Descriere - Sarbatoarea abecedarului. Editia a II-a revizuia si adaugaita
Una dintre activitatile placute prin care se realizeaza educatia o reprezinta serbarea scolara care poate fi introdusa ca optional la ciclul primar, dar care poate fi abordata si aplicata, in afara orelor de curs, fara a se constitui intr-un obiect de studiude sine statator.
Serbarile scolare au un caracter interdisciplinar aplicativ si participativ, cuprinzand prin continutul lor mai multe arii curriculare: Limba si comunicare, Stiinte, Educatie Civica, Educatie Religioasa, Educatie Muzicala, Cunoasterea si Protej area Mediului Inconjurator.
Prin serbari scolare se dezvolta la copii capacitatea de a se manifesta spontan si liber, de a se integra in grup, iar la cadrele didactice, de a cunoaste mai bine copiii, de a realiza o legatura mai stransa cu familia. Bogatia continutului serbarilor scolare constituie o sursa nesecara pentru instruirea si educarea elevilor. Forma atractiva a versurilor, a textelor prezentate contribuie si la dezvoltarea memoriei, atentiei, gandirii, le creeaza elevilor o conduita pozitiva.
Ca dascal, am tratat activitatea muzicala si teatrala la ciclul primar cu toata seriozitatea si sustin pe aceasta cale faptul ca educatia muzicala a elevilor este deosebit de importanta, ca ea dispune de valente formative multiple care au efect pozitiv asupra personalitatii acestora.
Muzica, cea mai profunda si complexa dintre arte, este exprimarea ideilor si sentimentelor prin mijlocirea sunetelor muzicale. Mesaj ele ei sunt adresate afectivitatii, sensibilitatii. Ea dezvolta puternice sentimente estetice care sprijina dezvoltarea intelectuala si ridica pe o treapta superioara mobilurile activitatii umane.
Anul aparitiei: 2016
Numar pagini: 88
Format: 21x27