Descriere - Proiect tehnico-economic
Obiectivele de investitii au la baza proiectarii lor o conceptie care trebuie sa tina cont de un numar mare de factori de natura tehnica, economica si legislativa.
Rezolvarea armonioasa in faza de proiectare a tuturor aspectelor impuse de acesti factori impune desfasurarea unei activitati complexe care se face prin participarea specialistilor din domenii diferite. Obtinerea de profit este scopul activitatii oricarui sistem tehnico-economic, deci una dintre problemele principale care trebuie rezolvate cu ocazia proiectarii obiectivului de investitii este aceea de a dota si organiza sistemul tehnico-economic cu utilaje, echipamente si dotari specifice procesului de productie, de a organiza si dimensiona subsistemele componente, tinand cont si de celelalte sisteme tehnico-economice existente.
Proiectarea constructiilor, instalatiilor si cailor de acces aferente sistemului tehnico-economic se constituie ca o parte din activitatea de proiectare a obiectivului de investitii. Numai prin cunoasterea conexiunilor dintre componentele subsistemului tehnico-economic si dintre acesta si mediul exogen, de catre arhitect, inginer, se vor putea rezolva problemele functionale si constructive ale obiectivului de investitii.
Raspunzand acestor cerinte, lucrarea de fata completeaza alte materiale de specialitate din domeniu, cum sunt: Proiectarea sistemelor tehnico-economice, Proiectarea obiectivelor de investitii, Investitii. Totodata, pune la dispozitia specialistilor care isi desfasoara activitatea la granita dintre tehnic si economic un caz practic care-i va ajuta in aprofundarea metodelor si a tehnicilor specifice conceptiei obiectivelor de investitii.
Autoarea are meritul de a aborda intr-un mod unitar si practic aspecte privind proiectarea unui obiectiv de investitii, parcurgand toate etapele aferente acesteia.
Lucrarea are menirea de a contribui la formarea competentelor de auto-instruire, a unui tip de personalitate adaptabil la schimbare si apt de a o intelege.
Prof. univ. dr. Ion Vasilescu
ISBN: 973-590-546-9
An aparitie: 2001
Nr. de pagini: 224
Format: 17x24