Descriere - Set 2 carti - Fii coios. Editia a II-a si Drumul tau catre succes
Descriere - Fii coios. Editia a II-a
Cum sa nu mai fii o victima si sa iti recuperezi viata, afacerea si echilibrul
Fii coios: cum sa nu mai fii o victima si sa-ti recuperezi viata, afacerea si echilibrul (Grow a Pair: How to Stop Being a Victim and Take Back Your Life, Your Business, and Your Sanity), este o carte de dezvoltare personala oferita de ACT si Politon in format tiparit.
A fi coios nu are nimic de-a face cu masculinitatea fata de feminitate. In aceasta carte, autorul, Larry Winget, spune ca vorbeste despre oua metaforice, de aceea subiectul nu trebuie sa fie in mod imatur transformat intr-o chestiune sexuala.
Daca un lucru este corect si nimeni altcineva nu il face, tot corect ramane. Daca un lucru este gresit si toata lumea il face, tot gresit ramane.
Larry Winget: "Am scris cinci carti bestseller, asa ca poate vei crede ca am cam acoperit acest subiect pana acum in celelalte carti, nu-i asa? Ai crede ca o carte intitulata ?Tine-ti gura, nu te mai vaicari si fa ceva cu viata ta? ar fi acoperit acest subiect. Sau poate ?Oamenii sunt idioti iar eu pot demonstra asta!?. Nu ar acoperi aceasta subiectul? Aceste carti, impreuna cu celelalte – Nu degeaba ii spune munca!; Esti falit pentru ca vrei sa fii; Nu mai e timp de tact si Copiii tai sunt propria ta vina – sunt carti strategice. Carti extraordinare, dar ele nu trateaza acest subiect… Exista multe strategii pe care le poti pune in aplicare si poti lua masuri pentru a fi coios, iar eu ti le voi oferi in doar cateva pagini.”
Autorul este de parere ca lumea a devenit o societate de blegi. Daca nu sunteti de acord cu acest lucru v-ati putea intreba daca: Le permiteti prietenilor sa va spuna lucruri dureroase, fara sa ziceti un cuvant in apararea voastra?; Lasati guvernul – oameni pe care voi ii alegeti si ale caror salarii voi le platiti- sa profite de voi, in loc sa ripostati, votandu-le demiterea?; Oamenii presteaza servicii proaste, iar voi le acceptati fara a spune vreodata ceva despre asta?; Stati in sali de cinematograf si lasati ca oamenii sa scrie mesaje, sa raspunda la telefon si sa vorbeasca tare unul cu altul, de parca ar sta in propriile lor sufragerii, iar cei mai multi dintre voi nu se obosesc sa se faca auziti si sa le spuna sa taca naibii din gura?
Conform lui Larry Winget, afacerile par acum a fi conduse de angajati rai, cu obiceiuri de munca de proasta calitate si atitudini jalnice, deoarece managerul lor nu are curajul sa-i disciplineze sau sa le concedieze "fundurile lenese”.
A pune piciorul in prag pentru voi nu mai face parte din ceea ce invatati. In schimb sunteti invatati sa va supuneti, pasivitatea este incurajata fata de hartuitori, fata de prostie si fata de coruptie. Indrazneala este privita chioras. A avea o opinie puternica nu mai este calea de urmat pentru ca sunteti considerati extremisti. Imaginati-va o societate in care oamenii fac ceea ce este corect de fiecare data. O lume in care fiecare persoana este onesta si are integritate si se tine de cuvant. Imaginati-va afaceri in care angajatii isi fac treaba pentru ca asa este corect. Imaginati-va un guvern in care politicienii spun adevarul si isi tin promisiunile. In care desfasoara campanii oneste, fara calomnii. O lume in care parintii sunt mai putin preocupati sa fie prietenii copiilor lor si mai preocupati sa creasca adulti responsabili, productivi, ceea ce inseamna sa isi asume raspunderea si sa ia deciziile grele, nepopulare, de parinte.
Voi sunteti coiosi?
Le permiteti oamenilor sa profite de voi?
