Descriere - Sunt optimist! Jurnal de explorator. Caiet de lucru pentru clasa pregatitoare
Dedicat copiilor din clasa pregatitoare, culegerea de jocuri si exercitii "Sunt optimist!- Jurnal de explorator” contine jocuri si activitati pornind de la textele si imaginile cartii uriase "Sunt optimist!”, din seria "Melciulica”. Abordarile sunt transdisciplinare. Pe baza povestii adecvate nivelului de intelegere al copiilor, se propun activitati variate, de tipul: desenarea personajelor intr-o schema pentru a evidentia ordinea lor de aparitie in naratiune, jocuri de interactiune in care un copil intreaba si un altul raspunde, exercitii de completare, exercitii de desen dirijat, exercitii de imaginatie si multe altele.
Jurnalul de explorator "Sunt optimist!” propune copiilor, cadrelor didactic e si parintilor, in cele 20 de pagini color, activitati care sustin acumularea de cunostinte si comunicarea pe valori intr-un mod distractiv si prietenos.
Culegere de jocuri si exercitii "Sunt optimist!- Jurnal de explorator” este realizata in conformitate cu Curriculumul scolar in uz pentru clasa pregatitoare.
Cartea poate fi utilizata cu succes pentru disciplinele Limba si literatura romana, Dezvoltare personala, Matematica si explorarea mediului, Consiliere, acoperind ariile curriculare Limba si comunicare, Om si societate, Matematica si stiinte ale naturii, Consiliere si orientare.
Autoarele Alexandra Manea, Vasilica Safya, Daniela Stoicescu, Florentina Vasile, Magdalena Nicolescu propun copiilor, parintilor si cadrelor didactice activitati diverse si atractive, prin care copiii vor explora lumea lui Melciulica. Abordarile sunt transdisciplinare. Pe baza unei povesti adecvate nivelului de intelegere al copiilor, se propun activitati variate, de tipul: desenarea personajelor intr-o schema pentru a evidentia ordinea lor de aparitie in naratiune, jocuri de interactiune in care un copil intreaba si un altul raspunde, exercitii de completare, exercitii de desen dirijat, exercitii de imaginatie si multe altele.
Copiii sunt invitati sa deseneze, sa-si puna intrebari si sa-si raspunda la acestea, sa colectioneze cartile de joc care ii vor ajuta in aventura lor de explorare a naturii, invatand despre cicluri de viata, cuvinte nazdravane si… emotii.
Realizarea grafica este deosebita, iar interactiunea cu materialul este complexa, variata si diversa. Astfel, copilul decupeaza copertele si le valorifica in jocuri de pereche sau grup, decupeaza si construieste modele, deseneaza, grupeaza, imagineaza alte jocuri.
Lucrarea dezvolta competentele prevazute de curriculumul scolar si stimuleaza in mod asumat si sistematic imaginatia si creativitatea elevilor. Lucrarea acorda o deosebita atentie dezvoltarii valorilor la copiii de acesta varsta, prin exercitii adecvate, care vizeaza atat rationamentul cat si sensibilitatea copiilor.