Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Stiinta cu sare si piper - Vodnar, Dan Cristian

Chimia pe care nu o inveti la scoala

-30%
Stiinta cu sare si piper

Editura CORINT


Livrare in:  Bucuresti - Sector 1

Tara: *
Judet: *
Oras: *
In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Joi, 13.02 - Vineri, 14.02
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10 Lei

Ajunge: Joi, 13.02 - Vineri, 14.02
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 13.02 - Vineri, 14.02
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 13.02 - Vineri, 14.02
In Tara - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Vineri, 14.02 - Sâmbătă, 15.02
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: Gratuit

Ajunge: Vineri, 14.02 - Sâmbătă, 15.02
In Tara - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 13.02 - Vineri, 14.02
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Vineri, 14.02 - Sâmbătă, 15.02
In Extern - livrare rapida la usa.

Cost livrare:

Ajunge: Sâmbătă, 15.02 - Duminică, 16.02
In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Joi, 13.02 - Vineri, 14.02
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10 Lei

Ajunge: Joi, 13.02 - Vineri, 14.02
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 13.02 - Vineri, 14.02
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 13.02 - Vineri, 14.02
In Tara - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Vineri, 14.02 - Sâmbătă, 15.02
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: Gratuit

Ajunge: Vineri, 14.02 - Sâmbătă, 15.02
In Tara - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 13.02 - Vineri, 14.02
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Vineri, 14.02 - Sâmbătă, 15.02
In Extern - livrare rapida la usa.

Cost livrare:

Ajunge: Sâmbătă, 15.02 - Duminică, 16.02
Acest produs se afla pe stoc si poate fi plasat la curier in 1 zi lucratoare.
Apreciere: 6.3/7 (4 voturi)
Calificativul nostru
Recomandat
PRP: 98,90 Lei 69,23 Lei economisesti: 29.67 Lei
Status: In stoc
Timp procesare: 1 zi lucratoare

Comanda rapid 

operator disponibil

Comanda Rapid

Descriere - Stiinta cu sare si piper

Chimia pe care nu o inveti la scoala

Stiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala este o carte care cuprinde atat aspecte teoretice despre chimie, cat si aspecte practice pe care le intalnim in bucatarie in fiecare zi. Poate va intrebati ce legatura are chimia cu preparatele culinare? Ei bine, chimia se afla in spatele fiecarui fenomen culinar, iar in aceasta carte veti descoperi elementele de baza ale chimiei alimentare, impreuna cu surprinzatoarele procese care au loc intre molecule, dar si tehnicile consacrate si cele moderne care sunt utilizate pentru dezvoltarea preparatelor culinare.

Rasfoind cartea veti descoperi raspunsuri la intrebari precum "De ce gatim alimentele?”, "De unde vine gustul?”, "De ce se taie maioneza?”, "Ce se intampla cand taiem ceapa?” si multe altele, explicate si scrise cu multa daruire, cu scopul de a impartasi stiinta in afara spatiului academic, tuturor celor pasionati de gastronomie moleculara si de tainele sale care ne insotesc la tot pasul.

Scopul lucrarii este ca cititorii sa inteleaga aspectele care tintesc aceasta treime formata din stiinta alimentelor, chimie si fenomene culinare, iar toate acestea sa le hraneasca creativitatea si sa le deschida interesul spre stiinta... cu sare si piper, bineinteles.

"O carte captivanta, care aduce in prim-plan universul fascinant al gastronomiei moleculare, prezentand intr-un limbaj accesibil procesele complexe care stau la baza prepararii alimentelor. Scrisa cu pasiune de un autor cu expertiza solida in acest domeniu, ?tiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala ofera informatii practice valoroase despre fenomenele asociate cu prepararea alimentelor si o serie de explicatii si sfaturi utile, toate validate stiintific.” Academician Doru Pamfil, Presedintele Sectiei de Agricultura si Silvicultura a Academiei Romane

 

"Recomand aceasta binevenita aparitie a unui volum care vizeaza chimia alimentelor, aplicata si reinterpretata, parcurgand firesc traseul de la cunoasterea stiintifica la aplicatii gastronomice, pe intelesul si pe gustul consumatorilor, fie copii, fie adulti de toate varstele.

Autorul, profesor universitar recunoscut datorita performantelor sale stiintifice, specialist in domeniul stiintei si ingineriei alimentare, excelent comunicator in spatiul public, reuseste sa atraga interesul, cu acest volum captivant si plin de informatii esentiale, asupra elementelor teoretice de la care pornesc multiplele aplicatii din gastronomie si nutritie. Prof. emerit dr. Carmen Socaciu, Disciplina Chimie si Biochimie, Departamentul ?tiinta Alimentelor, Universitatea de ?tiinte Agricole si Medicina Veterinara, Cluj-Napoca

"Iata o carte care face chimia accesibila prin arta culinara! Autorul utilizeaza exemple din bucatarie pentru a explica lucruri simple, dar si concepte stiintifice complexe, cum ar fi structura moleculara a alimentelor si impactul proceselor chimice in gatit. Prin analogii captivante si explicatii detaliate, cartea ajuta cititorii sa inteleaga si sa aprecieze stiinta din spatele prepararii mancarii. Sunt sigur ca va fi apreciata atat de elevi, cat si de parintii lor!” Dr. Cristian Presura, cercetator stiintific, Philips Research, Olanda

 

 "Dan C. Vodnar are talentul de a descrie stiinta pe intelesul copiilor, si asta il face accesibil chiar si adultilor care nu sunt interesati in mod special de chimie. ?tiinta cu sare si piper. Chimia pe care nu o inveti la scoala dezvaluie misterele din spatele gatitului, luminand pentru noi toti esenta chimiei din bucatarie.

Recomand lectura atenta atat bucatarilor, care au ocazia acum sa inteleaga multe dintre lucrurile pe care le fac pentru ca asa au fost invatati, cat si prietenilor mei IT-isti, care cred ca le stiu pe toate in bucatarie, dar care inca lupta sa inteleaga efectele reactiei dintre ou, sare si uleiul incins. Lasand gluma deoparte, e o bucurie ca avem aceasta carte la dispozitie! Eu o s-o citesc de cel putin trei ori.” Adrian Hadean, bucatar, gastronom, blogger culinar, scriitor

Detalii produs

Editura: CORINT

Nr. pagini: 176

Format: 22.5x27.5

Anul aparitiei: 2024

Cartea "Stiinta cu sare si piper ". Chimia Pe Care Nu O Inveti La Scoala face parte din categoria carti >> Culegeri si auxiliare scolare - Chimie - Generalitati a catalogului LibrariaRomana.ro. Cartea este scrisa de catre Vodnar, Dan Cristian si a fost publicata la Editura CORINT Livrare se face din stoc, in 24 ore, din depozitul de carte LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri. Transportul este gratuit pentru orice comanda de minim 100 lei cu livrare in reteaua de Pachetomate si 200 lei pentru livrarea la usa oriunde in tara prin curier. In Bucuresti transportul este gratuit pentru comenzi de minim 100 lei atat pentru livrarea in reteaua de Pachetomate cat si pentru livarea la usa prin curier.
Pentru orice solicitare apelati departamentul Suport Clienti LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.

LibrariaRomana.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Alte carti de la editura CORINT

Editura CORINT. Carti de la editura CORINT

Vezi categoria Manuale scolare

Clientii care au cumparat acest produs au mai achizitionat

Nu exista comentarii referitoare la acest produs.