Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Carti in categoria Gastronomie

Vinul
Vinul, inseparabil legat de istoria umanitatii, a fost considerat un medicament inca din Antichitate. Cu toate acestea, efectele lui benefice asupra sanatatii noastre nu sunt inca pe deplin cunoscute. Pe baza unor studii stiintifice de ultima ora, Michel Montignac demostreaza ca vinul are numeroase virtuti terapeutice. Printre acestea se numara scaderea riscului unor boli cardiovasculare, dar si o serie de efecte pozitive in plan digestiv si antiinfectios. Mai mult, combate stresul, incetin...
Editura 

LITERA

Ciocolata - Michel Montignac
-25%
Cu secole in urma, ciocolata era considerata mai pretioasa decat aurul. Chiar si in prezent ea a ramas un sinonim al luxului si al delectarii, probabil, cel mai iubit aliment dulce din lume. Cu greu ne putem imagina o persoana careia sa nu-i placa ciocolata, mai ales ca exista nenumarate forme si sortimente.Ca orice lucru foarte bun, ciocolata este inconjurata de un aer de mister, pericol si interdictie. Putini cunosc totusi binefacerile ei asupra sanatatii, cantonati in prejudecata ca ciocolata...
Editura 

LITERA

Gradina bucatarului rafinat
-25%
O lume de arome in gradina de langa casa! Cultivati ingrediente de tip gourmet in gradina proprie, intr-o sera sau chiar pe pervazul ferestrei si va veti bucura de alimente organice, mai hranitoare si mai proaspete decat cele pe care le gasiti in magazine. Gradina bucatarului rafinat, o carte despre gradinaritul de tip organic, se adreseaza tuturor celor preocupati de calitatea alimentatiei. Ea ofera indicatii clare despre modul in care se pot cultiva plantele aromatice, legumele s...
Editura 

LITERA

1000 retete pentru incepatori si bucatari amatori
Aceasta carte reuneste peste 1 000 de retete, majoritatea foarte simple, si este structurata pe sectiuni: salate, supe, orez si paste, legume, sosuri, garnituri, fructe de mare, peste, carne si deserturi. Retetele sunt prezentate cu naturalete, sustinute in unele cazuri de imagini, care vin in ajutor pentru o buna intelegere a modului de preparare. Langa fiecare reteta este indicat gradul de dificultate – de la cele mai simple, pentru incepatori, la cele mai complicate, pentru bucatarii am...
Editura 

LITERA

100 de retete si meniuri
La douazeci de ani dupa publicarea celebrei Mananc, slabesc si ma mentin (aparuta la editura Litera in 2009), Michel Montignac va ofera 100 de noi retete, care va vor ajuta sa aplicati zi de zi o metoda datorita careia mai mult de 25 de milioane de persoane au reusit sa slabeasca si sa se mentina in forma. Prima parte, teoretica, sintetizeaza principiile de baza pe care trebuie sa le urmati, iar in partea a doua veti gasi meniuri detaliate, de urmat timp de 8 saptamani. Toate retetele au un ...
Editura 

LITERA

Mananc, slabesc si ma mentin cu dieta Montignac
Ce au in comun Kylie Minogue, Bill si Hillary Clinton, Gérard Depardieu, regina Beatrix a Olandei si milioane de alti oameni? Un singur lucru: cu totii sunt adeptii faimoasei diete elaborate de Michel Montignac. In 1987, autorul francez publica Je mange, donc je maigris (titlul original al cartii de fata) si incepea o adevarata revolutie in domeniul dieteticii. Conceptul de indice glicemic, formulat de el, sta la baza metodei sale, total opusa regimurilor de tip hipocaloric. Montig...
Editura 

LITERA

1001 RETETE CULINARE.Ghid international de gastronomie
Un periplu gastronomic pe cele sapte continente, cu detalii savuroase despre tot ceea ce tine de arta culinara si nu numai... Mâncarea noastra de toate zilele este o necesitate, dar si o arta. Mâncarea e cultura în egala masura cu un spectacol sau cu o carte. Iar atunci când cartea este despre mâncare, e o întâlnire inedita, care nu trebuie ratata. 1001 de retete culinare e o ciocnire de culturi si civilizatii gastronomice. Ea se rasfoieste si se gateste...
Editura 

LITERA

Biblia alimentara
Fiecare individ, dar si colectivitatea este preocupata de marile probleme ale alimentului, alimentatiei si comportamentului alimentar, cautându-se solutii corecte la întrebarile: ce, cum, când, cât si unde mâncam pentru satisfacerea necesitatilor fiziologice dar si culturale, cunoscut fiind faptul ca hrana si stilul de viata sunt factorii esentiali ai prevenirii bolii, mentinerii sanatatii, cresterii calitatii vietii si încetinirea îmbatrânirii. De...
Editura 

LITERA

Ghidul caloriilor, carbohidratilor, si colesterolului
Ghidul ofera informatii clare si simple celor ce doresc schimbari semnificative in regimul lor alimentar, fara prea multa bataie de cap, oferind:- liste complete si detaliate cu valorile exacte ale continutului in calorii, carbohidrati si colesterol ale sutelor de alimente cotidiene;- explicatii nutritionale clare despre fiecare aliment si continutul sau in proteine, grasimi, fibra, glucide si sodiu, Informatii despre substantele nutritive esentiale pentru fiecare aliment, cat si beneficiile adu...
Editura 

LITERA