Descriere - Tu, barbat!
Ghid practic de masculinitate actuala
...si credintele gresite care inconjoara aceasta idee de momentele educatiei in sanul familiei pana ta nivelul informatiilor venite pe scara larga din media sau invatamantul public. Haideti sa le luam pe rand.
1. Credinte populare
Sa mergi des la doctor - este o expresie impamantenita, total eronata si care peste vreme, a adus in randul maselor ipohondria - boala inchipuita si afectiunea inexistenta - la, in fapt, cei mai multi dintre pacienti.
Sa mananci de 3 ori pe zi - ramane o mostenire din familie pentru cei mai multi dintre noi. in fapt, mancatul la acest mod tine corpul in stare de adormeala, nealert, gras, in continua alocare de resurse pentru digestie si nu pentru gandire sau creatie, in mod particular. A manca mai putin inseamna a trai mai bine.
Carnea e buna. Sigur ca este buna. La fel si grasimea. Atata vreme cat am alergat sau am fost la vanatoare pentru a avea parte de ea. Caci dobandirea prin achizitie a carnii, coacerea ei la cuptor sau gatirea la microunde, fara depunerea niciunui efort nu este un gest just. Iar vremea mamutilor vanati a cam trecut. La fel si vremea marilor vanatori. Astazi, barbatul, pe scara larga, de acolo din canapea mai vaneaza chipsurile ramase prin bucatarie sau baterii pentru telecomanda.
2. Credinte limitative
Ca nu ajung la un corp frumos fara steroizi - este una dintre convingerile care m-au bantuit multa vreme. Era vremea cand faceam sport ca sa fac poze, sa ma afisez la plaja. Am inteles intre timp ca miscarea, sportul in general se fac pentru energie, iar nu pentru poze. Am inteles studiind ca hormonii luati de femeia la menopauza in doze bine stabilite si testosteronul consumat de barbatii in varsta, la fel, in doze bine proportionate face varsta a treia o varsta mai frumoasa. Ce resping din start este administrarea de steroizi, hormoni de crestere sau testosteron in portii excesive pentru a arata bine. E stupid. Dar mai ales daunator.
Ca doar cei bogati sunt sanatosi - total gresit.
A nu avea resurse financiare, adica a fi sarac si a cumpara mancare ieftina inseamna ca te vei transforma intr-un sarac bolnav. Daca vei consuma si multi carbohidrati, sigur vei deveni si supraponderal, gras. Deci vei fi sarac, gras si bolnav. Adica cel mai usor prag de atins in societatea actuala. Poti opri acest ciclu cu aceste rezultate nefiresti, consumand mancare mai putina si mai de calitate. Simplu, nu? in plus, n-am cunoscut persoane mai sanatoase ca ascetii, calugarii, monahii - oameni fara bogatii materiale, dar cu o intelegere asupra vietii, lumii, sanatatii si nutritiei mai multa si mai mare decat toti cei bogati la un loc...
CUPRINS:
INTRODUCERE
Nasterea
Nasterea acasa
Povestea a continuat cu Alexandru, cel de-al doilea
Nasterea de dimineata
Esti nascut si fara certificatul lor de nastere
Nationalitate romana din intamplare
Celula care nu moare
Corpul
Cum am slabit
Lupta de la 30 ani
Ziua
Regimul alimentar
Curba descendenta
Efecte benefice ale noului regim de viata
La 40 ani
Slab, gras, fit
Epilog
Regimuri de viata, alimentatie corecta si sanatate