Descriere - Tratat de drept civil. Contracte speciale, editia a V-a, actualizata si completata, volumul III, Depozitul. Imprumutul de folosinta. Imprumutul de consumatie. Tranzactia. Donatia
Noua editie a Tratatului de drept civil – Contracte speciale apare la mai bine de 16 ani de la trecerea in nefiinta a regretatului profesor Francisc Deak, una dintre cele mai importante personalitati ale stiintei juridice din Romania, care a format zeci de generatii de juristi, pentru care a constituit un model de profesionalism, creativitate, rigurozitate, exigenta si onestitate. Tratatele sale consacrate contractelor speciale si succesiunilor au ramas si acum opere de referinta in domeniile respective.
Reunind editia scrisa de prof. univ. dr. Francisc Deak cu editiile actualizate apartinand fostilor sai colaboratori – dl prof. univ. dr. Lucian Mihai si dl prof. univ. dr. Romeo Popescu –, aceasta lucrare monumentala se constituie intr-o veritabila punte intre generatiile de dascali de la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si ramane la fel de vie, constituind un instrument juridic util pentru studentii facultatilor de drept, pentru teoreticienii si practicienii dreptului.
Editia a V-a ofera explicatiile necesare privitoare la ratiunea pentru care au fost adoptate anumite reglementari din noul Cod civil si ilustreaza unele idei prin exemple concrete, care sa fie de ajutor in special studentilor.
Prof. univ. dr. FRANCISC DEAK s-a nascut la 9 decembrie 1927 in Simleu Silvaniei si a absolvit cu diploma de merit Facultatea de Drept din Cluj, promotia 1951.
A predat dreptul civil la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti intre anii 1951 si 1997, devenind una dintre cele mai importante personalitati ale stiintei juridice din Romania. In aceasta calitate, a format zeci de generatii de juristi, pentru care a constituit un model de profesionalism, creativitate, rigurozitate, exigenta si onestitate.
Prof. univ. dr. FRANCISC DEAK a incetat din viata la 11 mai 2001.
Volumul al III-lea al editiei a V-a a fost actualizat de fostul sau colaborator, Romeo Popescu, profesor la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.