Descriere - Preparate culinare reci
Prezentare: O viata in slujba gastronomiei
Autorul acestei carti, Nicolae Olexiuc, pe care multi il cunosc sub numele de Colea, este un bucatar renumit, cu experienta indelungata in gastronomie. Si-a desfasurat activitatea in restaurante faimoase din Bucuresti: Capsa, Ath?n?e Palace si Gambrinus. La cei 87 de ani poate fi considerat decanul de varsta al bucatarilor din Romania. La aceasta varsta continua sa lucreze si sa scrie. Pentru meritele sale a fost distins cu numeroase premii, diplome si medalii.
Renumitul cronicar culinar, Al.O. Teodoreanu, zis Pastorel, l-a remarcat pe Nicolae Olexiuc cu zeci de ani in urma, pe cand lucra la restaurantul Gambrinus, unde i-a admirat preparatele culinare, realizate cu talent si pricepere, expuse intr-o vitrina ? o adevarata expozitie. ?Am aflat ca meritul vitrinei si bufetului revine bucatarului sef, Nicolae Olexiuc ? scria in cronica sa Pastorel. Cucerit de exceptionala activitate si marea lui modestie, l-am vizitat acasa, pentru a putea schimba netulburati cateva vorbe. Am zabovit acolo cateva ore, examinand albumul lui cu machete. Pentru Nicolae Olexiuc bucataria nu e o simpla meserie, ci presupune o preocupare permanenta in slujba unei vocatii innascute?. De la prima intalnire marele bucatar a devenit un sfatuitor permanent pentru Pastorel, numele lui Colea si retetele lui revenind in multe dintre cronicile sale.
Cu timpul, pe baza experientei acumulate, Nicolae Olexiuc a devenit el insusi autor de carti de bucate si continua sa scrie. Retetele sale cuprind preparate din bucataria romaneasca si internationala, sunt redate pe intelesul tuturor si, ca atare, sunt usor de realizat. ?ncercati-le si veti fi satisfacuti. V-o garanteaza specialistul, care si-a inchinat intreaga viata artei culinare.
Cuprins
O viata in slujba gastronomiei
Prefata
Aspicuri. Sosuri
A. Aspicuri
B. Sosuri
Salate
Preparate din oua reci
Mancaruri reci de legume
Paste si creme
Aperitive
Preparate din peste rece
Preparate reci din carne
A. Carne de vaca
B. Carne de vitel
C. Carne de porc
E. Carne de vanat
Aluaturi. Prajituri. Dulciuri
Budinci si clatite
Bauturi
A. Siropuri si bauturi racoritoare
B. Bauturi alcoolice
Index
Contine: 288 pagini
Cod 0906