Copiii vostri va dau replica?
Va surprindeti facand munca in locul colegilor lenesi?
Ii lasati pe oameni sa se bage in fata voastra la rand?
Acceptati servicii proaste fara sa spuneti nimic?
Lasati lucrurile sa mearga de la sine chiar daca va deranjeaza?
Va simtiti adesea responsabili pentru alti oameni si pentru sentimentele lor?
Va surprindeti ca nu vreti sa va exprimati de frica sa nu jigniti pe cineva?
Lista poate continua, iar daca ati raspuns "da” la oricare dintre intrebarile de mai sus, sunt sanse destul de mari sa nu fiti coiosi. Oamenii "coiosi” nu ofera scuze sau explicatii. Ei infrunta faptele, isi asuma responsabilitatea si fac fata consecintelor.
Este important: sa aveti control asupra vietii voastre; sa fiti increzatori in abilitatea voastra de a face fata provocarilor vietii; cand faceti o greseala, sa va asumati responsabilitatea pentru actiunile voastre; sa luati atitudine cand vedeti ca altcineva este brutalizat; cand aveti parte de servicii proaste, sa va plangeti politicos si sa va faceti nemultumirea cunoscuta.
Larry Winget: "Nu te mai gandi la ajutor si intoarce-te la sine. Nu mai da vina pe altii. Nu mai astepta ca altii sa te salveze. Nu fi adept al ideilor oricarui individ, grup, partid, al oricarei biserici sau al altei miscari. In schimb ar trebui sa citesti, sa studiezi, sa gandesti, sa muncesti. Bazeaza-te pe creierul tau si pe muschii tai ca sa creezi viata pe care o vrei. Cu alte cuvinte: Fii coios!”
Faptul ca oamenii fac tot ceea ce li se ingaduie, este probabil principala cauza a problemelor cu care va confruntati astazi. "Problema cu aceasta problema este ca se afla pur si simplu in natura umana. E natural sa fortezi limitele. Asta suntem si asta facem…”
Prostia si performanta slaba nu trebuie tolerate. Comportamentele rele nu trebuie ingaduite. Bineinteles ca acest lucru nu va schimba lumea, dar s-ar putea sa schimbe lumea voastra.
Nevoia de aprobare. "M-am dus de curand la cumparaturi cu sotia mea. Ea a intrat in cabina de proba si a incercat o rochie. Pana sa iasa din cabina si sa ajunga la scaunul unde asteptam, trei angajate i-au spus: "Va sta atat de dragut!” Le urmaream in timp ce spuneau asta, iar una dintre ele nu a privit-o nici macar o data. Asa ca de unde stia? Si stii ce? Nu ii statea dragut. Stia si ea, si stiam si eu asta. Si ele o stiau, dar erau mai interesate sa vanda decat ca ea sa arate dragut, asa ca au mintit-o. Din fericire, sotia mea este coioasa si se increde in propria opinie si in opinia mea, indeajuns ca o angajata de magazin, platita sa iti bage haine pe gat, sa nu o faca sa ezite. Dar sunt o multime de oameni care cumpara haine urate si ajung sa arate ca naiba in ele, pur si simplu pentru ca o vanzatoare le-a spus ca arata dragut. Acest lucru e trist si deplorabil si bazat pe lipsa de incredere – si isi are radacina in a nu fi coios.” (Larry Winget)
In marea lor majoritate, oamenii au impresia ca daca ceilalti le observa defectele, nu vor mai fi respectati. Insa acest lucru este departe de adevar. In cartile sale, Larry Winget si-a expus defectele. Isi asuma responsabilitatea pentru ele, le recunoaste deschis si discuta ceea ce a invatat din greselile lui.
"Cand nu ne recunoastem greselile si pretindem in fata tuturor ca suntem perfecti, atunci dam de belea.”
Conform lui Larry Winget, Abraham Lincoln a fost un politician coios. Margaret Thatcher a fost un altul. Ronald Reagan, la fel. Gandhi a dovedit ca poti fi pacifist si coios.
