Referinte despre Povesti orientale ca instrumente de psihoterapie
"A¯A¿A½ un om se scufundase intr-o mlastina in partea de nord a Persiei. Numai capul ii mai iesea inca din mocirla. Striga din toate puterile, dupa ajutor. Curind se aduna o multime de oameni la locul accidentului. Unul se hotari sa incerce sa il ajute pe bietul om. "Da-mi mina, ii striga. Te scot eu din mlastina."Dar cel virit in noroi continua doar sa strige dupa ajutor si nu facea nimic sa ii ingaduie celuilalt sa il ajute. "Da-mi mina", ii ceru omul de mai multe ori. Dar raspunsul era mereu doar un strigat jalnic dupa ajutor. Atunci altcineva se apropie si spuse "Nu vezi ca nu iti va da mina niciodata. Trebuie ca tu sa ii dai mina ta. Abia atunci il vei putea salva."
Aceasta carte mi-a amintit de un episod trecut in care un copil la un moment dat a intrebat "de ce exista povesti, legende, basme care sunt aceleasi, desi provin din diverse parti ale lumii?A¯A¿A½ - intrebare grea, poate chiar si pentru un adult - iar singurul raspuns pe care i-l puteai da unui copil era "este exact la fel ca in cazul copacilor, desi traiesc in toata lumea, au toti aceeasi infatisare A¯A¿A½ pentru ca toti provin din aceeasi saminta."Povesti orientale ca instrumente de psihoterapie utilizeaza exact aceasta abordare transculturala, a ideii de esenta comuna, de bagaj comun pe care il detinem in noi ca oameni, indiferent cum alegem sa il numim - inconstient colectiv, capacitate de cunoastere apriorica, diversitate in unitate. Sau cum este exprimat in religia BahaA¯A¿A½i, pe care Nossrat Peseschkian (n. 1933) o imbratiseaza, "suntem toti frunze ale aceluiasi copac si fructe ale aceleiasi crengi."...
Alte carti de la editura TREI
Editura TREI. Carti de la editura TREI.
Editura TREI a aparut la jumatatea deceniului 90, intr-o perioada in care piata editoriala romaneasca de-abia se dezmortea, incercand sa se reabiliteze dupa lunga penurie de carte din perioada comunista.
Initiatorii ei, Vasile Dem. Zamfirescu, profesor de psihanaliza la Facultatea de Filosofie si Silviu Dragomir, proaspat absolvent al acestei facultati, veneau dintr-o zona culturala care fusese afectata in modul cel mai grav de ideologie si interdictie. Si-au propus sa publice psihanaliza, un gen de carte aproape inexistent pana in acel moment in Romania. Ideea s-a bucurat de succes, "Biblioteca de psihanaliza" a editurii devenind o autoritate in domeniu si oferind cititorilor romani, in premiera, editii complete ale operelor lui S. Freud si C. G. Jung, mai intai, iar apoi serii de autori fundamentali precum F. Dolto, D. Winnicott, M. Klein etc.
Acesta a fost doar inceputul. Pe masura ce s-a extins portofoliul teoretic (psihologie academica, psihologie practica, eseu), s-a dezvoltat si un departament de fictiune, bazandu-se initial pe o selectie de romane cu tenta psihologica, strans legata de specificul editurii, dupa care aria tematica s-a diversificat.
Clientii care au cumparat acest produs au mai achizitionat
PRP: 42,00 Lei 31,50 Lei
PRP: 40,00 Lei 34,00 Lei
PRP: 50,00 Lei 42,50 Lei
PRP: 25,00 Lei 18,75 Lei
Pareri clienti legate de Povesti orientale ca instrumente de psihoterapie
Nu exista comentarii referitoare la acest produs.