Descriere - Viata sanatoasa e un stil
In calitate de profesor universitar, dar si de presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, trebuie sa admit ca simt o mare bucurie cand constat ca, inca, exista o preocupare in randul medicilor de a scrie, de a studia si de a impartasi colegilor rezultatul muncii si a experientelor lor.
In urma cu patru ani am facut parte din comisia de sustinere a tezei pentru obtinerea titlului de doctor in medicina a doamnei dr. Anca Hancu. Aceasta teza a avut ca tema un subiect de nutritie care mi-a suscitat interesul. Din acel moment, am urmarit activitatea doamnei dr. Anca Hancu si am remarcat, cu multumire, evolutia unui om entuziast, plin de vitalitate si de optimism, care invata, publica articole de specialitate in reviste nationale si internationale, avand ca tema de baza stilul de viata sanatos. Este remarcabila pasiunea cu care doamna dr. Anca Hancu vorbeste despre acest stil de viata, pasiune care deriva si din experienta sa personala de a il practica in viata de zi cu zi.in plus, in ultimii ani, au existat si numeroase proiecte educationale referitoare la stilul de viata sanatos pe care dr. Anca Hancu le-a conceput si pus in practica.
Acum ne aflam in fata unei publicatii in care autoarea reuneste o multitudine de sfaturi practice, destinate medicilor de familie, dar nu numai, acestea fiind redactate astfel incat sa ofere o lectura placuta si accesibila.
Prin aceasta carte este readusa in discutie importanta promovarii unui stil de viata sanatos atat in preventia, cat si in tratamentul bolilor cronice netransmisbile. Ceea ce diferentiaza aceasta publicatie de altele care abordeaza principiile unui stil de viata sanatos este faptul ca, pe langa recomandarile nutritionale, se regasesc si mesaje din psihonutritie, sfaturi motivationale pentru pacienti, dar si recomandari privind celelalte elemente ale unui stil de viata optim, precum activitatea fizica si somnul. Un alt aspect pe care cartea de fata il abordeaza este cel legat de tulburarile de comportament alimentar, o patologie tot mai frecventa in epoca moderna, cu grave consecinte asupra sanatatii si, de aceea expunerea acestui subiect este extrem de bine-venita.
Dupa lecturarea acestei carti, cu mare atentie si placere o consider ca fiind o reusita din mai multe puncte de vedere si, ca urmare, va invit pe voi, cititorii ei, sa procedati asa cum recomanda autoarea, dr Anca Hancu, pentru ca, in final, noi, medicii, sa devenim modele pentru pacientii nostri. Prof. Dr. Romulus Timar. Presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Decanul Facultati de Medicina, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisioara
Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 66
Format: 13x20