Larry Winget spune raspicat ca vrea ca lumea sa se schimbe. Vrea sa fie plina de oameni care isi asuma responsabilitatea si care sa faca ceea ce este corect. Insa lucrul acesta nu se intampla oricum. "Nu poti doar sa dai dintr-o mana si sa faci lumea sa fie un loc diferit.”
Autorul afirma ca barbatia este pentru toata lumea. Nu este doar pentru oameni importanti sau pentru directorii executivi si nu doar pentru luptatoarele MMA (Mixed Martial Arts). Aceasta stare de spirit se potriveste oricarui tip de personalitate. Poti sa fii bland si totusi sa ai o barbatie apreciabila.
"Nu te lasa niciodata lovit in tacere. Nu permite nimanui sa te transforme intr-o victima. Nu accepta definitia nimanui despre viata ta; defineste-te tu insuti.” (Harvey Fierstein)
Nu mai folositi limbajul domol (de tipul "eu cred”). Invatati sa vorbiti cum trebuie, treceti la subiect, cereti ceea ce vreti, nu fiti anonimi, nu va mai cereti scuze (pentru ca spuneti adevarul, pentru ca sunteti voi, pentru ca existati).
Ceea ce cred altii despre voi nu va avea aproape nimic de a face cu succesul vostru. Larry Winget: "De mine s-a ras ani la rand. Nu imi pasa. Oamenii rad de hainele mele, de bijuteriile mele si de accentul meu. Rar pot sa merg pe strada fara sa se faca pe seama mea comentarii din cauza ca ma remarc in multime. Si observ asta. De fiecare data. Pur si simplu, nu-mi pasa. In plus, imi zic in secret ca oamenii isi spun ca ar da orice ca sa poata sa se imbrace ca mine.”
Sinceritatea nu este cea mai buna politica; este singura politica. Daca vreti sa fiti cunoscuti ca persoane coioase, aratati-va, spuneti adevarul si detasati-va de urmari.
Deveniti mai putin toleranti. A deveni mai putin tolerant contrazice multe dintre "recomandarile” de corectitudine politica ce au fost predate. Ar trebui sa fiti toleranti fata de cine sunt oamenii, dar intolerant fata de actiunile lor stupide.
Cand ceea ce vreti sa faceti incalca drepturile altcuiva, trageti o linie si stati in partea voastra. Cand cineva va incalca drepturile, trageti o linie si nu le permiteti sa o treaca.
Daca sunteti coiosi, nu trebuie sa va laudati cu asta; se va vedea in tot ceea ce spuneti si faceti si chiar in felul in care va purtati.
Nu vorbiti pe la spatele cuiva. Daca nu aveti curajul sa i-o spuneti in fata, atunci tineti-va gura. Asta ar reduce aproape jumatate din conversatiile oamenilor, dar ganditi-va cu cat ar fi luema mai placuta.
Spuneti "nu” mai des. Probabil sunteti mult prea dispusi sa fiti de acord. Nu vreti sa jigniti pe nimeni spunand adevarul, asa ca sunteti de acord sa faceti cam orice vi se cere. Apoi va detestati pe voi insiva pentru ca ati fost de acord si aveti resentimente fata de ceilalti pentru ca v-au cerut. Aveti tot dreptul sa va petreceti timpul facand lucruri care va plac.
Stabiliti-va prioritati clare. Prioritatile va determina actiunile, iar actiunile va determina rezultatele. Daca este important pentru voi sa fiti sanatosi, atunci veti face din asta o prioritate si veti manca sanatos si veti face sport.
Daca este important sa avansati la serviciu, atunci va veti prezenta mai devreme, veti sta pana tarziu si veti face mai mult decat sunteti platiti sa faceti.
Timpul, banii si energia voastra se indreapta intotdeauna spre ceea ce este important pentru voi.
Beneficiile de a fi coios, se dovedesc prin succesul pe care il dobanditi, prin serviciile mai bune pe care le primiti, prin copiii pe care i-ati pregatit pentru lumea reala, prin increderea in sine, prin fericirea pe care o simtiti,
prin satisfactia pe care o aveti, prin claritatea si demnitatea debordate, curajul si respectul aratate si prin carisma pe care o posedati.
