Descriere - Piete de capital si burse de valori. Teste-grila si aplicatii
Piata de capital, in orice economie moderna, reprezinta o alternativa viabila de finantare. In Romania, formarea pietei de capital, reglementarea si dezvoltarea acesteia constituie o necesitate in cadrul procesului complex de creare si functionare a mecanismelor economiei de piata.
Pietele reglementate de valori mobiliare sunt expresia cererii si ofertei de capital, asigurand nu numai libera transferabilitate a valorilor mobiliare, ci si evaluarea de piata a emitentilor acestora. Rolul bursei de valori intr-o economie se amplifica pe masura diversificarii produselor si tranzactiilor bursiere, evoluand de la un simplu "loc de intalnire a cererii cu oferta de capital" la mecanisme complexe ce permit acoperirea riscului de pierdere din fluctuatia cursului valorilor mobiliare, precum si cresterea rentabilitatii investitiei pe piata de capital.
Pietele de negocieri asigura cadrul derularii organizate, reglementate si supravegheate a tranzactiilor cu valorile mobiliare emise de societatile comerciale detinute public, dar necotate la bursa.
Problematica pietei de capital ocupa un loc din ce in ce important in pregatirea teoretica si practica a viitorilor economisti.
Lucrarea de fata se adreseaza cu precadere studentilor de la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, absolventilor facultatii, in vederea sustinerii examenului de licenta, precum si celor interesati de mecanismele de tranzactionare a valorilor mobiliare si de problematica pietei secundare de capital.
In conceperea lucrarii s-a pornit de la nevoia de a oferi studentilor un material util de instruire activa. Problematica selectata corespunde atat necesitatii de a studia disciplina "Piete de capital si burse de valori", cat si tematicii examenului de licenta la aceasta disciplina. Lucrarea este astfel elaborata incat sa permita insusirea tehnicilor moderne de tranzactionare a valorilor mobiliare prin intermediul unor numeroase si diverse aplicatii practice si sa ofere posibilitatea fixarii cunostintelor teoretice cu ajutorul unor teste-grila. In cadrul fiecarui capitol sunt evidentiate concepte-cheie si sunt prezentate succint elemente teoretice si metodologice necesare rezolvarii aplicatiilor practice.
An aparitie 2003
Nr. de pagini 272
Format 17x24