Descriere - Produse din lapte preparate in bucatarie
Cartea prezinta, pas cu pas, producerea in propria bucatarie a alimentelor care au ca materie prima laptele. Scopul celor doua autoare, ele insele bucatarese incercate, este de a-i invata pe oameni "sa simta adevaratul gust al alimentelor” pe care, datorita cresterii numarului de produse gata preparate cu gust identic, se pare ca l-au uitat.
Cititorii sunt indemnati ca pe baza retetelor prezentate sa prepare fara aditivii atat de daunatori sanatatii, produse delicioase pe baza de lapte.
Intr-un capitol separat, sunt prezentate componentele laptelui, precum si diferitele tipuri de lapte existente in comert. In altul aflam care sunt ustensilele necesare producerii delicateselor din lapte: branza, lapte batut, diferite tipuri de iaurt, chefir etc. Retetele sunt explicite, continand si valoarea nutritiva pentru 100g de produs finit.
Bogat ilustrata, cu un index alfabetic al retetelor, cartea Produse din lapte preparate in bucatarie va invita sa preparati singuri specialitati culinare avand un ingredient principal la indemana oricui, laptele.