Descriere - Unire si simtire romaneasca
Arhimandritul Mihail Daniliuc vine, in acest an binecuvantat al Romaniei, cu o carte despre unirea si simtirea romaneasca. O face cu stiinta de carte si constiinta de crestin si de roman deopotriva, iluminand unghiuri uitate ale istoriei noastre, evidentiind fatete sublime ale crestinismului innobilat de stramosi pe aceste plaiuri.
Autorul acestei carti, patruns de credinta tare in Dumnezeu, crede si in destinul poporului sau, pe care-l invesniceste intre paginile lucrarii de fata cu reflectii despre institutiile bisericesti si laice, despre unirea lui Mihai Viteazul, despre tarile Tarii, despre visul de neatarnare, despre unirea de la 1859, despre limba si port, despre colinde si pricesne, despre Cuza si Cosbuc, despre Eminescu, Porumbescu si episcopul Melchisedec Stefanescu, despre Grigorescu si Iorga, despre Enescu si Vasile Voiculescu, despre Brancusi si Grigore Vieru. Venit dinspre Moldova sa draga, autorul cuprinde in randurile volumului toata rotunjimea pamantului romanesc si se infatiseaza – in binecuvantatul an 2018 – ca la o judecata, drept si curat, adevarat si sincer, patruns indeosebi de bunatate si de iubire pentru semeni.
Autorul si lucrarea se potrivesc de minune cunoscutei laude argheziene, rostita candva demult: "Carte frumoasa, cinste cui te-a scris!”.
Prof. Univ. Dr. Ioan-Aurel Pop
Presedintele Academiei Romane
Data aparitiei: 2018
Numar pagini: 304
Format carte: 13 x 20 cm