Descriere - Socul - Cultivare, utilizari in gastronomie si in farmacia casei (Colectia Gradina Noastra)
Vrei sa afli toate secretele socului? Atunci aceasta carte este pentru tine!
Vei afla informatii despre istoricul plantei, superstitiile legate de ea, modul de valorificare ca planta ornamentala, medicinala precum si posibilitatea de a o utiliza in diverse retete culinare.
Vei fi placut surprins sa afli ca socul traieste circa 100 de ani si ca are numeroase efecte spectaculoase in prevenirea si tratamentul alternativ al bolilor cardiovasculare, cancerului, virusului herpetic, HIV-ului, alergiilor, obezitatii si ca poate fi folosit cu succes pentru diverse afectiuni ale tenului.
Trebuie sa ne insusim modul corect de recoltare si cultivare pentru a fi siguri ca beneficiem din plin de efectele pozitive ale socului. Prin prezentarea tuturor speciilor de soc se atrage atentia ca bozul este toxic, fiind asadar necesar sa cunoastem foarte bine toate speciile. Chiar daca se culeg specii cu efecte benefice este esential sa ne asiguram ca nu sunt poluate, fiind prezentata o tehnica prin care ne putem da seama de acest lucru.
In final se prezinta o multitudine de retete din florile si fructele acestei plante foarte apreciate inca de la Hipocrate (460 i.Hr) .
Cuprins:
Cuvant introductiv
Generalitati
Etimologia denumirii
Utilizarea socului in gospodarie
Credinte si superstitii legate de soc
Taxonomia, locul pe care il ocupa planta in botanica
Prezentarea speciilor, descrierea morfologica
Cea mai importanta specie a genului
Alte specii ale genului Sambucus
Cerintele socului fata de conditiile de vegetatie
Posibilitati de valorificare
Inmultirea arbustului
Lucrarile de taiere si ingrijire
Bolile si daunatorii socului
Cultivarea socului pentru fructe
Cele mai importante soiuri cultivate pentru fructe
Soiuri romanesti
Forme de coroane specifice
Cultura socului ca planta ornamentala
Cele mai importante soiuri si varietati de soc ornamental
Noi soiuri ornamentale
Recoltarea socului din flora spontana
Perioada de recoltare
Valorificarea socului ca planta medicinala
Substantele chimice din compozitia socului
Efectele curative ale socului
Valorificarea socului in industria alimentara
Cateva preparate din soc
Importanta consumului fructelor de soc
Retete cu flori de soc
Zahar din soc
Inflorescente de soc congelate
Sampanie de soc
Sirop de soc
Suc de soc
Gem de capsuni cu soc
Crema de revent (rubarba) cu soc
Tort de clatite americane cu soc
Clatite cu soc
Briose cu soc 5
Briose cu soc si faina de migdale (fara faina de cereale)
Panna cotta cu soc
Mancare de soc
Soc in aluat de clatite
Gogosi cu soc
Soc in aluat de bere
Jeleu de ceai verde cu soc
Jeleu de soc cu vin alb
Inghetata de soc
Tiramisu de soc cu ciocolata alba
Retete cu fructe de soc
Jeleu din fructe de soc
Magiun de soc cu mere
Gem de soc
Lichior de soc (1l)
Sirop din fructe de soc
(remediu impotriva racelilor)
Parfe de iaurt cu soc
Brownie cu crema de branza
si portie dubla de soc
Tort de cafea cu soc
Prajitura cu lamaie si soc
Pere umplute cu crema de soc
Bibliografie
Mic dctionar tematic
Nr. de pagini : 80
Anul aparitiei : 2016