Descriere - Satul in viata poporului roman
CUVANT INAINTE – 2019, ANUL OMAGIAL AL SATULUI ROMANESC (AL PREOTILOR, INVATATORILOR SI PRIMARILOR GOSPODARI) SI ANUL COMEMORATIV AL PATRIARHILOR NICODIM MUNTEANU SI IUSTIN MOISESCU SI AL TRADUCATORILOR DE CARTI BISERICESTI – DANIEL, Patriarhul Romaniei/ e x t r a s
Sfantul sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a proclamat anul 2019 drept Anul omagial al satului romanesc (al preotilor, invatatorilor si primarilor gospodari) si Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu si Iustin Moisescu si al traducatorilor de carti bisericesti pe tot cuprinsul Patriarhiei Romane.
Satul este localitatea rurala ai carei locuitori se ocupa, indeosebi, cu agricultura, fiind constituit din case si gospodarii locuite in majoritate de tarani.
Satul este si spatiul in care s-au format si pastrat, de-a lungul timpului, multe dintre valorile spirituale, culturale si identitare transmise pana la noi. In Sfanta Scriptura a Vechiului Testament, satul este deseori amintit ca loc de implinire a profetiilor sau a voii lui Dumnezeu (Iesirea 8, 13; Leviticul 25, 31; Judecatorii 5, 7; Neemia 6, 2; Iezechiel 38, 11), dar si ca spatiu de pastrare a traditiilor poporului ales (Estera 9, 19).
Sfintii Evanghelisti ne spun ca "Iisus strabatea toate cetatile si satele, invatand in singogile lor, propovaduind Evanghela imparatiei si vindecand toata boala si toata neputinta in popor” (Matei 9, 35; Marcu 1, 38; Marcu 6, 6; Luca 5, 17; Luca 9, 12)
Numar pagini: 270
Format: 21x27
Anul aparitiei: 2014