Efecte secundare ale faptului de a fi coios: Este posibil sa fiti numiti de multe ori a fi rautaciosi, hartuitori, obraznici sau neinfricati. Si da, a fi numit neinfricat nu este tocmai un compliment. Si oamenii coiosi se tem, la fel ca ceilalti, dar diferenta este ca nu lasa frica sa-i paralizeze. Lumea functioneaza napadita de o serie de frici precum: teama de a nu fi faliti; teama de a nu creste in greutate; teama de a nu se integra; teama de moarte; teama de a nu arata batran; teama de a nu fi concediat; etc. Insa frica este un lucru bun. Imaginati-va adevarata frica in care oamenii ar trai daca nimanui nu i-ar fi teama de consecinte pentru comportamentul sau. "de aceea ma deranjeaza prostovanii motivationali care le spun altora sa fie neinfricati. Cred ca ar trebui sa le spunem oamenilor sa le fie frica. De fapt, sa le fie foarte frica. Frica functioneaza!” (Larry Winget)
In toata aceasta munca de a fi coiosi, exista posibilitatea de a pierde prieteni, de a avea dusmani.
A fi coios nu inseamna a te purta ca un ticalos!
Nu trebuie sa tipati, sa urlati, sa injurati sau sa umiliti pe cineva. Sa fiti coiosi inseamna sa va construiti pe voi, nu sa daramati pe altcineva. Sa fiti coiosi este o stare de spirit. Nu trebuie sa va dati peste cap ca sa aratati ca sunteti coiosi.
In aceasta carte veti gasi multe tactici si tehnici pentru a fi coiosi in viata voastra, in societate, acasa, cu banii vostri sau in afaceri.
Descriere - Drumul tau catre succes - 12 pasi pentru a ajunge la viata pe care o visezi
Fiecare persoana are tinte si visuri marete. Toti ne dorim implinire financiara, personala, familiala si spirituala. Totusi sunt prea putini cei care ajung sa isi traiasca visul. Aceasta carte contine sinteza a zeci de ani de experienta acumulata de Brian Tracy in toata lumea, combinata cu pragmatismul si aplicabilitatea la mentalitatea si conditiile din Romania, venite din partea lui Lorand. Vei gasi acele elemente care te vor ajuta sa obtii tot ce iti propui intr-un timp relativ scurt.
Pasiunea, energia si viziunea care exista in fiecare persoana dornica sa realizeze ceva in viata sunt resurse mult prea pretioase pentru a fi pierdute. Putem si trebuie sa lasam ceva in urma noastra. Cartea de fata este despre cum sa facem acest lucru. - Dan Isai, CEO SaladBox
Intreaga carte este o lectie despre determinare si perseverenta. Pana la urma, lumea succesului este a celor care stiu sa vada in fiecare piedica o piatra de temelie. O sursa imensa de motivatie, un exemplu practic de succes si un ghid al vietii pe care am visat-o.
Andreea Raicu
CITIND CARTEA VEI AFLA:
CUM sa iti cresti rapid veniturile si cum sa atingi independenta financiara.
CUM sa iti creezi o viata minunata de familie si cum sa iti stabilesti si sa iti indeplinesti obiectivele privind sanatatea si bunastarea.
CUM sa iti reduci numarul de ani de munca asidua in vederea atingerii aceluiasi nivel de realizare si de recompense, pe care acum l-ai atinge intr-un numar mai mare de ani.
Nr. de pagini : 272
Anul aparitiei : 2016
Autori : Brian Tracy, Lorand Soares Szasz
Pachetul de carti Set 2 carti - Fii coios. Editia a II-a si Drumul tau catre succes. face parte din categoria carti
- a catalogului LibrariaRomana.ro. Cartile din pachet sunt scrise de catre si sunt publicate la editura MG NET
Pentru orice solicitare apelati
departamentul Suport Clienti
LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaRomana.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face
eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate
pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari
specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.