Descriere - Tehnologia infomatiei si a comunicatiilor - TIC 3. Manual pentru clasa a XII-a (Tehnoredactarea asistata de calculator)
Internetul poate fi privit ca o uriasa retea de calculatoare la care oricine isi poate conecta propriul calculator, dar si ca o vasta comunitate de oameni care se conecteaza la retea, avand posibilitatea sa consulte o cantitate mare de date, sa comunice si sa schimbe mesaje.
In aceasta retea functioneaza tehnologia World Wide Web, o retea de informatii si un serviciu prin care se acceseaza o mare varietate de informatii digitale. Utilizand un software de vizitare (navigare), numit browser Web se pot accesa text, grafica si sunet, precum si alte informatii digitale existente pe un server. Comunicarea intre calculatoarele conectate la Internet se face prin protocolul de transmitere a datelor TCP/IP, care lucreaza dupa modelul clientserver. Astfel, calculatoarele server stocheaza informatii pe care le distribuie la cererea calculatoarelor client.
Toate calculatoarele folosesc un standard de comunicare intre ele numit HTTP (Hyper Text Transfer Protocol), care in traducere inseamna un text care te duce la alt text sau un text care sare la alt text, ceea ce se si intampla cand navigam pe web. In cadrul World Wide Web, informatia este organizata sub forma de pagini web. O pagina web contine informatii si referinte catre alte pagini web, numite hiperlegaturi. Acestea se pot activa prin efectuarea unui clic pe zonele active care pot fi texte sau imagini, evidentiate. Un sit web contine mai multe pagini web asociate si organizate pe un server si elemente asociate lor, precum fisiere, baze de date, script-uri etc.
Manualul este aprobat prin Ordinul nr. 1561 din 23.07.2007, in urma ultimei licitatii organizate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii si este realizat in conformitate cu programa analitica aprobata de MEC.
Filierea teoretica / profil umanist / specializarea : filologie
Nr. de pagini : 144
Anul aparitiei : 2007