Referinte despre Steak de ton rosu sau fasole batuta - Sanda Nitescu
Sunt o gurmanda, o pofticioasa ce nu-si poate reprima instinctele. Simt nevoia sa gust din tot ce mi se pare apetisant auditiv si vizual. Pe astfel de considerente, am cumparat aceasta carte. Desi m-a mirat titlul, aveam sa descopar ca este un fel dintr-un meniu fusion (ce combina mancarurile europene cu cele asiatice). Steakul de ton rosu pare foarte imbietor, fasolea batuta, hmm, o privesc cu destula suspiciune !Ghidul insolit al Sandei Nitescu cuprinde 33 restaurante, carora autoarea (cu studii plastice, stabilita la Paris si membra a Association francaise de la Presse gastronomique et touristique) le-a trecut pragul in timpul verii si iernii 2003-2004. Sunt locuri pe care doamna Nitescu le-a ales la recomandarea prietenilor sau in urma unor cronici pozitive in diverse reviste. Localurile sunt destul de diversificate (atat cat poate permite gustul de exotic al romanului): bucatarie frantuzeasca, italiana, libaneza, indiana, romaneasca sau fusion.
Festinul gustului incepe inca de la intrare. Clienta, fina observatoare, face remarci pertinente cu privire la vechimea casei in care este construit fiecare restaurant, la artificiile manageriale de a profita la maxim de spatiul avut la dispozitie. Sunt descoperite multe retete de succes, bazate exclusiv pe PR si nu pe publicitate, clienta admirandu-i pe cei care se impun fara stridenta, aplaudand originalitatea conceptelor, destoinicia si neastamparul unui manager vizionar. Restaurantul este ca un teatru, toate elementele se completeaza reciproc: culoarea parchetului, forma candelabrelor, uniformele chelnerilor, toate par in perfecta armonie. Evident, nu peste tot: unde este cazul, autoarea desfiinteaza cu delicatete calitatea serviciilor. Dar apreciaza cu finete dozajul perfect intre gustul mancarii, mirosul invaluitor, atmosfera generala si muzica...
Alte carti de la editura HUMANITAS
Profilul initial de stiinte umaniste al Editurii Humanitas este astazi mult extins, editura publicand in prezent atat literatura, filozofie, religie, stiinte sociale si politice, istorie si memorii, cat si carte de stiinta, carte practica, albume de arta, carte pentru copii si carte scolara. Peste 370 de titluri pe an apar in cele mai mult de 50 de colectii si serii de autor ale editurii al carei portofoliu cuprinde numele celor mai importanti autori clasici, moderni si contemporani.
Pareri clienti legate de Steak de ton rosu sau fasole batuta - Sanda Nitescu
Nu exista comentarii referitoare la acest produs.