Descriere - Viitorul pentru scrisori. Istoria neamului romanesc. In rebus
Intr-o lume a globalizarii si informaticii, Panait si Virgil Birsanescu ne propun o incitanta prezentare a istoriei nationale a romanilor prin .. forme rebusiste de exprimare. De ce rebusiste ? Pentru ca efortul creator al autorilor se concretizeaza intr-o aparitie editoriala absolut inedita pe plan national si mondial. Pentru ca "Epistolele" au o destinatie precisa, un scop bine determinat si se adreseaza, in eqala masura, specialistilor tiin domeniul stiintei istorice, elevilor si studentilor, dar si tuturor pasionatiior de istorie, didacti sau autodidacti, indiferent de varsta sau specialitate. Pentru ca volumui este, in acelasi timp, instrument de verificare si de aprofundare a cunostintelor de istorie nationala, pus la indemana publicului cititor prin efortul autorilor si al Editurii Iovu Mircea. Pentru ca formele rebusiste sunt completate (sau prefatate) de o rememorare a unor fapte si momente are Istoriei Neamului Romanesc si insotite de o imagistica relevanta pentru tematica abordata din domeniile picturii, sculpturii; arhitecturii laice sau religioase, dar si al faunei si florei Romaniei sau chiar al statiunilor turistice si balneare. O tematica ce se vrea de inspiratie istorica fara a neglija in nici un fel cunostinte din domenii colaterale sau complementare. Primeaza momente si mari personalitati politice, dar nu lipsesc cronicarii, carturarii, arta, oamenii de stat sau reprezentanti ai bisericii romanilor.
Lucrarea se adreseaza romanilor din tara si din strainatatea apropiata sau indepartata; celor ce vietuiesc pe pamant romanesc sau celor pe care vointa sau nevointa i-a impins sa-si caute rostul pe arte meleaguri. Abordarea cronologica a tematicii aduce in plan editorial posibilitati de intrupare a unui trecut istoric de care orice roman poate fi mandru si pe care orice european, si nu numai, trebuie sa-l cunoasca, sa-I inteleaga si sa-I aprecieze la valoarea pe care i-o da realitatea, nu fictiunea. Abordata in forme enigmistice, lucrarea nu cauta sa rezolve o enigma inchipuita ci sa etaleze o lume concreta, reala, cu multele ei caiitati si cu putinele sale semne de intrebare. Instrumentul de lucru nu este cercetarea stiintifica, ci rodul acesteia, pus in careuri rebusiste si integrame, aritmogrife si aritmograme, harti, etc.
"Scrisorile pentru viitor" nu sunt o compilatie de informatii, ci o valorizate a unor temeinice cunostinte istorice acumulate de autorii ei cu mult efort si destula consideratie pentru adevarul istoric. Ele va sunt adresate dumneavoastra, oameni ai cartii si pasionati ai istoriei noastre nationale ca o dovada in plus ca si jocul poate constitui un instrument de educatie si o forma de acumulare si de verificare a cunostintelor.
Dr. Filaret Acatrinei
Anul aparitiei: 2009
Coperti cartonate
Nr. pagini: 631
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos: