Descriere - Starea de sanatate a managementului din Romania in 2013
Starea de sanatate a managementului din Romania in 2013 bazata pe chestionarea a 2106 specialisti - editia a v-a
Cu acest volum s-a ajuns la a cincea lucrare anuala consacrata starii de sanatate a managementului din Romania. La fel ca si editiile precedente, "Starea de sanatate a managementului din Romania in 2013” a fost realizata sub auspiciile Societatii Academice de Management din Romania (SAMRO) si cu suportul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR),
Lucrarea Starea de sanatate a managementului din Romania in 2013 are drept continut prezentarea si analiza starii, functionalitatii si performantelor managementului din Romania, in principalele zone in care se exercita si proiectarea de modalitati de perfectionare pe termen lung, mediu si scurt. Este foarte important de semnalat ca acest volum continua sa se inscrie printre putinele carti de acest gen publicate pe mapamond. Fara indoiala, importanta si utilitatea sa depasesc pe cele ale unei carti de management, chiar foarte bune. Argumentele pe care se bazeaza aceasta afirmatie decurg din contextul situational in care a fost elaborata, obiectivele, continutul si grupurile tinta ale lucrarii.
Dominanta economica contextuala a anului 2013 pentru Romania a reprezentat-o o evolutie economico-sociala usor imbunatatita fata de anul precedent, cu o crestere a PIB-ului peste media Uniunii Europene, cu o inflatie relativ ridicata dupa standardele europene, cu niveluri de investitii si creditare in economie modeste si un grad redus de absorbtie a fondurilor Uniunii Europene, dar net superior celui din 2012. Fara indoiala, asupra economiei autohtone, o influenta determinanta - si nu pozitiva - au avut-o factorii politici si administrativi nationali si internationali.
Obiectivele lucrarii Starea de sanatate a managementului din Romania in 2013 pot fi rezumate astfel:
• Evaluarea nivelului de dezvoltare al teoriei si practicii manageriale din Romania la nivelul anului 2013, in sine si comparativ cu alte tari;
• Identificarea principalelor puncte forte si slabe ale managementului practicat in Romania;
• Evaluarea evolutiei in dinamica a managementului din Romania in perioada 2009 – 2013;
• Formularea de concluzii, prioritati si modalitati pentru dezvoltarea managementului si economiei autohtone in urmatorii ani, in vederea relansarii economiei, in toate componentele sale majore.