Descriere - Sanda Marin. Viata ca o carte de bucate
Autoarea celei mai celebre carti de bucate romanesti se numea in realitate Cecilia Maria Simionescu si provenea dintr-o familie de fini intelectuali, tatal ei fiind profesor universitar si director al editurii Cartea Romaneasca, unde ii va si aparea, de altfel, best seller-ul absolut al gastronomiei autohtone, continand aproape 10. 000 de retete. A facut studii muzicale la Paris si, in tara, cu profesoara de pian a lui Dinu Lipatti. S-a casatorit cu un reputat chimist, desi, datorita confuziei create de pseudonimul ei culinar, in perioada comunismului, a circulat si zvonul total nefondat cum ca ar fi fost nevasta legionarului Marin, mort, impreuna cu Mota, in Razboiul Civil din Spania. Cartea ei celebrissima a aparut, incepand cu 1936, intr-o suita impresionanta de editii succesive. Cum volumul a fost prefatat de Pastorel Teodoreanu, care nu si-a strans niciodata in volum retetele, unii au speculat ca el ar fi fost, in realitate, autorul cartii. Deci, a fost sau nu Cecilia Simionescu adevarata "Sanda Marin”?!?