Descriere - Unitatea de infractiune
Despre lucrare
Lucrarea examineaza o problema cu largi implicatii teoretice si practice pentru ramura juridica a dreptului penal. Originalitatea acesteia se remarca printr-o abordare comparativa si cuprinzatoare a unitatii de infractiune in raporturile sale cu celelalte institutii de drept penal. Pe langa o documentare bogata si o expunere atent structurata, cititorul va regasi o analiza concisa a principalelor aspecte ale unitatii de infractiune, dar si o trecere in revista a principalelor opinii enuntate in aceasta materie.
Recomandat de specialisti
Lucrarea examineaza o problema importanta a dreptului penal cu largi implicatii teoretice si de practica judiciara. Problematica unitatii de infractiune a mai fost examinata in literatura juridica de specialitate mai veche, aspect ce a solicitat autoarei un efort pentru o abordare diferita, o examinare comparativa a formelor unitatii de infractiune in interactiunea acestora cu alte institutii de drept penal.
Lucrarea elaborata de autoare se bazeaza pe o bogata documentare bibliografica atat teoretica cat si practica judiciara, iar problematica cercetata este judicios sistematizata si expusa cursiv.
Problemele controversate in materia unitatii de infractiune au fost abordate cu mult curaj si pe langa opiniile majoritare la care a achiesat cu argumente proprii, a formulat si opinii intemeiate.
Propunerile de lege ferenda pe care le-a facut in legatura cu cercetarile intreprinse in materia unitatii de infractiune sunt convingatoare si dovedesc o buna cunoastere a problematicii pe care a examinat-o in lucrare.
Prof. univ. dr. emerit
Constantin Mitrache
Din cuprins
- Notiunea de infractiune
- Formele unitatii de infractiune
- Infractiunea deviata
- Unitatea naturala de infractiune
- Unitatea legala de infractiune
- Comparatie intre infractiune de obicei si alte institutii
Puncte forte
- propuneri de lege ferenda originale si convingatoare
- comparatii cu prevederi din codurile penale ale altor state
- ample referinte bibliografice
- note de subsol cu explicatii si corelatii legislative
- exprimare succinta si atent structurata
- referinte jurisprudentiale
Despre autor
Mari-Claudia Ivan este doctor in drept, membru al Asociatiei Romane de Stiinte Penale si consilier juridic in cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Nr pagini: 500
Format: 13x20
Anul aparitiei: 2019