Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux - Barr, Luke

-30%
Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

Editura CORINT


Livrare in:  Bucuresti - Sector 1

Tara: *
Judet: *
Oras: *
In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Joi, 20.02 - Vineri, 21.02
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10 Lei

Ajunge: Joi, 20.02 - Vineri, 21.02
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 20.02 - Vineri, 21.02
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 20.02 - Vineri, 21.02
In Tara - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Vineri, 21.02 - Sâmbătă, 22.02
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: Gratuit

Ajunge: Sâmbătă, 22.02 - Duminică, 23.02
In Tara - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 20.02 - Vineri, 21.02
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Vineri, 21.02 - Sâmbătă, 22.02
In Extern - livrare rapida la usa.

Cost livrare:

Ajunge: Duminică, 23.02 - Luni, 24.02
In Bucuresti - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Joi, 20.02 - Vineri, 21.02
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 10 Lei

Ajunge: Joi, 20.02 - Vineri, 21.02
In Bucuresti - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 20.02 - Vineri, 21.02
In Bucuresti - livrare la usa.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 20.02 - Vineri, 21.02
In Tara - ridicare din Pachetomat.

Cost livrare: 8.00 Lei

Ajunge: Vineri, 21.02 - Sâmbătă, 22.02
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: Gratuit

Ajunge: Sâmbătă, 22.02 - Duminică, 23.02
In Tara - ridicare din EasyBox.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Joi, 20.02 - Vineri, 21.02
In Tara - livrare la usa.

Cost livrare: 12.9 Lei

Ajunge: Vineri, 21.02 - Sâmbătă, 22.02
In Extern - livrare rapida la usa.

Cost livrare:

Ajunge: Duminică, 23.02 - Luni, 24.02
Acest produs se afla in stocul furnizorului iar in cazul in care titlul a fost recent epuizat/delistat din stocul acestuia veti fi informat prin email si sms in maxim 7 zile lucratoare.
Apreciere: 5.0/7 (2 voturi)
Calificativul nostru
Recomandat
PRP: 74,50 Lei 52,15 Lei economisesti: 22.35 Lei
Status: In curs de aprovizionare
Timp confirmare stoc: 1 - 7 zile lucratoare

Descriere - Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux

Best Cookbooks and Food Books (2018), conform Huffington Post; Cea mai buna carte de non-fictiune (2018), potrivit The Los Angeles Public Library

In aceasta carte care abunda in scandaluri si povesti despre opulenta, Luke Barr ii poarta pe cititori intr-o calatorie in timp, in Londra si Parisul de la cumpana secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veti afla cum ilustrul hotelier Cesar Ritz si faimosul chef Auguste Escoffier si-au unit fortele la Savoy, pentru a uimi lumea intreaga cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani si inalta societate britanica anunta aparitia unei noi ordini sociale si ascensiunea clasei de mijloc. 

Barr recreeaza atmosfera palpitanta a perioadei din ajunul Primului Razboi Mondial, La Belle Epoque, atunci cand aristocratia britanica a atins apogeul, femeile au inceput sa iasa la restaurant neinsotite, iar noii imbogatiti americani si industriasii lipsiti de tact socializau la Londra, etalandu-si bunurile de lux. Colaborand la Savoy – hotel care primea clienti fideli si, uneori, pofticiosi din cale-afara, precum Oscar Wilde si Sarah Bernhardt –, Escoffier inova in domeniul bucatariei moderne si influenta decisiv gastronomia franceza, iar Ritz infiinta primul hotel de lux din lume.  

"Ritz & Escoffier se citeste ca un roman. Autorul a reusit sa evoce cu mult succes atmosfera sfarsitului de secol la Londra si personalitatile celor doi oameni care au jucat un rol esential in acele vremuri ce debordau de optimism.” Wall Street Journal

"A fost Ritz primul ?influencer?, asa cum se spune in prezent? ?Negustor? de visuri la sfarsit de Epoca Victoriana, el nu a fost doar fondatorul cosmopolitismului de tip nou, ci si vestitorul hotelurilor ca ?mod de viata? si a mancarii ca manifestare a culturii populare.” Toronto Star

"Un stil alert si o documentare impecabila. [...] O carte savuroasa despre un episod definitoriu pentru istoria culinara.” Publishers Weekly 

"[O] relatare plina de viata, presarata cu multe anecdote, nu doar o dubla biografie ce curge usor, ci si o istorie incitanta despre un moment de cotitura din evolutia industriei hotelurilor si restaurantelor.” Booklist

"Cand mancati Peach Melba sau cand beti Grand Marnier, ar trebui sa le multumiti lui Ritz si Escoffier, pentru ca ei le-au denumit astfel, iar apoi le-au popularizat.” The Economist

Detalii produs

Editura: CORINT

Nr. pagini: 304

Format: 13x20

Anul aparitiei: 2023

Cartea "Ritz si Escoffier. Hotelierul, maestrul bucatar si ascensiunea clasei de lux ". face parte din categoria carti >> Beletristica - Literatura universala - Non-fiction a catalogului LibrariaRomana.ro. Cartea este scrisa de catre Barr, Luke si a fost publicata la Editura CORINT Pentru orice solicitare apelati departamentul Suport Clienti LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaRomana.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Alte carti de la editura CORINT

Editura CORINT. Carti de la editura CORINT

Vezi categoria Manuale scolare
Nu exista comentarii referitoare la acest produs.