Descriere - Registrul de Evidenta Fiscala PFA
DESCRIERE
Informatii esentiale prezentate in detaliu
in lucrarea "Registrul de Evidenta Fiscala PFA":
Cine are obligatia completarii REF?
Au obligatia de a completa acest registru toate persoanele fizice care desfasoara activitati independente, indiferent de forma de organizare - PFA, PFI, II, IF, Profesii Liberale.
Intra aici:
contribuabilii pentru care venitul net anual se stabileste in sistem real
contribuabilii pentru venitul net anual se stabileste pe baza normelor de venit
contribuabilii care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala
Nu au obligatia de completare a REF contribuabilii care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala si au optat pentru stabilirea impozitului ca impozit final, potrivit prevederilor art. 73 din Codul fiscal!
Care este termenul de completare a REF?
Registrul trebuie completat cu veniturile obtinute in anul precedent inainte de a depune Declaratia 212 privind venitul realizat din Romania. Pentru veniturile obtinute in 2017, Declaratia 212 are termen de depunere data de 15 iulie 2018.
Ce informatii se trec in REF?
Registrul de Evidenta Fiscala se tine dupa caz pe fiecare sursa de venit din cadrul fiecarei categorii de venit, astfel incat venitul brut si cheltuielile deductibile determinate anual sa corespunda cu cele inscrise in declaratia privind venitul realizat din Romania;
In cazul in care contribuabilul are mai multe surse de venit, evidenta se tine pe fiecare sursa de venit in cadrul aceluiasi registru de evidenta fiscala.
TVA colectata/dedusa potrivit regulilor prevazute in titlul VII - Taxa pe valoarea adaugata nu reprezinta venit/cheltuiala si nu se inregistreaza in registrul de evidenta fiscala;
Constituie cheltuieli deductibile si efectuate in scopul desfasurarii activitatii cheltuielile care indeplinesc conditiile generale prevazute la art. 68 alin. (4) din Codul fiscal;
Nu se inregistreaza in REF cheltuielile reprezentand contributii sociale obligatorii potrivit legii datorate de catre contribuabil in limitele stabilite potrivit prevederilor Titlului II, indiferent daca activitatea se desfasoara individual si/sau sub o forma de asociere. Deducerea acestor cheltuieli se efectueaza de catre organul fiscal competent la recalcularea venitului net anual sau pierderii nete anuale.
Cum se completeaza REF?
Contribuabilii pot tine Registrul de Evidenta Fiscala in forma scrisa sau electronica cu respectarea modelului si continutului prevazute de O.M.F.P. nr. 3.254/2017. Nu trebuie cumparat nimic de la administratiile ANAF.
Registrul de evidenta fiscala se intocmeste intr-un singur exemplar, fara sa se lase randuri libere. Se completeaza cate o fila, dupa caz, pentru fiecare sursa din cadrul fiecarei categorii de venit. Registrul se pastreaza la domiciliul fiscal al contribuabilului.
Pagini: 60 Format: Stick Anul aparitiei: 2018 ISBN: 9786064700247