Descriere - Transforma-te! Cum sa devii ceea ce iti doresti
Te astepti ca aceasta carte sa-ti deschida ochii in privinta conceptiei despre sine si asa se intampla. Apoi, esti incantat sa simti ca ea face mult mai mult decat atat: te ajuta sa-ti explorezi cele mai intime mistere si sa gasesti raspunsuri corecte la intrebarile tale despre tine.
In stilul sau direct si imbietor, Steve Andreas analizeaza clar si succint procese de importanta vitala, fundamentale construirii si reconstruirii stimei si increderii personale. Acestea stau la baza succeselor si esecurilor tale si de aceea cartea pe care o tii in mana vine sa te invete cum sa-ti construiesti si sa-ti amplifici
convingerile pozitive si sa le dizolvi pe cele distructive. Ea porneste de la un adevar simplu si face din acesta un instrument puternic de transformare personala: identitatile noastre s-au format in urma unui proces destul de aleatoriu de incercare si eroare, prin imbinarea tuturor experientelor variate, bune sau rele pe care le-am avut, impreuna cu ceea ce ne-au spus si ne-au invatat parintii si alte
persoane. In ciuda celor mai bune intentii ale acestora de a ne contura o conceptie despre sine in mod pozitiv, acest proces este destul de hazardat si accidental. Unii dintre noi, putini la numar, au fost mai "norocosi” si si-au dezvoltat judecati de valoare care functioneaza destul de bine, in timp ce majoritatea s-au atasat de convingeri care le-au sabotat increderea de sine si deci succesul personal.
Aceasta carte nu este despre neurologie, biologie sau chimie si nici despre diferitele patologii fizice si biochimice care pot afecta sau distruge conceptia despre sine a unei persoane. Aceasta carte este despre propria ta experienta in legatura cu crezurile personale si despre modalitatile prin care poti invata cum functioneaza ele si cum sa le folosesti astfel incat sa-ti imbunatatesti continuu viata si sa te bucuri cu adevarat de ea.
Conceptia despre sine este un fel de harta a personalitatii tale. Ca orice alta harta, este intotdeauna o versiune foarte simplificata a teritoriului pe care il descrie, iar aceasta simplitate este exact ceea ce ii confera utilitate unei harti. O bucatica de hartie cu cateva semne pe ea poate fi o reprezentare de slaba calitate a unui mare oras, dar poate deveni foarte utila, ajutandu-te sa te descurci pe un teritoriu nefamiliar si sa gasesti lucrurile care te intereseaza. Oricat de buna este o harta, ea omite intotdeauna lucrurile, evenimentele si informatiile pe care le poti gasi in zona. Singura modalitate de a avea o harta completa ar presupune reproducerea completa a teritoriului, particula cu particula, atom cu atom. Deoarece teritoriul reprodus ar fi la fel de mare si de incarcat ca originalul, ar anula tocmai menirea unei harti.
Conceptia ta despre sine, "harta” pe care o ai despre tine, are aceeasi functionalitate ca si cea a hartii unui oras – sa te orienteze in lume si sa te ajute sa te descurci chiar si atunci cand evenimentele sunt provocatoare sau dificile. Conceptia ta despre sine seamana putin cu un agent de turism; te ajuta sa ajungi unde iti doresti sa mergi si sa experimentezi tot ceea ce vrei. Deoarece hartile despre noi insine sunt mereu foarte simplificate, ele nu pot descrie in totalitate cine suntem. Nu ne putem cunoaste niciodata complet, iar daca reusim acest lucru, ar fi atat de complex si de obositor, incat nu ne-ar folosi la nimic.
Nr. de pagini : 288
Anul aparitiei : 2018