Descriere - Sapunul de casa
Retetele saponificarii la rece. Saponificarea la cald
Sapunul la rece este foarte simplu de obtinut. Cu ingredientele sale de baza-soda caustica,grasime si apa-el nu are nevoie de fierbere. Aceasta tehnica are avantajul de a altera foarte putin proprietatile produselor utilizate si de a conserva toata glicerina rezultata din saponificare cu o puternica activitate hidratatnta.Cele 30 de retete din carte folosind ingrediente 100% naturale raspund nevoilor zilnice ale oricaruia dintre noi:demachiant,sapun de cap si de ras,sapun pentru copii, pentru piele fragila sau uscata.
Cu sute de produse in magazine, cineva s-ar putea intreba de ce mai este nevoie sa iti prepari in casa propriul sapun. Un posibil raspuns ar fi ca in acest fel vei stii cu siguranta ce contine si vei evita o multime de produse chimice folosite in prepararea industriala a sapunului. Un alt raspuns ar fi ca vei putea sa iti faci sapunul exact asa cum doresti. Desigur, ai nevoie atat de ingrediente cat si de retete. Aici intervine aceasta lucrare cu cele 30 de retete cu diverse arome si pentru diverse intrebuintari.
Sunt prezentate pe larg atat saponificarea la rece precum si saponificarea la cald. Cum se fac si cand trebuie preferata una in detrimentul celeilalte. Vei putea prepara in casa diverse tipuri de sapun, pentru copii, pentru cap, demachiant etc.
Lucrarea este recomandata atat celor care doresc sa prepare ocazional sapunul pentru uzul propriu, cat si celor care vor sa obtina cantitati mai mari. Cu aceste retete veti reusi sa va impresionati memmbrii familiei si prietenii. Puteti chiar sa va ganditi la propria dumneavoastra afacere in domeniu.
1. Sapunul / 10
Putina chimie / 10
Putina istorie / 11
Procedee de preparare / 11
Sapunul din comert: decriptati etichetele / 12
Sapunuri lichide sau fara sapun, geluri de dus, etc. / 14
Avantajele sapunului la rece / 15
2. Ingrediente / 16
Soda caustica / 16
Uleiuri si grasimi / 17
Parfumuri naturale / 27
Culori / 36
Texturi / 41
Alti aditivi / 42
3. Prepararea sapunului la rece / 44
Precautii de folosire / 45
Materiale / 46
Prepararea etapa cu etapa / 47
Tabelul saponificarii si proprietatile corpurilor grase / 58
Intocmiti propria voastra reteta / 59
Probleme si rezolvari / 61
4. Retete / 65
Sapunul de baza / 66
Pentru baia copiilor (fara palmier) / 67
Alep "de casa” fara palmier / 68
Ovaz in Limba mielului / 69
Canepiu / 70
"Pauza de cafea” / 71
"Baie de soare” / 72
Divina floare de maces / 73
Sapunul gradinarului / 74
Lavanda superstar / 75
Pe franghia de rufe / 76
Fata sanatoasa / 77
Pravalia din insule / 78
Sapun de barbierit / 80
Gomasio cu urzici / 81
Bucati de sapun / 82
Ratusca cea urata / 83
Magreb / 84
Buchet garni / 85
Soricelul / 85
Ciocolata de Liege / 88
Sapun de lapte / 90
Buddha bucati / 91
Prietenii nostri animalele / 93
Sapun de cereale / 95
Sapun cu miere / 96
Raul oprit / 97
Sapun de cap / 99
In negru si alb / 100
Obtinerea sapunului prin metoda de preparare la cald / 103
Nr. de pagini: 110
Anul aparitiei: 2012