Descriere - Procedura insolventei - Principii. Subiectii, organele si derularea procedurii
Lucrarea prezinta un interes atat teoretic, dar mai ales practic, pentru ca se refera la o analiza centralizata a problematicii privind procedura de insolventa din perspectiva noilor reglementari in materie cuprinse in Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa in antiteza cu procedura insolventei reglementata de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, constituindu-se intr-un indrumar util pentru oricine doreste sa desluseasca acest domeniu specializat.
Lucrarea a analizat in detaliu prevederile Legii nr. 85/2014, denumita pentru aspect de convenienta Codul insolventei, aspectele principale referitoare la desfasurarea procedurii de insolventa si "actorii” acesteia.
Lucrarea urmareste analiza desfasurarii procedurii de insolventa, pornind de la principiile pe care se bazeaza Codul insolventei, care reprezinta liniile directoare ale acesteia, dar si implicatiile pe care acestea le au pe parcursul derularii procedurii. Totodata cuprinde o ampla analiza a organelor care aplica procedura de insolventa, a subiectilor procedurii de insolventa si a participantilor la aceasta procedura, din perspectiva prevederilor legale noi, dar si din perspectiva experientei practice generate de aplicarea legilor anterioare care au reglementat acest domeniu.
Viziunea autorului
Ca practician al dreptului in materie de insolventa, dar si ca teoretician al dreptului civil in sens larg, am incercat ca prin aceasta lucrare sa contribui la o deslusire judicioasa a desfasurarii procedurii de insolventa in vederea realizarii dezideratului de a ajunge la un sistem de insolventa care sa asigure acel echilibru dintre creditori si debitori, care reprezinta o linie de granita "foarte fina”, in vederea realizarii scopului acestei proceduri care consta in acoperirea pasivului debitorului si acordarea unei sanse efective a acestuia pentru redresarea activitatii sale.
Considerand ca Legea nr. 85/2014 constituie un progres substantial pentru legislatia interna in materie de insolventa, acest aspect fiind impartasit si de reputate organisme internationale, ramane practicienilor dreptului obligatia de a genera o jurisprudenta care sa dea eficienta principiilor si fundamentelor pe care s-a intemeiat adoptarea acestei ample legi speciale.
Din cuprins
aspecte generale privind notiunea de profesionist, intreprindere si comerciant
creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei
aspecte referitoare la verificarea creantelor constatate prin titlu executoriu
abordarea actuala a insolventei la nivelul Uniunii Europene
procedura generala de insolventa
procedura simplificata de insolventa
categorii de creante reglementate de Codul insolventei
reorganizarea judiciara
falimentul
Puncte forte
analiza principiilor pe care se bazeaza Legea nr. 85/2014
aprofundarea interpretarii contextuale a normelor juridice referitoare la insolventa
analiza pe larg a modalitatii de desfasurare a procedurii de insolventa
prezentare amanuntita asupra situatiilor care au generat in practica judiciara in materia insolventei o aplicare neuniforma a prevederilor legale
referiri la legislatia europeana si internationala
evocarea unei bogate jurisprudente nationale
aspecte de drept comparat
ample referinte bibliografice
Nr. de pagini : 504
Anul aparitiei : 2016
Pentru a vedea cuprinsul dati click pe imaginea de mai jos:
>
Cartea "Procedura insolventei - Principii. Subiectii, organele si derularea procedurii ". face parte din
categoria carti >>
- - a catalogului LibrariaRomana.ro.
Cartea este scrisa de catre Adam, Anca Roxana si a fost publicata la Editura C.H.BECK
Pentru orice solicitare apelati
departamentul Suport Clienti LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaRomana.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.