Descriere - Un Milion din Photoshop: Ai incredere, si tu poti face asta!
Da, am castigat un milion de dolari din Photoshop. De fapt, suma este mai mare, dar pragul acesta mi s-a parut interesant, de aici si numele cartii. Ca sa disipez orice urma de suspiciune, vorbesc despre profit curat, nu despre cifra de afaceri, bani obtinuti prin finantari, credite, sau orice alte tertipuri. Inainte de a ajunge la sume, vreau sa subliniez faptul ca am fost extrem de reticent in a vorbi despre castigurile mele. Avand in vedere ca diverse afaceri m-au adus in atentia publicului, am decis sa povestesc pe indelete aventura mea in Photoshop, fara scurtaturi, senzational sau trunchieri. In felul acesta pot fi sigur ca nu se omit detalii importante si ca accentul va fi pus pe aspectele cu adevarat esentiale.
Un alt motiv pentru care am decis sa scriu tine de drumul meu. El este deschis oricui. Nu este o autostrada, insa cu siguranta nu este o poteca, bine pitita in niste vai pe care prea putini le cunosc. Nu, pasii mei pot fi urmati de multi altii. In urmatoarele capitole voi povesti pe larg despre fiecare aspect al succesului, dar e important de retinut ca nu am revolutionat nimic. Nu sunt un geniu si nici nu am profitat de o conjunctura anume, care nu se va mai ivi prea curand.
Mai e un aspect care m-a indemnat sa prezint succesul meu. Exista enorm de multe persoane talentate in Romania, care sunt complet anonime. Adesea, specialistii adevarati prefera, asa cum am facut si eu timp de multi ani, sa fie invizibili publicului larg. Din experienta personala, cred ca sunt doua cauze care conduc spre acest lucru.
Pe de-o parte, e vorba despre posibila reactie a publicului. E usor de observat superficialitatea ce ne inconjoara in mass-media: ziare tabloide, emisiuni desarte, clipuri vulgare, personalitati grobiene si multe altele. Cred ca stii foarte bine la ce ma refer. Desi nu cred ca este o oglinda a societatii, YouTube Trending pe Romania ne arata multe despre interesul romanilor.
Intre toate aceste lucruri, eu m-am simtit nepotrivit. Nu am crezut ca voi gasi un public, care sa rezoneze cu valorile mele. Eu nu ma regasesc in toate acele clipuri care primesc milioane de afisari si atunci concluzionez, printr-o deductie
simpla, ca asta vor romanii. Iar eu nu ma incadrez in acea categorie. Iata primul motiv pentru care am preferat sa nu intru in spatiul public.
A doua cauza este sindromul impostorului. E vorba despre acel sentiment, care te incearca, pe masura ce devii din ce in ce mai bun pe nisa ta. E o senzatie care nu iti da pace, deoarece te simti dezbracat in public. Simti ca nu esti suficient de bun si ca, intr-un fel, minti. Iar acest lucru se intampla fiindca mereu exista cineva mult mai bun decat tine.
Concret, eu sunt instructor Photoshop din 2013, folosesc zilnic programul de peste 10 ani si sunt expert Photoshop certificat de Adobe din 2017. Sunt cel mai de succes instructor roman si numarul 1 pe cuvantul cheie "Photoshop”, asta pe cea mai mare si cea mai competitiva platforma de e-learning din lume, Udemy.com. Am peste 170.000 de studenti, care mi-au cumparat cursurile, am recenzii mult peste media categoriei in care activez, Design, iar studentii mei consuma semnificativ mai multe minute fata de alte cursuri similare in care sunt inscrisi.
In plus, am castigat peste $50.000 desenand site-uri in Photoshop ca freelancer, pe platforma 99designs. Desi lucrez de peste un deceniu in acest program, tot nu consider ca am atins un varf de performanta. Intr-un exercitiu de self awareness, mi-am catalogat expertiza cu scorul de 85%. In mod obiectiv, sunt un grafician excelent, dar si un instructor foarte bun. Asta o spun cifrele. Insa rar ma vei auzi mentionand aceste lucruri. Primele dati cand am rostit aceste cuvinte parca am facut-o cu rusine, nu cu mandrie. Iar asta, pentru ca exista niste oameni care chiar fac arta prin Photoshop. Am vazut proiecte care m-au lasat cu gura cascata. Raportat la acele cateva persoane deosebit de talentate, realizarile mele sunt modeste. Insa, atunci cand extinzi cercul si incluzi majoritatea populatiei, expertiza mea capata proportii serioase. Si, deci, asta e, pe scurt, sindromul impostorului. Pe masura ce aprofundezi un domeniu, simti ca stii din ce in ce mai putine, pentru ca ti se schimba asteptarile si nivelul de referinta. Realitatea obiectiva este alta, dar sentimentul acela, cum ca nu esti suficient de bun, persista adesea in mintile noastre.
Tocmai de aceea am considerat ca trebuie sa scriu aceasta carte. Sunt sigur ca exista numerosi oameni talentati, care ma pot depasi din toate punctele de vedere. Prin aceasta carte, sper sa ii motivez si sa ii ajut prin prisma experientelor mele.
Cum am facut banii? Voi face o prezentare succinta, urmand ca in restul cartii sa povestesc totul cu lux de amanunte. Am castigat primii $50.000 lucrand pe cont propriu in Photoshop ca designer de site-uri pe platforma 99designs.
Apoi am infiintat o firma, care dezvolta aplicatii Android pentru uz propriu pe categoria Personalization. Estimez ca am facut incasari de peste $750.000 din aceste aplicatii care iti schimbau aspectul telefonului mobil, iar profitul "curat” este undeva pe la 50%. Concomitent cu dezvoltarea aplicatiilor mobile, am inceput sa predau pe platforma Udemy. Acolo am castigat peste $900.000 pana in acest moment in care scriu cartea.
In total, profitul meu depaseste un milion de dolari. Asa cum ziceam, voi explica toate detaliile in capitole separate, dar in cazul in care te vei opri din citit, trebuie sa stii ca fiecare aspect al succesului meu este o poveste separata, cu multe nuante si greseli.
Pe partea pozitiva, vreau sa insist asupra unui lucru pe care tarziu l-am realizat. Am construit totul din nimic. Nu ma refer la situatia mea financiara inainte de Photoshop, desi mentionez de pe acum ca adesea mancam paine cu gem in tinerete. Nu, ma refer la pagina goala pe care o vezi atunci cand pornesti programul. Mi se pare absolut incredibil cum poti materializa bani, masini, case, dar si o cariera de succes din mediul digital, dintr-un ecran.
Fara materii prime, angajati, furnizori sau alte dependente. Doar tu si cu un monitor in fata ta. Iar prin cateva zeci de mii de clicuri inteligente, bine plasate, poti sa obtii tot ce iti doresti. Asta am facut. Pentru mine, asta inseamna magie. Din taramul fanteziei, transpui ceva in lumea reala. Cum? Nu prin incantatii sau contracte cu statul roman. Ci prin vointa pura, grava si intensa.
In finalul introducerii, vreau sa stii ca nu stau relaxat pe o plaja ca din povesti si nu imi planuiesc o cariera in motivational speaking. Lucrez in continuare in fiecare zi la proiectele mele si intuiesc ca voi face acest lucru indiferent de sumele din cont. Hai sa dansam!
An aparitie:2019
Dimensiune:16.5×23.5
Nr pagini:210
Tip carte brosata