Descriere - Postul ortodox si mancarile de post
Cand incepea postul mamele nostre spalau vasele cu lesie si pana la Pasti mancam numai de post. Prin anii 1950-1989 se manca paine de malai (porumb), nu era deloc paine de grau. Mama ungea trepsa (tigaia) cu ulei, cu o pana de gasca si cocea painea, caci uleiul era foarte putin si asa petreceam cele 50 de zile din Postul Pastilor, painea de grau era 1 kg la Pasti, de Pasca si 1 kg la Craciun. Azi, 2000-2013 uleiul si painea de grau sunt din belsug si de ce nu postesti, ortodoxule? Ce usor este sa postesti azi. Nu mai postim fiindca nu mai avem credinta. Postul este fapta credintei noastre. De ce este boala
? Fiindca nu-i post. De ce este cancer si murim? Pentru ca nu mancam Carnea lui Dumnezeu-Impartasania. Sa ne trezim odata, ortodoxia este POST-SPOVEDANIE-IMPARTASANIE.