Descriere - Reciclam si ne jucam! Activitati creative pentru micii ecologisti
[BFW2024]
Ghidul mult asteptat al noii generatii de ecologisti
Acest volum distractiv functioneaza concomitent ca un ghid de salvare a planetei si ca o carte de activitati creative. Copiii invata sa faca singuri acasa hartie reciclata, sa isi cultive propriile plante, sa refoloseasca plasticul uzat si multe altele.
Desi Pamantul este casa intregii omeniri, modul in care gestionam resursele naturale si efectele actiunilor noastre asupra mediului o pun in pericol. Poluarea cu plastic, incalzirea globala, defrisarile afecteaza atat sanatatea noastra, cat si sanatatea si habitatul animalutelor cu care impartim aceeasi planeta. Gunoiul este una dintre poverile care apasa pe umerii Pamantului, iar risipa de obiecte si de hrana a devenit un stil de viata in aceste vremuri.
Reciclam si ne jucam! ii implica pe cei mici in misiunea de salvare a planetei. Le ofera o multitudine de idei creative pentru reciclare si ii angajeaza in activitati prietenoase cu mediul inconjurator. Proiectele prezentate presupun crearea unor obiecte noi din lucrurile aparent nefolositoare, pe care altfel le-am fi
aruncat. Fiecare incepe cu sectiunea "Din gunoi" – lista de vechituri ce pot fi salvate din cos. Minunatiile rezultate in urma activitatilor creative au dintre cele mai variate destinatii, putand fi folosite pentru:
- protejarea naturii si a frumusetilor ei (hotelul albinutelor, noi ghivece pentru plante, hrana pentru plante)
- orele de lectura si studiu (semnele de carte, suporturile de creioane ingenioase)
- joaca si relaxare (teatrul umbrelor, labirintul de margele, palatul de carton)
- si multe altele.
Cartea de fata reuseste sa ii responsabilizeze pe copii pe teme ecologice si sa le extinda cunostintele despre mediul in care traim. In acelasi timp, le stimuleaza imaginatia si ii ajuta sa isi dezvolte indemanarea, inspirandu-i sa se implice si in alte activitati creative. Nu in ultimul rand, Reciclam si ne jucam! ne ofera noua, adultilor, ocazia perfecta de a purta discutii relevante cu micutii nostri, si, de ce nu, de a petrece timp mesterind alaturi de ei.