Descriere - Trei secole de gastronomie romaneasca. De la muhalebiu si schembea la volovan si galantina
Rafinați, pofticioși, gurmanzi, mancăi, cunoscători in ale gastronomiei din toată Romania, uniți-vă! Pornim la drum! Nu doar vă promitem paradisul gastronomic, ci vă și ducem acolo! Unde? La intalnirea cu gastronomia romanească de mare rafinament. Am săpat prin biblioteci și arhive, am căutat prin sertare și vieţi, am vorbit cu doamne din celălalt secol, am citit din scoarţă in scoarţă paisprezece cărţi de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentăm! Sunt unele dintre cele mai importante cărți vechi de bucate romanești, bestselleruri ale unor secole de fuziuni și invenții culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi, enigmatica doamna M.S., Ecaterina Steriady, Ecaterina Comșa, Sanda Marin, Strasman și Radu, dar și cărți practic necunoscute, perle regăsite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tăzlăuanu.
Așadar, supunem atenţiei dumneavoastră manuscrisul unei cărţi care inglobează rezultatul a trei ani de muncă in scopul restaurării bucătăriei romanești de mare rafinament, de la primele reţete consemnate in ţările dunărene, care făceau deliciul banchetelor domnești și boierești, pană la cele ale ultimilor supravieţuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.
Cartea noastră e și o incercare de a răspunde la intrebarea: unde ar fi ajuns bucătăria romanească dacă nu ar fi fost anii de comunism cu mancăruri de cantină muncitorească? Lăsăm răspunsul la latitudinea cititorului.
Autori: Popescu Doina, Ulieriu Daniela
Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 264
Format: 20x25