Descriere - Teoria statului de drept
Lucrarea "Teoria statului de drept" este utila tuturor studentilor si masteranzilor de la facultatile cu profil juridic si politic, politologilor, dar in acelasi timp utila si pentru lumea politica, pentru un larg cerc de cititori, prin implicatiile de ordin practic privind consolidarea statului de drept in Romania, ca si a solutionarii grabnice a unor incertitudini a ceea ce trebuie sa fie un stat de drept, inclusiv din perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.
Conceptul statului de drept a revenit in actualitate in ultimele decenii, mai ales in statele ex-comuniste. in publicistica stiintifica, dar mai ales in cea mediatica, exista o multitudine de referiri la statul de drept, multe dintre acestea avand insa un continut confuz. Aflata pe buzele tuturor, expresia "stat de drept” a fost utilizata, adesea, in ipostaze neizbutite.
Lucrarea de fata este consacrata unei analize profunde a conceptului de stat de drept, autoarea realizand prin demersul sau un examen atent si complet al originilor sociale, politice si institutionale, a evolutiei doctrinare prin care a trecut, a modului in care a fost receptionat si impus in documente constitutionale si internationale, precum si a modalitatilor in care este transpus de Guvernant in politici publice, statul de drept. Inventariind diferitele modele de stat de drept: Rule of Law, Rechtsstaat, Stat de droit, autoarea reuseste performanta redactarii unei splendide minimonografii sub aspect de analiza, de o deosebita incantare pentru cititorul avizat.
Anul aparitiei: 2007
Numar pagini: 392