze de maturare, in stare proaspata sau conservata, fiecare din acestea avand un continut bogat in vitamine (B, C, Biotina), sarurii (Na, Ca, Fe, Mg), acizi organici si substante pectice.Speciile de legume solano-fructuoase, plante anuale cu perioada lunga de vegetatie si cu pretentii mari de caldura, lumina, umiditate si hrana minerala, se cultiva atat in camp, cat si in ser...
Editura
ANDREAS
Materialul prezentat in cartea de fata nu are pretentia de a-i pregati profesional pe cei ce lucreaza in alimentatia publica, ci doar de a le indruma primii pasi in tainele profesiei de ospatar.Informatiile din lucrare se adreseaza si celor ce sunt deja calificati in aceasta profesie, in vederea perfectionarii cunostintelor, si proprietarilor de localuri de alimentatie publica, pentru a sti ce sa le ceara angajatilor.Continutul acestei carti o recomanda de la sine ca fiind indispensabila atat ce...
Editura
ANDREAS
Pizza si paste fainoase. Cum sa preparam singuri acasa, preparate delicioase, pentru orice ocazie si orice dieta simplu, sigur si usor.Pizza, careia i-a fost inchinata pe 9 februarie, propria sa zi internationala, a doua mancare preferata a americanilor dupa hamburgeri, desi considerata cvasiunanim a fi o "inventie" a italienilor, isi are probabil originile in vechea Elada, babilonienii, egiptenii si alte culturi antice din Orientul Mijlociu mancand o paine plata, pregatita in cuptoare de lut, p...
Editura
ANDREAS
Peste 370 de retete pentru conservarea legumelor, fructelor, carnii, pestelui. Totodata sunt incluse in lucrare si retete pentru prepararea bauturilor racoritoare, mustului, vinului de casa si bauturilor de casa. Metodele sunt naturiste, traditionale si sanatoase pentru organism.
Un adevarat ABC al conservarii alimentelor, ideal pentru pregatirea din toamna a conservelor de iarna.
Din cuprins:
Masuri si greutati aproximative;
Aportul energetic al diverselor alimente;
Continutul in vitam...
Editura
ANDREAS
Din cuprins: Traditii si obiceiuri de Sarbatori; Taierea porcului; Meniuri pentru masa de Revelion; Preparate din carne de porc; Meniuri din carne de pasare; Salate si sosuri; Retete cu peste; Preparate din vanat; Dulciuri si bauturi Printre retetele incluse veti regasi si: caltabosi, lebar, carnati, sarmale in foi de vita sau in foi de varza, ciorba de potroace, curcan cu portocale, cozonac, fazan cu mujdei, gasca salbatica la tava, icre, icre negre, icre de Manciuria, iepure cu masline, kaizer...
Editura
ANDREAS
"Marta si Maria, hrana materiala si spirituala de care are nevoie orice fiinta umana creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu...
"Carte de bucate", s-a scris in numeroase editii, pentru lumea laica si manastiri - lumea monahala. In cuprinsul acestor edi?ii se gasesc retete clasice, dar si combinatii sofisticate, ce pot fi trecute la capitolul inventii...
Exista manastiri in care se foloseste carne la prepararea bucatelor, dar sunt si manastiri in care este interzis consum...
Editura
ANDREAS
Bucataria traditionala este pentru tarile lumii un prilej de mandrie (si de orgoliu) national, dar este neindoios ca cea asiatica pare a fi superioara, in ansamblu, celorlalte faimoase bucatarii, neexistand nici un colt civilizat din lume care sa nu o fi "adoptat".
Bucataria asiatica, mai mult decat un "moft" ori o moda, este cvasiunanim ca fiind cea mai sanatoasa din toate, chiar daca unora, cel putin la inceput, li se pot parea - unele dintre retete - un pic cam (prea) pic...
Editura
ANDREAS
Peste 330 de retete de post si de "dulce" din toate regiunile tarii, dar si din alte tari cu obiceiuri gastronomice asemanatoare, sau preferate de romani.
Capitolele principale sunt:
- Borsuri;
- Ciorbe;
- Supe;
- Ingrediente pentru borsuri, ciorbe si supe
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 160
Legatoria: brosata
Editura
ANDREAS
Prezenta culegere, ce este oferita EXCLUSIV celor ce apreciaza savoarea unei bauturi si nu "consumatorilor?, recunoscuti de altfel ca deloc amatori de fineturi, a avut initial la baza mai multe retete puse la dispozitie de corpul ambasadelor acreditate la Bucuresti, pe care au fost "grefate? ulteriori mai multe retete de casa, majoritar dintre cele nealcoolice, precum si multe dintre ofertele unor localuri din Capitala, puse la dispozitie de mai multi amici barmani si un var, proprietar de bar.D...
Editura
ANDREAS
333 de Retete "dulci" din care mentionam, umatoarele capitole: Aluaturi si foitaje; Bezele; Biscuiti; Budinci; Briose, Checuri si Cozonaci; Clatite; Coltunasi; Cornete, Cornulete, Crochete; Creme; Fructe; Fursecuri si pesmeti; Jeleuri, gelatine, gemuri si dulceturi; Gogosi; Halva si Baclavale; Galuste, Papanasi si Minciunele; Pateuri si Placinte; Prãjituri; Rulade; Sosuri, Sufleuri, si Sarlote; Strudel; Tarte si Tartine; Torturi; Inghetate; Index alfabetic
Format: 13x20 cm...
Editura
ANDREAS
Am ales sa incepem seria cartilor de retete culinare ce va propunem in aceasta colectie, nu cu supe sau aperitive, cum se servese la masa, ci cu aceste delicii, cu adevarat sanatoase si pentru ca "mincinosi” sunt destui si pentru ca este un aliment care are (si) o incarcatura religioasa, "Legarea…“ si respectiv, "Dezlegarea la peste“.Au fost culese prioritar retete autohtone, cu ingrediente obisnuite inca de pe vremea stra-strabunelor locului, dar am considerat oportun a...
Editura
ANDREAS
In respectarea aceluiasi principiu de lucru pe care autorul l-a respectat cu sfintenie in mai toate culegerile sale de retete culinare, si aceasta carte cuprinde mai multe specialitati din tara noastra, dar si altele mai putin cunoscute in Romania, fiind furnizate de Ambasadele straine acreditate la Bucuresti.Din cuprins:- Preparate din carne de oaie;- Preparate din carne de porc;- Preparate din carne de vita;- Preparate din specialitati de carne;- Preparate din vanat;- Preparate din carne de pa...
Editura
ANDREAS
Prezenta culegere de retete, ce va este oferita in acest volum, este una aproape exclusivista, ea adresandu-se in principal vegetarienilor, dar spunem -aproape- pentru ca si ceilalti le pot incerca, macar uneori. Si in aceasta colectie, asa cum v-am obisnuit deja, nu va sunt oferite doar retetele autohtone, <clasicizate>, sau experimentate in propria bucatarie, ori culese de la vecinele harnice, ci si dintre cele primite din partea ambasadelor straine acreditate in Romania, cel putin la ni...
Editura