Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies. Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.
 
 

Retete culinare si conserve cu ciuperci - Tudor, Ioana

Retete culinare si conserve cu ciuperci

Editura NOMINA LEX


Acest produs se afla in stocul furnizorului iar in cazul in care titlul a fost recent epuizat/delistat din stocul acestuia veti fi informat prin email si sms in maxim 6 zile lucratoare.
Apreciere: 0.0/7 (0 voturi)
Calificativul nostru
Recomandat
Status: epuizat
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare

Beneficii:

Descriere - Retete culinare si conserve cu ciuperci

Ciupercile comestibile constituie un produs agroalimentar foarte apreciat in arta culinara. Acest fapt se datoreaza in primul rand, valorii nutritive deosebite care depinde in principal, de compozitia chimica complexa a lor.
Compozitia chimica difera de la o specie la alta, iar in cadrul aceleiasi specii depinde de stadiul de dezvoltare, de substratul nutritiv pe care se dezvolta, de partea carpoforului luata in consideratie (palarie, picior, lamele etc.), de factorii ecologici in perioada de crestere etc..
In general, compozitia ciupercilor este alcatuita din apa (care reprezinta peste 80% din greutatea totala) si substanta uscata (materii organice si minerale).
Prezentate, procentual, principalele grupe de substante care intra in alcatuirea ciupercilor raportate la 100 g substanta proaspata: Apa: 82-92%
Substanta uscata: 8-18% din care:
1. substante organice: 7,5-16,5%:
– proteine: 3-6%
– glucide: 1-3%
– alte substante lipsite de azot: 2,5-5%
– lipide (grasimi): 0,5-1%

2. alte substante organice: 0,5-1,5%

Cuprins:
1. Importanta ciupercilor in alimentatie
2. Pregatirea unor produse destinate preparatelor culinare
3. Unitati de masura folosite in bucatarie
4. Aperitive
5. Salate
6. Borsuri, ciorbe, supe
7. Sosuri
8. Mancaruri
9. Conserve cu ciuperci
10. Bibliografie
11. Index

Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 243
Format: A5
Cartea "Retete culinare si conserve cu ciuperci ". face parte din categoria carti >> Practice si timp liber - Sfaturi practice - Gastronomie a catalogului LibrariaRomana.ro. Cartea este scrisa de catre Tudor, Ioana si a fost publicata la Editura NOMINA LEX Pentru orice solicitare apelati departamentul Suport Clienti LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaRomana.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.


Alte carti de la editura NOMINA LEX

Editura NOMINA LEX.

Clientii care au cumparat acest produs au mai achizitionat

Nu exista comentarii referitoare la acest produs.