Descriere - Putregaiul alb al plantelor de cultura
Pagubele produse de putregaiul alb al plantelor de cultura depind de gradul de atac, care este determinat de diferitele tipuri de simptome, de varsta plantei in momentul atacului, de gradul ei de rezistenta fata de patogen si fata de diversi factori de mediu.
1. Generalitati…7
2. Taxonomie si ontogenie..23
3. Caractere morfologice, structurale si biochimice…30
4. Caractere fiziologice…47
5. Infecti asi planta gazda…79
5.1. Infectia prin miceliul provenit din scleroti…85
5.2. Infectia prin samanta…92
5.3. Infectia prin ascospori…92
5.4. Mecanismul infectiei…92
5.5. Influenta gradului de dezvoltare a plantei asupra procesului de infectie si imbolnavire…95
6. Patogeneza si biochmismul evolutiei bolii…98
7. Manifestarea bolii (simptome)..107
8. Bio-ecologia ciupercii si epidemiologia bolii…112
9. Variabilitatea ciupercii si specializarea fiziologica…127
10. Prevenire si combatere…131
10.1. Masurile agrotehnice (tehnologice)…131
10.2. Masurile fizice…139
10.3. Masurile chimice…142
10.4. Masuri si mijloace biologice de prevenire si combatere a putregaiului alb…161
10.5. Rezistenta genetica….226
10.6. Strategii de protectie integrata a diferitelor culturi fata de putregaiul alb…239
11. Sclerotinia sclerotiorum – potential agent bilogic de combatere a buruienilor…255
Nr. pagini: 283