Exista fericire dupa suferinta. Nimeni nu e irecuperabil.
Ai avut experiente dureroase? Te lupti si acum cu amintiri care revin necrutatoare si iti erodeaza stima de sine? Iti derulezi in minte si in inima filmul respectivelor evenimente si te intrebi ce ai fi putut face diferit? Ai momente bruste de furie sau de teama, pe care nu ti le poti explica?
Daca da, o sa gasesti o sursa de recuperare si de speranta in povestile pacientilor lui Catherine Gildiner, dezvaluite in cartea pe care o tii acum in mana. Psiholog cu peste 25 de ani de experienta, Catherine exploreaza cu autenticitate cinci personalitati captivante, reunite prin profunzimea traumelor care le-au marcat. Fiecare pacient reprezinta un mister care va fi dezvaluit pas cu pas in decursul anilor de terapie, iar situatiile cumplite prin care au trecut reflecta momente traite de foarte multi dintre noi.
Modul in care aceste cinci persoane isi regasesc pas cu pas echilibrul interior, sanatatea emotionala si forta de a depasi trecutul si de a trai din plin prezentul dovedeste ca suferinta nu trebuie sa fie o condamnare pe viata, si ca exista un remediu.
O invitatie la asumare si explorare de sine, cartea te ajuta sa iti confrunti cu succes propriii demoni interiori, sa gasesti inspiratie si sustinere in calea ta spre vindecare si liniste. Pacientii lui Gildimer nu sunt victime, ci eroi, si iti vor insufla curajul de a-ti confrunta si trata propriile traume ascunse.
Aceasta carte este pentru tine daca:
- ai reactii de furie, panica, anxietate etc pe care nu ti le poti explica
- ai avut o copilarie dificila
- ai fost tinta hartuirii, abuzului sau negljentei
- ai fost manipulat de persoane rauvoitoare
- ai fost discriminat pe criterii etnice sau sociale
- ai asistat neputincios la destramarea familiei tale
Deopotriva ravasitoare si plina de speranta.
– Newsweek.
Cutremuratoare, surprinzatoare, incitanta si profunda; aceasta este, in cele din urma, o carte despre forta conexiunii intre oameni si despre triumful spiritului.
-Lori Gottlieb, scriitoare
Aceste povestiri au o forta aproape mitologica, la granita tragediei, dar vireaza in cele din urma spre mantuire, cu ajutorul unei terapeute care isi asuma propriile greseli si cauta sa se cunoasca mai bine pe sine, ca si pe pacientii pe care ii trateaza. N-am putut lasa cartea din mana.
-Antanas Sileika
Fragment din carte:
"Freud are un concept numit "transfer", care se referă la sentimentele pe care le dezvoltă un pacient față de terapeutul său. In viziunea lui, transferul era piatra de temelie a terapiei. Contratransferul e ceea ce ajunge terapeutul să simtă față de pacient. In mulții mei ani de practică privată, am ajuns la concluzia că, dacă nu-ti place pacientul, dacă nu iți dorești cu adevărat să reușească, pacientul simte asta și terapia eșuează. Există o legătură chimică intre pacient și terapeut pe care niciunul dintre voi nu poate să o creeze in mod artificial. Poate că alți terapeuți văd lucrurile altfel, dar eu cred că se păcălesc singuri."