Descriere - Simbolul de Credinta pe intelesul copiilor
Simbolul de credinta sau Crezul este marturie si rugaciune deopotriva. A fost formulat de Parintii Bisericii participanti la primele doua sinoade ecumenice desfasurate la Niceea, in anul 325, si la Constantinopol, in anul 381, si a devenit marturia definitorie Traditiei Bisericii. Rostirea Crezului, prevazuta in randuiala premergatoare Botezului si la Sfanta Liturghie, la alte slujbe, precum si in canonul zilnic de rugaciune al fiecarui crestin, aduce in permanenta aceasta marturie in atentia membrilor Bisericii. De aceea, pentru a fi intelese mai usor elementele esentiale invataturii crestine, autorii propun un mic ghid catehetic pornind de la principala marturie de credinta a Bisericii. Deoarece, pentru copii nasii sunt cei care la Botez fac aceasta marturie, rostind Crezul in numele si in locul lor, primii vizati de ghid sunt copiii, care pe masura inaintarii in varsta trebuie sa creasca si in cunoasterea si asumarea modului de a gandi si de a fi prin fapta si cuvant marturisitori vii ai lui Hristos.
Asa cum arata Preafericitul Parinte Patriarh Daniel in Cuvantul inainte, acest produs editorial inedit, realizat de redactia Revistei Chemarea credintei, publicatie a Patriarhiei Romane pentru copii si pentru familia crestina, "este o expresie a importantei acordate Crezului. Explicand celor mici, pe intelesul lor, articolele Crezului, lucrarea ii pune in legatura pe acestia – si impreuna cu ei pe familia lor – cu nucleul sau miezul credintei crestine. Fiind vorba despre un ghid, mai degraba spiritual, decat pedagogic, cartea nu are caracteristicile unui manual obisnuit. Lucrarea este conceputa ca o introducere narativa, imbogatita de sugestive ilustratii si inspirate punctari teoretice, in istoria si bogatia de sensuri a celor 12 articole ale Crezului. Astfel, parcursul catehetic al micilor cititori este deschis printr-o invitatie la lectura, desfasurata nu solitar, ci in spiritul comunitar al Bisericii: in compania parintilor trupesti, a nasilor, ori sub indrumarea parintelui spiritual”.
Parcurgand cele 15 sectiuni ale lucrarii, incadrate de introducere si un epilog, cititorii gasesc clarificari pentru reperele invataturii crestine. Pe langa aceste explicatii, fiecare sectiune cuprinde o povestioara, menita sa faca mai accesibile reperele teoretice si, mai mult, sa sublinieze legatura credintei marturisite prin cuvant cu viata in familie, la scoala si in societate. In acest sens, compozitia sectiunilor este intregita de desene care surprind personaje si scene evocate in textul cartii.
Numar pagini: 48
Format: 21x26
Anul aparitiei: 2011