Descriere - Viitorul ACUM
Un plan pentru viata pe care ti-o doresti
"Ii studiez pe oamenii de succes de mai bine de douazeci de ani. Ceea ce am observat mereu de-a lungul timpului este faptul ca succesul porneste de la un plan. Michael Hyatt si Daniel Harkavy ne arata, in aceasta carte, cum sa cream un plan pentru vietile noastre, astfel incat sa avem parte de succesul pe care ni-l dorim."
Intelege care este misiunea ta
Nu face planuri marunte, fiindca acestea nu poseda magia necesara pentru a infierbanta sangele oamenilor. Fa planuri marete; tinteste catre lucruri marete si osteneste-te, luand aminte ca un plan nobil, intocmit dupa o judecata sanatoasa, odata facut, nu se va pierde niciodata.
Daniel H. Burnham
Benjamin Franklin este prima persoana despre care stim ca si-a creat un Plan de viata. In jurul anilor '30, atunci cand avea aproape treizeci de ani, a creat un plan pentru sine, al carui scop era autoperfectionarea. A facut o lista cu treizeci de calitati pe care dorea sa si le dezvolte de-a lungul vietii sale - calitati precum cumpatarea temperamentala si economica, sarguinta si smerenia. A ales sa-si indrepte atentia in fiecare saptamana asupra unei singure calitati si a creat un grafic cu ajutorul caruia sa tina evidenta progresului pe care il inregistra.
Pe cat era de ambitios, planul lui Franklin era destul de simplu. insa prima data cand eu (Michael) am auzit de Planificarea vietii, am crezut ca este, cel mai probabil, vorba despre vreo planificare strategica corporatista, doar ca mult mai complexa - dosare groase continand o analiza SWOT detaliata, planuri de actiune si grafice Gantt. Cine are timp de asa ceva?
Desi au vorbit si au scris si altii pe marginea acestui subiect, industria serviciilor financiare pare sa-si fi insusit expresia Plan de viata. Daca incercati sa o cautati in Google, in 99% dintre cazuri va va directiona catre site-uri care vand servicii financiare ori asigurari. Nu este cazul nostru. Noi folosim sintagma pentru a ne referi la un tip specific de document, de acest tip:
Ce este un Plan de viata?
Un Plan de viata cslc un document de mici dimensiuni, avand, in general, intre opt si cincisprezece pagini. Este creat de tine si pentru Line. Descrie modul in care iti doresti ca cei din jurul tau sa-si aminteasca de tine. iti articuleaza prioritatile personale. Ofera un plan exact al pasilor pe care trebuie sa-i urmezi, ca sa ajungi din punctul in care te afli acum in cel pe care ti-l doresti, in fiecare aspect major al vietii tale. Este, in cea mai marc parte, un document viu pe care tu ai sa-l adaptezi si retusezi constant, pe parcursul intregii vieti...
Cuprins
Partea I. Intelege ce ai nevoie
Capitolul I. Recunoaste ca plutesti in deriva
Capitolul II. Intelege care este misiunea ta
Capitolul III. Apreciaza-i beneficiile
Partea a II-a. Creaza-ti planul
Capitolul IV. Concepe-ti mostenirea
Capitolul V. Stabileste-ti prioritatile
Capitolul VI. Creaza un grafic cu procesul pe care-l inregistrezi
Capitolul VII. Aloca-ti o zii
Partea a III-a. Indeplineste-ti visul
Capitolul VIII. Implementeaza-ti planul
Capitolul IX. Mentine vie ideea
Capitolul X. Alatura-te unei revolutii
Concluzii: Alegerea iti apartine
Multumiri
Ghidul rapid al celui care doreste sa-si planifice viata
Exemple de planuri de viata
Note
Autor(i): Michael Hyatt, Daniel Harkavy
Numar pagini: 224
Anul aparitiei: 2019
ISBN: 978-606-38-0145-7
Format carte: 13 x 20 cm