Descriere - Sarmul discret al intestinului. Povestea celui mai subestimat organ al corpului
Povestea celui mai subestimat organ al corpului
Cheia unei vieti mai sanatoase si mai fericite se afla inauntrul nostru.
Desi intestinul este aproape la fel de important ca inima sau creierul, stim foarte putine lucruri despre el. Giulia Enders ne arata ca, departe de a fi doar acea parte utilitara si – trebuie sa recunoastem – cam jenanta a corpului, asa cum ne imaginam, este unul dintre organele cele mai complexe, mai importante si chiar miraculoase ale anatomiei umane. Iar oamenii de stiinta abia sunt pe cale sa descopere cat de mult are acesta de oferit. Noi cercetari arata ca bacteriile intestinale pot juca un rol intr-o gama larga de afectiuni, cum ar fi obezitatea, alergiile si Alzheimer.
Pornind de la experienta personala a bolii care a inspirat munca ei de cercetare si continuand prin a explica totul de la fundamentele absorbtiei nutrimentelor la ultimele descoperiri stiintifice care leaga bacteriile intestinale de depresie, Enders a scris o carte de sanatate antrenanta si informativa. Sarmul discret al intestinului ne arata fara tagada ca putem sa beneficiem cu totii de pe urma cunoasterii minunatei lumi a functionarii noastre interne.
Mesajul autoarei este simplu: daca ne tratam bine intestinele, si ele ne vor trata le fel de bine. Dar cum si de ce trebuie sa facem asta? Putem afla citind aceasta surprinzator de agreabila explorare a celui mai subestimat dintre organele noastre.
"Cu entuziasm si un simt al umorului foarte dezvoltat, Enders explica tot ceea ce cititorii voiau si nu voiau sa stie despre intestinele lor... cartea aceasta sfideaza plictiseala." - Publishers Weekly
"Surprinzator, cartea se citeste ca un thriller. Entuziasmul autoarei fata de subiectul tratat este contagios. Desenele alb-negru realizate de sora ei reusesc sa aduca un plus de informatii intr-o maniera amuzanta. E imbucuratoare absenta retetelor si a limbajului tipic pentru cartile de self-help." - Self Magazine
Nr. de pagini: 296
ISBN: 978-606-789-158-4
Anul aparitiei: 2016
Format: 130 x 200 mm, paperback