Descriere - Ultima dorinta. Comedii
"Ii cunosc bine pe toti care se balacesc in burta casalotului in care traim. Pe cei de azi si pe cei de ieri: presedinti, prim-ministri, inalti demnitari – leadership-ul, cum i se spune acum. Au facut si continua sa faca tot ce este in puterile lor ca lucrurile sa ramina pe pamintul asta asa cum sunt de cind e lumea. Nu le-a fost usor: mai tot timpul au fost tentative ale unora si ale altora sa ne destabilizeze, sa ne colonizeze, sa ne faca sa ne miscam in rind cu ceilalti. Nu au reusit si nu vor reusi in veci. Pentru ca mereu si mereu se ridica un ?nou val? de romani verzi care isi iubesc tara si duc mai departe lupta de rezistenta.” (Radu F. Alexandru)
"Scriitor, dramaturg, scenarist, eseist, dar si om politic angajat in apararea valorilor demnitatii umane, Radu F. Alexandru este astazi si cel mai rasfatat dramaturg al scenelor bucurestene. Piesele lui, viu aplaudate, fac sali pline. Plac in egala masura publicului si criticii, performanta rara, pentru ca, de regula, criteriile celor doua tabere nu se prea intilnesc.” (Manuela Cernat)
"Nu avem multi dramaturgi care sa-si fi insusit atit de bine limbajul acestui dificil gen artistic. Radu F. Alexandru il cunoaste ca pe o limba materna, astfel incit se si joaca folosindu-l. Rasturnarile de situatie, paradoxurile, umorul de idei, dizolvarea neasteptata a frivolitatii in tragism si depasirea disperarii prin amuzament, toate aceste manifestari ale unei mobilitati intelectuale iesite din comun fac ca piesele de teatru sa fie imprevizibile si captivante. Nu intimplator, dupa ce urmaresc un spectacol care are la baza un text de Radu F. Alexandru, ii aplaud pe actori, il aplaud pe regizor, dar vreau neaparat sa-l aplaud si pe dramaturg.” (Alex. Stefanescu)
"Cele cinci piese din ?Ultima dorinta? alcatuiesc deopotriva un volum puternic si tulburator de literatura, care abordeaza cu umor amarui crizele omului contemporan, si o oferta de repertoriu de nerefuzat pentru scenele noastre. Arta lui Radu F. Alexandru de a vedea universalul in spatele deambularilor clipei prezente mi se pare magistrala, venind direct din marea traditie caragialiana.” (Razvan Voncu)
Radu F. Alexandru (autor)
Radu F. Alexandru s-a nascut pe 12 iulie 1943 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Matematica (1965) si Facultatea de Filozofie (1974), Universitatea din Bucuresti, si un curs postuniversitar de regie de teatru la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale” (1983). Este doctor in comunicare audiovizuala, dramaturg, scenarist, prozator, publicist. A fost profesor asociat la UNATC. Senator in legislaturile 1996-2000, 2000-2004, 2008-2012. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, presedintele Filialei de Dramaturgie. A debutat in 1971 cu volumul de proza Cu fata spre ceilalti. Volume de teatru: Buna zi de miine (1981), Mlastina (1992), Nimic despre Hamlet (1995), Poveste despre tatal meu (2006), Tsunami (2008). Spectacole de teatru, jucate pe scenele teatrelor din Bucuresti (TNB, Bulandra, Teatrul Mic, Nottara, TES) si din tara: Dilema, Dinu, Saltimbancii, Mansarda, Iubiri, O sansa pentru fiecare, Omul care face minuni, Privind in jur cu ochi fara lumina, Nimic despre Hamlet, Domnul Sisif, Poveste despre tatal meu, La vita e bella, Luminita, de la capatul tunelului. Scenarii de film: La capatul liniei (1981), Punct. si de la capat (1986), Omul zilei (1997), Damen-Tango (2004), Second hand (2005). I s-au decernat numeroase premii si distinctii pentru dramaturgie, scenariu de film si publicistica in tara si in strainatate.
Nr. de pagini : 296
Anul aparitiei : 2018